Как да покача малко мускулна маса

Темата е заключена.

На 13 години съм и съм в побертета.Тежа около 48 кг. И съм висок 165.Като цяло съм слаб... искам да кача маса ... ходил съм на фитнес ..Дайте някакви предположения каквп да ям знаете все пак съм и на даскало ... бюджета ми е 3 кинта .  И ся да не кажете е кво искаш с 3 лв. Еми имам съученик на мойте години и момчете е супер набито...  за лятото смятам баща ми да ми завари някаква лежанка у нас и така .  Даите предложения какво да ям как да тренирам.

20.03.17
23:29

Аз като бях на 13 години нямах грижи с яденето. Така,че според мен си яж всичко.  Тялото ти расте и му трябва храна. Иначе наблягай на месото повече, картофи е добре да ядеш,орис,извара. Не те знам как тренираш но,ако ходиш на лостове прави набирания,кофи ако има къде ако не правиш кофи на лост. Тренирай и ще видиш как след време ще се промениш всичко става бавно пич така е във спорта поздрави дге. ;)

Мнението беше редактирано от James 25 на 20.03.17 23:29.

21.03.17
09:21

казано от Петър Стамболов на 20.03.17, 20:20:

.. бюджета ми е 3 кинта...ДаЙте предложения какво да ям как да тренирам.

За 3 кинта аз бих си купил 1 хляб (1лв) + 5 яйца (1лв) + 1литър прясно мляко (1.2лв),  незнам това ли ти е бюджета за целия ден или просто за времето в което си в училище, но дори и това да е ако изядеш тези неща ще имаш немалък успех в покачването))
Тренировките трябва да са ти със собствено тегло, щом целиш максимална икономия - лицеви, клекове и на лостове трябва да ходиш. 3-4 пъти седмично ти е ОК))

21.03.17
09:28

Със сигурност хляб има у вас- купи си 1/2 кг извара -2лв. и 5 яйца- 1 лв. По-практично ми се струва. Друг вариант с пакет фъстъци 100 гр. - 1 лв. Не е като да не съм ги правила тези сметки. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1