21.02.06
17:33
преди 2 месеца бях 107килограма, спрях да ям сладко и намалих яденето до минимум. сега съм 95-6килограма иходя на фитнес през ден. Тренирам за гърди рамо гръб бицепс трисепс и въртя 15-20 мин велоергометър. висок съм 180см и съм на 17 години. Продължавам да не ям много и съм ограничил до минимум хлебните и шоколоадовите изделя. как да сваля още 5-10 кила? Какво да ям ?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 19:12.
хубав въпрос,дано получиш отговор шото и аз искам да отслабна 10на кг.че напоследак с зимната ваканция и междусрочната надебелях и са сам 45-6 кг.а бях 41преди и са искам да стана 36-38 най-многог
Ами 12 кг за 2 месеца е сравнително добре,обаче майката му е правилна НВД с много малко въглехидрати (около 1 гр на кг) и белтъчини между 2-2.5гр на кг.
След като изчислиш необходимите ти калории (и извадиш от тях 500-600ккал) определяш и колко гр/кг мазнини ти трябват.
В саита има таблица с енергийния състав на храните,можеш да я разгледаш и да прецениш.
За бързо усвоимите въглехидрати под формата на шоколад,бял хляб и всякакви захаропроизводни изделия (вафли и т.н.) просто не ограничаваи ,ами ги изключи напълно!Яж типов хляб макc. 1 филия на ядене;
Ако тренираш сутрин преди тренировка не яж (обаче можеш да си носиш едно диетично шоколадче в залата в случай че ти прилошее от ниската кръвна захар,но го използвай само в краен случай)Също така след тренировка не яж 30-45 минути(пии само вода през това време) защото тогава продължават да се използват мазнините като източник на енергия.
Яж само качествни храни с много салати- имат мн.малко ккал пр. -зеле- съдържа много цеулоза която не се разгражда от организма но засища глада.Яж плодове - в границите -1-2 грейпфрута(помага за горенето на мазнините)1-2 ябълки;Почти всички въглехидрати (съотв. плодовете) приемай до 14 00 ,а вечерта - храни основно съдържащи белтъчини.
Вземи си някакви витамини защото с тази диета и тренировките организма ти ще се изтощи.
Раздели яденията си на 5-6 или 7-8 части като разпределиш съотв б/м/в за засилване на метаболизма
Белтъчини-Мляко ,извара,месо(най-добре пилешко)
Въглехидрати-Овесени ядки,варени картофи
Мазнини-Ядки,сирене
Ми общо взето това.Прочети малко из форума има много интересни теми засягащи методите на сваляне на кг,НО ако си съставиш правилна НВД(постния тук после някой спец да изкаже по-компететно мнение ) и я спазваш със сигурно ще свалиш тези 5-10 кг дори и повече !
22.02.06
22:46
[quote author=“ludacris”]хубав въпрос,дано получиш отговор шото и аз искам да отслабна 10на кг.че напоследак с зимната ваканция и междусрочната надебелях и са сам 45-6 кг.а бях 41преди и са искам да стана 36-38 най-многог
майтап ли си правиш ?
24.02.06
01:23
Анорексията отдавна не е само ‘женска’ болест ...
24.02.06
10:50
[quote author=“Zashev”]анорексия при момче ? :)
каде пише ,че е момче?
24.02.06
21:25
[quote author=“ludacris”]хубав въпрос,дано получиш отговор шото и аз искам да отслабна 10на кг.че напоследак с зимната ваканция и междусрочната надебелях и са сам 45-6 кг.а бях 41преди и са искам да стана 36-38 най-многог
мен само кокалите ми тежат 50 кила бря, какви са тия килограми дет искаш да ги постигнеш ?? 36кила човек ли е какво е? :shock:
[quote author=“SkA7er”][quote author=“ludacris”]хубав въпрос,дано получиш отговор шото и аз искам да отслабна 10на кг.че напоследак с зимната ваканция и междусрочната надебелях и са сам 45-6 кг.а бях 41преди и са искам да стана 36-38 най-многог
майтап ли си правиш ?
не си правя майтап,защо?просто искам да сваля малко мазнини от корема.
31.03.06
13:24
38 kg кви са тия мазнини ?