Препоръки за възстановяване след четири месечна диета .

Темата е заключена.
The Barber

23.02.17
13:13

Здравейте, редувах НВД и РБД 4 месеца,  в момента съм на РБД, но не съм в дефицит, а в нормалните за мен калории. Свалих 12-13 кг. Като цяло се чувствам добре , но хората около мен казват, че изглеждам блед. Излязоха ми и някакви петна по кожата. Ясно е, че е липса на нещо , но няма как да разбера какво , защото живея в Англия , а тук не можеш просто да отидеш и да поискаш пълни изследвания, независимо дали ще платиш или не. Затова реших да приемам комплексни витамини с надеждата да запълня празнината. Пия ги от седмица, но не виждам промяна. Като храни консумирам Пилешко, Телешко, Сьомга, ориз,картофи, овес , паста, краставици , домати айзберг, 1-2 банана , протеин голд стандарт . Приемам всякакви съвети . Благодаря.

Темата беше редактирана от The Barber на 17.03.17 20:44.

23.02.17
13:53

Снимай петната, примерно. Петна е общо казано, основание са да идеш не лекат, щото от всичко може да са.

The Barber

23.02.17
14:46

Не очаквам да ме преглеждате по снимки:) По скоро някой по запознат със съставките в храните които изброих да каже имам ли сериозни пропуски с необходимите за един режим витамини и тн.
Относно основанието за доктор. Всеки който е живял или живее в Англия ще потвърди, че тук всичко се лекува с парацетамол, ако не помогне за 2 седмици, се изписва двойна доза  след това:) На преглед те приемат само ако умираш и можеш да го докажеш :) Последния път когато заведох детето с кашлица , ми казаха, че имали 50 000 пациента и не можели да преглеждат за щяло и нещяло :) Така, че на този етап доктора отпада:)

Мнението беше редактирано от The Barber на 23.02.17 14:46.

23.02.17
14:49

А, то не става въпрос за това някой да те преглежда онлайн :)), а просто да се види какъв тип е обривът и евентуално, ако някой друг е имал такъв или знае нещо, да ти даде някакво мнение. Става дума за мнение, а не за преглед.

От изброените храни виждам, че от зеленчуците консумираш само краставици, домати и айсберг, но не знам дали това е причината...
Обрив може да се получи от алергия, от недостиг на нещо, предполагам, или може би излишък, от някои лекарства, от слънцето и изобщо - от много неща.

Мнението беше редактирано от Елена на 23.02.17 15:01.

23.02.17
15:01

казано от Barber на 23.02.17, 13:13:

защото живея в Англия , а тук не можеш просто да отидеш и да поискаш пълни изследвания, независимо дали ще платиш или не.

Какви  изследвания си се опитал да си пуснеш и са ти отказали?
Аз си пуснах пълна кръвна картина, урея и електролити преди 2 седмици, профилактично, без оплаквания, струва ми се невъзможно някой да ти е отказал при наличието на оплаквания.

Къде живееш, ако мога да попитам?

Едит: Познавам един -единствен човек, който твърди, че се обрива от суроватъчен протеин , шансът е малък, но може да пробваш да не пиеш за седмица- 10 дена.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 23.02.17 15:04.

The Barber

23.02.17
15:04

Петната са ми по корема, а трябват около 5 килограма още да сваля за да го размятам по форумите :))
Да така е, други зеленчуци не консумирам. Един два моркова ако не ми стигат въглехидрати по таблицата:) Чета тук за тахан, коркома, канела и много други и бих се радвал ако някой на готово ми каже някаква витаминна бомба :) Комбинация от храни. Ако може да не са кълнове, днес ми е почивен ден и не ми се повръща :)

The Barber

23.02.17
15:09

казано от BGDN. на 23.02.17, 15:01:

защото живея в Англия , а тук не можеш просто да отидеш и да поискаш пълни изследвания, независимо дали ще платиш или не.

Аз си пуснах пълна кръвна картина, урея и електролити преди 2 седмици, профилактично, без оплаквания, струва ми се невъзможно някой да ти е отказал при наличието на оплаквания.

Едит: Познавам един -единствен човек, който твърди, че се обрива от суроватъчен протеин , шансът е малък, но може да пробваш да не пиеш за седмица- 10 дена.

Аз лично за себе си не съм ходил, но за децата се разправяме постоянно .Ще звънна да попитам дали мога.

The Barber

23.02.17
15:19

Аз докато описвам проблема се замислих по дълбоко :) Петната са само по корема , в момента се изпотявам основно там защото само там и по гърдите имам малко мазнини. Използвам две еднакви Термо тениски които ги купих за по 5-6 паунда едната. Кой знае каква материя са. Съвкупността от пот и изкуствена материя също може да е причина.

23.02.17
15:22

казано от Barber на 23.02.17, 15:04:

Петната са ми по корема, а трябват около 5 килограма още да сваля за да го размятам по форумите :))
Да така е, други зеленчуци не консумирам. Един два моркова ако не ми стигат въглехидрати по таблицата:) Чета тук за тахан, коркома, канела и много други и бих се радвал ако някой на готово ми каже някаква витаминна бомба :) Комбинация от храни. Ако може да не са кълнове, днес ми е почивен ден и не ми се повръща :)

Здавей пак, колега !

Радвам се да разбера, че имаш такъв успех в отслабването. По въпроса за обривите. Може да има ред различни причини, но ако отговориш на някои въпроси свързани с петната ще помогнеш много.

Какъв цвят е?
Наситен ли е цветът?
Има ли релеф и колко и изразен?
На какво разстояние са един от друг?

Ако става въпрос за локални дермални промблеми (само по корема в твоя случай) проблемът най-вероятно е външен. Възможно е да е алергична реакция при допир с нещо. Дермалните проблеми, свързани с храната и начина на живот обикновено се проявявят на много места, а не локално. Моето предположение е, че става въпрос за алергична реакция. Ако изровиш някои стари излседвания за алергии (ако си правил такива) може да видиш дали има нещо, което си забравил.

Поздрави :)

23.02.17
15:28

казано от Barber на 23.02.17, 15:09:

Аз лично за себе си не съм ходил, но за децата се разправяме постоянно .Ще звънна да попитам дали мога.

Аз лично никога не съм имала проблеми, но нали всичко е възможно, да допуснем, че си попаднал на неразбран лекар/практика.  Може да проучиш за други в района, виждам на картата, че има няколко, макар и малко.
Общо взето има два начина. (И двата могат да са ефективни в зависимост от ситуацията)

1. Изискваш час с Джи-Пи за преглед и споменаваш, че имаш налични оплаквания. Докато тече прегледа, споменаваш, че не си си пускал кръвна картина от 1/2/5 години и искаш общ профилактичен преглед  и FBC (Full blood count) (Aз лично си пускам и U’s and E’s/ Thyroid hormones/Sex hormones). Споменаваш, че си започнал нов хранителен режим и тренировки - т.е. имаш нужда от (препоръчаната от NHS) консултация.

2.  Изискваш час директно със сестра взимане на кръв - по-склонни са да угаждат, когато не се ангажират доктори.  Споменаваш, че нямаш оплаквания, но си започнал нов хранителен режим и тренировки и искаш да знаеш в какво общо физическо състояние си и дали всичко ти е наред.

едит: Пусни снимка в близък план на кожата, никой не му е еня за корема :)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 23.02.17 15:30.

The Barber

23.02.17
15:35

казано от Borislav Ivanoff на 23.02.17, 15:22:

казано от Barber на 23.02.17, 15:04:

Здавей пак, колега !

Радвам се да разбера, че имаш такъв успех в отслабването. По въпроса за обривите. Може да има ред различни причини, но ако отговориш на някои въпроси свързани с петната ще помогнеш много.

Какъв цвят е?
Наситен ли е цветът?
Има ли релеф и колко и изразен?
На какво разстояние са един от друг?

Ако става въпрос за локални дермални промблеми (само по корема в твоя случай) проблемът най-вероятно е външен. Възможно е да е алергична реакция при допир с нещо. Дермалните проблеми, свързани с храната и начина на живот обикновено се проявявят на много места, а не локално. Моето предположение е, че става въпрос за алергична реакция. Ако изровиш някои стари излседвания за алергии (ако си правил такива) може да видиш дали има нещо, което си забравил.

Поздрави :)

Цвят да кажем светло розов, трябва да се вгледаш за да ги видиш. Нямат релеф, разпръснати са като малки облачета по целия корем. Използвам облачета защото избледняват в края. Вече съм почти сигурен , че е от тениските ми за фитнес , които са полиамид. Намерих статии в руски сайтове от рода” Вреден ли е полиамид” което значи, че и други се чудят:) След трениривка коремът ми е буквално мокър и според мен се получава някаква реакция.

Мнението беше редактирано от The Barber на 23.02.17 15:36.

The Barber

23.02.17
15:43

казано от BGDN. на 23.02.17, 15:28:

Аз лично никога не съм имала проблеми, но нали всичко е възможно, да допуснем, че си попаднал на неразбран лекар/практика.  Може да проучиш за други в района, виждам на картата, че има няколко, макар и малко.
Общо взето има два начина. (И двата могат да са ефективни в зависимост от ситуацията)

1. Изискваш час с Джи-Пи за преглед и споменаваш, че имаш налични оплаквания. Докато тече прегледа, споменаваш, че не си си пускал кръвна картина от 1/2/5 години и искаш общ профилактичен преглед  и FBC (Full blood count) (Aз лично си пускам и U’s and E’s/ Thyroid hormones/Sex hormones). Споменаваш, че си започнал нов хранителен режим и тренировки - т.е. имаш нужда от (препоръчаната от NHS) консултация.

2.  Изискваш час директно със сестра взимане на кръв - по-склонни са да угаждат, когато не се ангажират доктори.  Споменаваш, че нямаш оплаквания, но си започнал нов хранителен режим и тренировки и искаш да знаеш в какво общо физическо състояние си и дали всичко ти е наред.

Благодаря за жокера :) Корема ще го покажа кокато плочата започне да има пукнатини. Сега съм на етап ” Показват ми се най горните плочки или това е гънка останала от периода когато като сядаше гледаше да няма огледало наоколо” :)

Мнението беше редактирано от The Barber на 23.02.17 15:44.

23.02.17
17:40

не е редно да лекуваш последствията, а проблема.
Пробвай първо да смениш тениските. Ако е алергия, това ще е достатъчно.

Мнението беше редактирано от БПН на 23.02.17 17:42.

The Barber

24.02.17
14:20

казано от BGDN. на 23.02.17, 15:28:

Записаха ме за 6 ти март:) Но, не можах директно изследвания. Първо да ме видел доктора и той щял да прецени :)
Доктора е жена, имам много малко време за извадя плочките, давайте съвети :) Гледах че има гримьори добре ги рисуват 3D :)

Мнението беше редактирано от The Barber на 24.02.17 14:25.

24.02.17
14:51

Важното е да си непоклатим, но спокоен и настоятелен -  кажи и, че си свалил доста килограми, кажи и че не са ти пускани изследвания от много време, че нямаш годишен профилкатичен преглед - това са все твои права по NHS. Успех :)

The Barber

24.02.17
15:02

казано от BGDN. на 24.02.17, 14:51:

Важното е да си непоклатим, но спокоен и настоятелен -  кажи и, че си свалил доста килограми, кажи и че не са ти пускани изследвания от много време, че нямаш годишен профилкатичен преглед - това са все твои права по NHS. Успех :)

Споко, непоклатим съм като Смит машина :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1