Медът ...

20.02.06
18:14

Искам да помоля ако може да ми кажете малко относно меда.С какво тои допринася за разтежа на мускулите (или каква е ползата му в бодибилдинга като цяло) , и дали приемането на 1 супена лъжица би имала някакво влияние (добро) върху мускулите, и дали за да има такова трябва да ям повече мед(в какви количества).

Благодаря предварително ! :D

20.02.06
19:00

След тренировка яж мед по 2-3 супени лъжици.

Антиоксидант, бърз въглехидрат. Покрива дефицита на енергия след трен. Не е вълшебен  :D

20.02.06
20:27

за това пък много вкусен :wink:

21.02.06
01:10

[quote author=“OuttaControl”]След тренировка яж мед по 2-3 супени лъжици.

Това обяснява всичко
Съвет като няма какво да напишеш не пиши моля !!
По темата
Въстановява гликогеновите запаси (прости захари) , съдържа витамини и др.

21.02.06
13:47

А по някакъв начин влияе ли на растежа на мускулите, или на тяхното възстановяване ?

SP

21.02.06
14:15

Бях чел, че медът спомага за възстановяването на мускулите след осилено натварване,абе като цяло според мен медът може да е само плиус.

21.02.06
15:43

Един от факторите(може би един от най-важните) да навлезеш в анаболна фаза е гликогенните запаси на черния дроб да са пълни. Това е една от причините да се консумират ‘бързи’ въглехидрати след тренировка.
Другата е инсулина.
Гликемичния индекс на меда(50/50 - гликоза/фруктоза) не е особено висок, но пък съдържа доста полезни вещества.
Аз лично предпочитам мед пред чиста гликоза.

02.03.06
15:37

Палпатин, беше писал в една предна тема, че ако се взима глюкоза(чиста, на прах) трябва да се внимава, за да не ти се повиши много кръвната захар. Та единия ми въпрос е - може ли да се прекали с меда :) ? А другия е относно фруктозата. Каква е разликата с глюкозата, какви са плюсовете, минусите(ако ги има) и яко ли да се тупча с нея :) ? А и колко е оптималния прием на глюкоза(при тренировъчен ден, горе долу на кило)?

02.03.06
15:40

[quote author=“Cherniq_Konan”]Палпатин, беше писал в една предна тема, че ако се взима глюкоза(чиста, на прах) трябва да се внимава, за да не ти се повиши много кръвната захар. Та единия ми въпрос е - може ли да се прекали с меда :) ? А другия е относно фруктозата. Каква е разликата с глюкозата, какви са плюсовете, минусите(ако ги има) и яко ли да се тупча с нея :) ? А и колко е оптималния прием на глюкоза(при тренировъчен ден, горе долу на кило)?

Фруктозата не причинява инсулинов пик, има нисък гликемичен индекс.
В меда - съотношението фруктоза:гликоза е 50:50 (поне би трябвало така да е). В този от магазина, обаче, доста често разреждат вода и гликоза.
Прием на гликоза, доколкото знам - 0,8 гр на килограм тегло.

DA

03.03.06
10:59

Исках да питам може ли да се яде мед ако сваляш?Или е много мазен?

25.03.06
22:46

Някъв мислител беше казал “ако искате да сте красиви яжте мед”,ако не ми изневерява паметта,говорим за красота на лицето не на тялото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1