Ново начало

24.02.17
14:11

Здравейте на всички.
Казвам се Кристина на 24г.
Това което мога да кажа на всички е че започвам нещо ново.
На 24 г. висока съм 1.61 за съжаление до момента никога не съм спазвала диети или нещо подобно и поради различни фактори и повечко похапване стигнах до 89кт.
Преди около седмица реших че няма как така да продължавам и започнах някакъв хранителен режим
Закуска : яйде
Обяд : салата ( айсберг, домати, краставици,лимон)  , пилешка пържола или риба тон
Следобяд : кесело мляко 0,1%
Вечеря:
салата , пилешка пържола или риба тон
И пия вода около 2 литра
Общо са около 800 калории на ден
( това ще е 14 дни, след това ще продължа с подобни хранения, без тестени изделия, без сладко и газирано)
След няколко дни ще си купя и кростренажор и започвам с упражненията вкъщи.
Надявам се да има резултат и наистина да е нещо ново.

24.02.17
14:18

Здравей, Криси и добре дошла!

Започвам без увъртания - на 161 см и 89 кг не е като да нямаш за сваляне, но това сваляне ще отнеме време. Ти казваш, че тези 800 ккал/ден ще са за период от 2 седмици, а после едикакво си. Според мен (а аз също имах да свалям много килограми и още съм в процес на сваляне) си направи един балансиран режим от, да кажем, 1400-1500 ккал/ден и си го спазвай продължително време. Включи и някакъв спорт - в началото по-леки упражнения, много ходене пеша и др. Кростренажорът е добро решение за момента, но постепенно включвай и други активности (трениране с тежести (wasntme))

Виждам, че избягваш мазнините. Няма нужда и не е хубаво да го правиш. Трябва да имаш достатъчно и от трите макронутриента (въглехидрати, белтъчини и мазнини), като просто ограничиш калориите и се стремиш да се храниш максимално здравословно, като “здравословно” не означава “без мазнини”.

Ако имаш мотивация и си постоянна, ще успееш.

Мнението беше редактирано от Елена на 24.02.17 15:09.

24.02.17
15:56

Благодаря
Да и така наречените мазнини ще ги включа, просто искам тези 14 дни да минат. Иначе да за сваляне имам много поне едно 30 кг, но имам волята и ще стане. А относно другите упражнения и те ще са включени, просто за момента ще наблегна на кростренажора и имам гири така че те също ще участват доста активно, имам и лежанка за коремни преси.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1