Солети

21.02.06
18:01

Днес случайно видях на етикета на едни обикновени солети, че съдържат 10-11 грама белтъчини и 60-70 грама въглехидрати. То излиза, че са много добри.
Ядете ли ги често?

22.02.06
10:16

[quote author=“spllldag”]Днес случайно видях на етикета на едни обикновени солети, че съдържат 10-11 грама белтъчини и 60-70 грама въглехидрати. То излиза, че са много добри.
Ядете ли ги често?

:lol:  не ги ям.  А за какво каза ,че са добри , че не разбрах ?

22.02.06
10:33

Ако мислиш,че е супер добре да се яде бяло брашно и сол-хрупай на воля :twisted:  :twisted:

22.02.06
15:02

[quote author=“spllldag”]съдържат 10-11 грама белтъчини и 60-70 грама въглехидрати.

спокойно 2грама сол няма да ме убие.

Някой ще даде ли мнение по темата, а не колкото да отбие номера.

22.02.06
15:50

[quote author=“spllldag”][quote author=“spllldag”]съдържат 10-11 грама белтъчини и 60-70 грама въглехидрати.

спокойно 2грама сол няма да ме убие.

Някой ще даде ли мнение по темата, а не колкото да отбие номера.

Това са стойности за 100 гр, а и нито белтъчините, нито въглехидратите в солетите са за препоръчване.
Едно пакетче колко грама е? Трябва да изядеш 3.
По-добре си вземи един пълнозърнест хляб Бонус и си го ръфай....

22.02.06
16:17

знам, че са на 100 грама. един пакет е 60грама. и защо не са за препоръчване въглехидратите и белтъчините? какво им е по-различното? и как да си взема хляб да ръфам на даскало?

22.02.06
16:25

[quote author=“spllldag”]знам, че са на 100 грама. един пакет е 60грама. и защо не са за препоръчване въглехидратите и белтъчините? какво им е по-различното? и как да си взема хляб да ръфам на даскало?

Въглехидратите са с много висок гликемичен индекс - разбирай ги ‘бързи’ въглехидрати. А белтъчините са с много беден аминокиселинен профил.
За училище препоръчвам кисело мляко + банани + ядки разпределени равномерно във времето. ;)

22.02.06
18:59

Кои ядки ще ми препоръчаш, че са бая мазнички. Сега качвам маса ама все пак...

22.02.06
19:10

[quote author=“spllldag”]Кои ядки ще ми препоръчаш, че са бая мазнички. Сега качвам маса ама все пак...

Фъстъци, бадеми, лешници - най-добре микс.
Мазнините в ядките са ненаситени - не се притеснявай за тях.

22.02.06
19:17

мерси за помощта батка.

22.02.06
20:35

[quote author=”Палпатин”][quote author=“spllldag”]Кои ядки ще ми препоръчаш, че са бая мазнички. Сега качвам маса ама все пак...

Фъстъци, бадеми, лешници - най-добре микс.
Мазнините в ядките са ненаситени - не се притеснявай за тях.

значи ако си зема 100 гр фастаци и 100 гр бадеми няма да има проблем???

RU

05.03.06
22:22

[quote author=”Палпатин”]За училище препоръчвам кисело мляко + банани + ядки разпределени равномерно във времето.

Ами може малко глупаво да прозвучи, но какви ядки и в какво количество да хрупам в голямото ? :)

05.03.06
22:52

[quote author=“RuNNeR”][quote author=”Палпатин”]За училище препоръчвам кисело мляко + банани + ядки разпределени равномерно във времето.

Ами може малко глупаво да прозвучи, но какви ядки и в какво количество да хрупам в голямото ? :)

Ако имаш достатъчно пари - взимай си микс някакъв - бадеми, лешници, тиквени семки, фъстъци, кашу....
Аз лично, тъй като, не ми се дават много пари за ядки - най-често набивам фъстъци.
За количеството - 100 гр е ок. ;) Ако ти се ядат повече - яж повече. :)

07.05.08
12:16

e прави сте за солетите ама кво не е ли по-добре солети пред няква вафла примерно?

07.05.08
14:30

и двете не са добре :)

07.05.08
14:51

И по възможност ядките да са сурови... Може и орехи да ядеш. Имат доста полезни мазнини..

07.05.08
15:27

e добре има ли някой който може да ми каже кое е по-добре от солети и вафла знам че и двете не са ок ама се пак кое от тях да избера?

Вафлата каква е все пак? Ако трябва да избера между солети и corny примерно, ще се спра на второто.

07.05.08
16:24

казано от kriska на 07.05.08, 15:27:

e добре има ли някой който може да ми каже кое е по-добре от солети и вафла знам че и двете не са ок ама се пак кое от тях да избера?

eми мура фъстъци например

07.05.08
17:50

за вафли признавам само корни,сичко друго нестава :).хапни 1 банан вместо тези продукти

07.05.08
18:20

Абе човек к’во е т’ва - вафла или фъстъци? После що не качвам и що не раста? Хората ти казаха - банан, ядки и т.н., ти пак с твойте ФаФли и фъстъци..

07.05.08
19:05

казано от Красимир! на 07.05.08, 18:20:

Абе човек к’во е т’ва - вафла или фъстъци? После що не качвам и що не раста? Хората ти казаха - банан, ядки и т.н., ти пак с твойте ФаФли и фъстъци..

еми..първо питах между вафла и солети и второ съм момиче и не искам да качвам мускулна маса като вас ;)10x все пак

07.05.08
19:15

Това, че си момиче не променя с нищо отговорите, които получи. Солетите и вафлите не стават.

07.05.08
19:20

казано от Петко К на 07.05.08, 19:15:

Това, че си момиче не променя с нищо отговорите, които получи. Солетите и вафлите не стават.

оф ок..сори за въпроса явно не можете да ми отг..питах просто понеже знам че в хляба има бавни въглехидрати..а  пък доколкото знам солетите се правят от брашно...което по няква логика би означавало,че са малко по-добре от вафла например мура..която е само от бързи въглехдр..иначе ми е пределно ясно,че ако съм на някакъв режим и двете не стават ;)

07.05.08
19:47

казано от kriska на 07.05.08, 19:20:

казано от Петко К на 07.05.08, 19:15:

оф ок..сори за въпроса явно не можете да ми отг..питах просто понеже знам че в хляба има бавни въглехидрати..а  пък доколкото знам солетите се правят от брашно...което по няква логика би означавало,че са малко по-добре от вафла например мура..която е само от бързи въглехдр..иначе ми е пределно ясно,че ако съм на някакъв режим и двете не стават ;)

Последното е добре казано. А ако не си на някакъв режим - и двете стават, зависи кое ти е по-вкусно. Ако ядеш гадост, няма голямо значение кое е “по-малко гадост” - просто го пишеш компромис и точка. Когато компромисите станат достатъчно много, може би имаш проблем, а може и да нямаш - зависи как гледаш на нещата.

ВН

07.05.08
21:13

Моята препоръка е орехи. 2 пъти дневно по 40-70 гр., Може в комбинация с кисело мляко.

08.05.08
09:53

Първо, въглихедратите в хляба не са бавни и второ, ако си решила да кривнеш от някакъв режим на хранене, хапни каквото ти се иска в малки количества. Няма по-малко зло, а моят съвет е нито едно от 2те ;)

Мнението беше редактирано от difference на 08.05.08 09:54.

08.05.08
11:52

казано от Владимир Недков на 07.05.08, 21:13:

Моята препоръка е орехи. 2 пъти дневно по 40-70 гр., Може в комбинация с кисело мляко.

не съм на режим..както и да е
наистина ли в хляба въглехидратите са бързи?сиг ли си?щото навсякъде чета различно последно в един учебник специално за хранителни такива неща си там дет се учи по него ако си с такава специалност и там пишеше,че е от сложните - бавен веглехидрат?

08.05.08
12:04

казано от kriska на 08.05.08, 11:52:

наистина ли в хляба въглехидратите са бързи?

Зависи от хляба.Нали знаеш че има различни видове хляб(бял,пълнозърнест,ръжен,без брашно и много други).Та всеки хляб е с различно ГИ и различен тип въглехидрати.Порови се още малко и ще разбереш кой хляб с какви въглехидрати е.  ;-)

08.05.08
12:19

Криске знаем че си момиче и неискаш да качваш но като си сложила темата в “Хранителни режими за покачване на тегло” сме се объркали.Всъщност дали ше качваш сваляш или просто ядеш здравословно махни солетите(вече станаха извесни тез солети,отваряш форума и гледаш за тема “месо” яйца” а кво да видиш солети-даже важна тема  :lol:  ) яж плодове и зеленчуци.Успех!

08.05.08
15:48

малеее въобще не съм видяла къде е тая тема..сори мн..
еми..ще се поровя за хляба..предполагам само пълнозърнестия е с бавни?или този без брашно...ама то навсякъде пише  различно..

05.06.08
19:34

казано от spllldag на 21.02.06, 18:01:

Днес случайно видях на етикета на едни обикновени солети, че съдържат 10-11 грама белтъчини и 60-70 грама въглехидрати. То излиза, че са много добри.
Ядете ли ги често?

хахах трява са маитапиш ??? що пък да не проване  и вафли да ядем и там са доли горе същоте протеините ( е има и много мазно ... )

По темата : НЕ не ги ям , само ми отварят още по голям апетит... ( ако става дума за заместител на хранене )

05.06.08
19:37

Оооооо, такива неща не ям от година някъде:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1