02.04.17
13:09
Желанието ми е да стопя мазнините около пояса.
Средсрвата:
Четири пъти в седмицата плувам по два часа и половина,след това се качвам на колелото на средно висока степен(четири или пет от десет)за един час.
Всеки ден тренирам различни групи мускули също четири пъти седмично.Като всяка серия редувам с упражнения за корема.
Хранителен режим-хм,много е сложно защото съм готвач,не закусвам никога преди тренировка.
Сметнах,че е добра идея да се въведа в кетоза,но доброжелатели тук ме разубедиха,защото имам явен афенитет към бира.
През деня ям,много телешко,пилешко филе,сурова риба тон,всички зелени сурови зеленчуци включително и спанак,само броколи сварени.
Ядки сурови, не повече от 30г-дневно,авокадо.
Въглехидрата ми е сведен до минимум вече почти месец.
Свалих няколко кг, но не е това,което очаквах.
Какво да променя според вас?
Равномерното кардио, било то плуване с леко темпо (защото съм убеден, че два часа и половина интензивно не плуваш) или колело, няма да ти донесе успех в борбата с телесните мазнини.
Ако ще плуваш, прекарвай в басейна не повече от час, като си разделиш тренировката на интервали. Разплуваш с четири дължини кроул (говоря за 50 метров басейн), после увеличаваш значително темпото и правиш две-три дължини почти на предела, последвани от една по-бавна за отпускане. След това сменяш с бруст, като за разплуване ти трябва само една, а после две спринт до край и после отначало, ако имаш още време. Можеш да сменяш кроула с гръб. Правиш това без почивка между дължините. Евентуално малко раздишване (но не повече от 15-20 секунди) след спринтовете, ако формата ти не позволява да изкараш поне половин час така. По-добре направи това и излез без дъх, ръце и крака на 20-тата минута, отколкото да се плацикаш два часа във водата без цел.
Същото важи и за колелото, което предполагам е велоергометър в действителност. Две минути загрявка, после минута спринт на над 90 оборота в минута и то с някакво съществено съпротивление, след това две минути на 50-60 оборота, после пак минута над 90 и така докъм 20-тина минути. Под съществено съпротивление разбирам нещо от порядъка на 5-6 от 9, тоест над 60% от максималното на стандартните уреди.
Не си губи времето в залата с трениране на мускулни групи, освен ако не си вече изграден бодибилдър, който трябва да наблегне на брахирадиалиса или на горната външна глава на трицепса два месеца преди европейското първенство. Тренирай с базови упражнения в кръгов протокол (последното не е задължително, но помага да завъртиш тежка тренировка с достатъчно интензивност) и с тежест, която да не е формална за теб.
Щом не сваляш, храната ти вероятно също е твърде много. Не бъркай качеството с количество. Нищо не пречи да дебелееш от “полезна” храна, ако количеството е прекалено. На първо време на твое място бих започнал да смятам калории, поне докато се ориентираш колко всъщност ядеш.
Не си дал достатъчно подробности, за да ти дам по-специфичен съвет, но ми се струва, че правиш още една типична грешка - искаш да сваляш бързо. Това е нещо, от което няма смисъл, няма полза и няма нужда. Ако сваляш бавно, с малък калориен дефицит, с добре преценена активност и възстановяване, ще имаш по-добри и далеч по-лесни за задържане резултати.
02.04.17
16:18
казано от Boby_ на 02.04.17, 15:57:
Равномерното кардио, било то плуване с леко темпо (защото съм убеден, че два часа и половина интензивно не плуваш) или колело, няма да ти донесе успех в борбата с телесните мазнини.
Ако ще плуваш, прекарвай в басейна не повече от час, като си разделиш тренировката на интервали. Разплуваш с четири дължини кроул (говоря за 50 метров басейн), после увеличаваш значително темпото и правиш две-три дължини почти на предела, последвани от една по-бавна за отпускане. След това сменяш с бруст, като за разплуване ти трябва само една, а после две спринт до край и после отначало, ако имаш още време. Можеш да сменяш кроула с гръб. Правиш това без почивка между дължините. Евентуално малко раздишване (но не повече от 15-20 секунди) след спринтовете, ако формата ти не позволява да изкараш поне половин час така. По-добре направи това и излез без дъх, ръце и крака на 20-тата минута, отколкото да се плацикаш два часа във водата без цел.Същото важи и за колелото, което предполагам е велоергометър в действителност. Две минути загрявка, после минута спринт на над 90 оборота в минута и то с някакво съществено съпротивление, след това две минути на 50-60 оборота, после пак минута над 90 и така докъм 20-тина минути. Под съществено съпротивление разбирам нещо от порядъка на 5-6 от 9, тоест над 60% от максималното на стандартните уреди.
Не си губи времето в залата с трениране на мускулни групи, освен ако не си вече изграден бодибилдър, който трябва да наблегне на брахирадиалиса или на горната външна глава на трицепса два месеца преди европейското първенство. Тренирай с базови упражнения в кръгов протокол (последното не е задължително, но помага да завъртиш тежка тренировка с достатъчно интензивност) и с тежест, която да не е формална за теб.
Щом не сваляш, храната ти вероятно също е твърде много. Не бъркай качеството с количество. Нищо не пречи да дебелееш от “полезна” храна, ако количеството е прекалено. На първо време на твое място бих започнал да смятам калории, поне докато се ориентираш колко всъщност ядеш.
Не си дал достатъчно подробности, за да ти дам по-специфичен съвет, но ми се струва, че правиш още една типична грешка - искаш да сваляш бързо. Това е нещо, от което няма смисъл, няма полза и няма нужда. Ако сваляш бавно, с малък калориен дефицит, с добре преценена активност и възстановяване, ще имаш по-добри и далеч по-лесни за задържане резултати.
определени не се “плицикам”в басейна защото участвам и тренирам в плувни маратони на източното крайбрежие на Атлантическия океан от по16 мили,плувам от осем годишен.Алпинист съм и никога до преди пет,шест години не съм бил повече от 70кг.Откакто обаче започнах с тази професия и семеен живот наддадох,в момента съм свалил на около 84кг.Не искам да свалям още много,но имам малко мазнина около корема,само (макар и прозаично)искам малко да си оправя корема,останалото е наред.Та затова питам как да редуцирам мазнините.Коремни преси правих хиляди,тук разбрах,че не помагат.Има един уред във фитнеса,който те захваща през раменете и навеждаш напред,от него има ли полза?Храната ми е разнообразна,предимно не-зготвена.Сигурен съм, че калорийния ми статус е отрицателен,защото не се тъпча, ограничавам се,а съм доста активен.
02.04.17
16:34
Преброй вече колко човека се опитаха да ти помогнат и се замисли какво научи. Искаш помощ, пусна 70 теми, отговарят ти хора с доста голям опит, ти си знаеш твоето. Всички ти пишат, че мазнини не се чистят с упражнения, ти продължаваш да питаш :”Кой уред е най- ефикасен”. Казват ти да си си напишеш храната , за да получиш насоки и да си преброиш дневните калории ” НЕ! сигурен съм, че съм в дефицит, защото не се тъпча” В крайна сметка имаш ли нужда от помощ или не? Прочети темата която ти сложих и виж как се подържат нисък процент мазнини. Повечето броят калории ежедневно и теглят храна по цял ден. ” Не се тъпча” не е броене на калории.
”плочки”
Мнението беше редактирано от Barberian на 02.04.17 16:36.
02.04.17
16:44
Редуцирането на мазнините става с подходящо хранене.Тялото сваля мазнини от всякъде и няма как да го накараш само от определена област(корема) да сваля,независимо колко и какви упражнения правиш за нея.
П.П Boby_ ти е дал добри съвети,вземи ги под внимание.
BBD, изобщо не си схванал основното. Плувният маратон по определение е с равномерно темпо, а водата обикновено е с температура, по-ниска от тази в басейна.
Аз ти казах какво да правиш, ти спориш. Ако искаш, увеличи плуването на пет часа дневно. Това ли искаш да прочетеш?
Я вместо да си губя времето, да ти дам да прочетеш нещо:
https://www.t-nation.com/training/final-nail-in-the-cardio-coffin
И за финал ако не сваляш, значи не си в дефицит.
02.04.17
16:53
Явно аз не се изразявам правилно,ще поработя по въпроса,не разбирам защо се нервирате,не споря с никой,просто явно човека разбира от плуване и имаше желание да ми-ни го покаже,но аз в никий момент не съм се интересувал от това,въпросите ми бяха как да си направя пояса по-добре изглеждащ.Това е всичко,режим на хранене нямам,на зърнена диета съм,ям каквото зърна,много пъти по малки хапвания.Написах ви и какво ям,по колко не зная,защото опитвам много неща,които готвя,знам че съм в дефицит защото свалям по малко, казах го отдавна,исках да знам какво да прибавя или отнема те тава е, бацета,няма какво да се хабите да ми споделяте как се плува и прочие.Ако нямате какво да кажете отминете,колко по-просто да е от това.
02.04.17
17:15
казано от Никой на 02.04.17, 16:34:
Преброй вече колко човека се опитаха да ти помогнат и се замисли какво научи. Искаш помощ, пусна 70 теми, отговарят ти хора с доста голям опит, ти си знаеш твоето. Всички ти пишат, че мазнини не се чистят с упражнения, ти продължаваш да питаш :”Кой уред е най- ефикасен”. Казват ти да си си напишеш храната , за да получиш насоки и да си преброиш дневните калории ” НЕ! сигурен съм, че съм в дефицит, защото не се тъпча” В крайна сметка имаш ли нужда от помощ или не? Прочети темата която ти сложих и виж как се подържат нисък процент мазнини. Повечето броят калории ежедневно и теглят храна по цял ден. ” Не се тъпча” не е броене на калории.
”плочки”
къде пък ти ведя, че питам кой-уред е най-ефективен,че и кавички сложил,от къде е този цитат,питах има ли смисъл от него,човек за да може да говори с вас трябва да е професионалист еба#ти,аз пък един конкретен съвет не прочетох.Само колко съм згрешил и как серотонина ми щял да избухне,нали затова съм тук да се науча.Цял живот съм изглеждал така както искам и чак сега нещата се промениха и нямам понятие от вашета област,сега,успокойте се и ми кажете ако имате желание как да си направя плочки на корема,колко е просто,нали.
02.04.17
17:17
казано от Boby_ на 02.04.17, 16:47:
BBD, изобщо не си схванал основното. Плувният маратон по определение е с равномерно темпо, а водата обикновено е с температура, по-ниска от тази в басейна.
Аз ти казах какво да правиш, ти спориш. Ако искаш, увеличи плуването на пет часа дневно. Това ли искаш да прочетеш?Я вместо да си губя времето, да ти дам да прочетеш нещо:
https://www.t-nation.com/training/final-nail-in-the-cardio-coffin
И за финал ако не сваляш, значи не си в дефицит.
в океана с нопрен пич защото шест часа с две почивки за вода щи замръзне гъзягата.
02.04.17
17:46
казано от BBD на 02.04.17, 17:15:
”плочки”къде пък ти ведя, че питам кой-уред е най-ефективен,че и кавички сложил,от къде е този цитат,питах има ли смисъл от него,човек за да може да говори с вас трябва да е професионалист еба#ти,аз пък един конкретен съвет не прочетох.Само колко съм згрешил и как серотонина ми щял да избухне,нали затова съм тук да се науча.Цял живот съм изглеждал така както искам и чак сега нещата се промениха и нямам понятие от вашета област,сега,успокойте се и ми кажете ако имате желание как да си направя плочки на корема,колко е просто,нали.
Питаш дали от еди кой уред има полза за пресата , не е ли същото? Преса се вади с диета, написаха ти го хора с доста голям авторитет във форума. Дадоха ти се линкове, прочете ли ги? Боби се опита да ти обясни как с плуване и велоаргумегър да чистиш мазнини по бързо (прочети за интервалното кардио) точно това което ти искаш, да гориш мазнини бързи и ефективно. Ти го прие като уроци по плуване. Въпреки, че не написа нищо конкретно за храната си, искаш да ти се отговори какво да премахнеш или добавиш.
“режим на хранене нямам,на зърнена диета съм,ям каквото зърна” този цитат добре ли е? Пълно е със статии за вадене на преса и почти не са противоречиви . Всички казват почти едно и също: “Правилен и стриктен режим на хранене, а не хиляди коремни преси” Казаха ти го незнам вече колко човека, но ти твърдиш, че не си получил нито един съвет, а само критики.
P.S. В темата която ти прикачих пише точно как се достига до нисък процент мазнини, съответно ще ти се види пресата . Прочете ли я или е по лесно да играеш на контра?
Мнението беше редактирано от Barberian на 02.04.17 17:49.
02.04.17
18:25
казано от Никой на 02.04.17, 17:46:
казано от BBD на 02.04.17, 17:15:
”плочки”къде пък ти ведя, че питам кой-уред е най-ефективен,че и кавички сложил,от къде е този цитат,питах има ли смисъл от него,човек за да може да говори с вас трябва да е професионалист еба#ти,аз пък един конкретен съвет не прочетох.Само колко съм згрешил и как серотонина ми щял да избухне,нали затова съм тук да се науча.Цял живот съм изглеждал така както искам и чак сега нещата се промениха и нямам понятие от вашета област,сега,успокойте се и ми кажете ако имате желание как да си направя плочки на корема,колко е просто,нали.
Питаш дали от еди кой уред има полза за пресата , не е ли същото? Преса се вади с диета, написаха ти го хора с доста голям авторитет във форума. Дадоха ти се линкове, прочете ли ги? Боби се опита да ти обясни как с плуване и велоаргумегър да чистиш мазнини по бързо (прочети за интервалното кардио) точно това което ти искаш, да гориш мазнини бързи и ефективно. Ти го прие като уроци по плуване. Въпреки, че не написа нищо конкретно за храната си, искаш да ти се отговори какво да премахнеш или добавиш.
“режим на хранене нямам,на зърнена диета съм,ям каквото зърна” този цитат добре ли е? Пълно е със статии за вадене на преса и почти не са противоречиви . Всички казват почти едно и също: “Правилен и стриктен режим на хранене, а не хиляди коремни преси” Казаха ти го незнам вече колко човека, но ти твърдиш, че не си получил нито един съвет, а само критики.
P.S. В темата която ти прикачих пише точно как се достига до нисък процент мазнини, съответно ще ти се види пресата . Прочете ли я или е по лесно да играеш на контра?
да,да прочетох,я,какво е контра?
02.04.17
18:55
onlinerechnik.com/duma/контра
1. Разг. Пренебр. Човек, който по характер е склонен да не се съгласява с другите. Остави го, той е вечният контра!
Мнението беше редактирано от Barberian на 02.04.17 19:00.
02.04.17
20:09
Сега да напиша и аз нещо))...След като тренираше това, което написа, ти си развил бавните влакна на мускулите. Те се хранят основно с мазнини, при дълги и продължителни тренировки. Така ще свалиш килограми. просто ти трябва по-продължителни тренировки. 1,5-2 часа. Така ще стане най-бързо. После, можеш вече да тренираш силово с тежести. Но не и трениране по типа “кросфит”...защото пак ще натрупаш мазнини))
казано от Carbohydrate на 02.04.17, 20:09:
Сега да напиша и аз нещо))...След като тренираше това, което написа, ти си развил бавните влакна на мускулите. Те се хранят основно с мазнини, при дълги и продължителни тренировки. Така ще свалиш килограми. просто ти трябва по-продължителни тренировки. 1,5-2 часа. Така ще стане най-бързо. После, можеш вече да тренираш силово с тежести. Но не и трениране по типа “кросфит”...защото пак ще натрупаш мазнини))
Тук си много далеч от истината, Васко. :) Първо същността на твърдението ти не е вярна, второ дори самата тема доказва колко грешиш - човекът вече плува по над два часа и върти велоергометър по час след това.
02.04.17
20:35
Не, казва, че сваля но бавно и не му е достатъчно! Значи, за да има ефекттрябва да развали баланса “тренировки-храна”. С други думи, да направи храненето рационално, съобразено с тренировките и толкова ;)
казано от Carbohydrate на 02.04.17, 20:35:
Не, казва, че сваля но бавно и не му е достатъчно! Значи, за да има ефекттрябва да развали баланса “тренировки-храна”. С други думи, да направи храненето рационално, съобразено с тренировките и толкова ;)
Влакната от тип I са много икономични. При нужда от сваляне рационалността изисква да се стимулира употребата и развитието на влакна от тип II А, т. е “бързите” влакна с по-голям брой митохондрии (редакция: броят митохондрии нараства доста бързо при подходящи тренировки, така че това не е проблем). Техният капацитет за съкращение преди умора е около 5 минути, като след това остават само влакната от тип I и минаваме в пестелив режим. Сигурно след пет часа работа в този режим ще изгорим нещичко, но това е далеч от всякаква рационалност и баланс. Затова - интервално интензивно натоварване със силов елемент, но не чисто анаеробно и с интервали на максимално усилие над минута, защото в началото целта не е да се изтощят влакната от тип II B, а именно II A.
По-ясно от това не мога да го обясня. Кой разбрал - разбрал. Аз приключам с темата, защото авторът на въпроса нито иска да научи нещо, нито ще се съобрази с каквото и да било от казаното.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.04.17 21:07.
02.04.17
21:46
Хора,първо ви благодаря за вниманието,май разговора започва да влиза в релси.Сега за храната.
Вчера сутринта започнах с кафе със стевия,около три часът изядох едно авокадо,две лъжици майомеза и двеста грана суров тон,до края на деня съм изял още около сто грама телешко на хапки във времето,вечерта бира и половина,това в ден без трениране.
Вода около три литра,от както не ям въглехидрати много не ми върви водата.
И не ме гони никакъв глад,ям на сила.
Това ок ли е?
Поправка-откакто съм намалил въглехидратите.
Днес :
Кафе със стевия,едно пилешко филе със сотиран лук и запечено с моцарела,довечера може би три бири защото утре съм почивка от работа,до момента около 3 литра вода отново и продължавам вообще да не съм гладен,малко ме притеснява факта,но ми казаха,че не е проблем, че не ми се яде.
П.п.и две краставици днес.
П.п.2. :-)и пет-шест ядки макадамия.
Мнението беше редактирано от BBD на 02.04.17 22:23.
03.04.17
06:36
казано от Boby_ на 02.04.17, 20:47:
казано от Carbohydrate на 02.04.17, 20:35:
Влакната от тип I са много икономични. При нужда от сваляне рационалността изисква да се стимулира употребата и развитието на влакна от тип II А, т. е “бързите” влакна с по-голям брой митохондрии (редакция: броят митохондрии нараства доста бързо при подходящи тренировки, така че това не е проблем). Техният капацитет за съкращение преди умора е около 5 минути, като след това остават само влакната от тип I и минаваме в пестелив режим. Сигурно след пет часа работа в този режим ще изгорим нещичко, но това е далеч от всякаква рационалност и баланс. Затова - интервално интензивно натоварване със силов елемент, но не чисто анаеробно и с интервали на максимално усилие над минута, защото в началото целта не е да се изтощят влакната от тип II B, а именно II A.
По-ясно от това не мога да го обясня. Кой разбрал - разбрал. Аз приключам с темата, защото авторът на въпроса нито иска да научи нещо, нито ще се съобрази с каквото и да било от казаното.
В голяма заблуда си, относно влакната))! Явно доста неща си пропуснал, направо ме изумяваш с изказването си.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73234
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 03.04.17 07:06.
03.04.17
10:47
казано от Carbohydrate на 03.04.17, 06:36:
....
В голяма заблуда си, относно влакната))! Явно доста неща си пропуснал, направо ме изумяваш с изказването си.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73234
Без да се заяждам нещо, ама нали си наясно че Селуянов В.Н. не е водещият авторитет по физлиология на мускулните влакна. Боби го е сдъвкал даже, защото на повечето хора АТФ-фазната активност на фазичните влакна не им е много важна.
03.04.17
11:07
Пичове не знам за влакната,ама.....
03.04.17
11:07
Пичове не знам за влакната,ама.....
03.04.17
12:07
Какво не ни казва кантарът.
До колкото виждам, вчера си изкарал на една пържола и 3 бири. С този режим на хранене и трениране, освен, че сваляш мазнини, сваляш и мускул, а може и костите да са ти изтънели:) Прочети материала и ще ти се разяснят някой неща.
03.04.17
12:10
Ок,благодарско.
03.04.17
12:14
казано от Никой на 03.04.17, 12:07:
Какво не ни казва кантарът.
До колкото виждам, вчера си изкарал на една пържола и 3 бири. С този режим на хранене и трениране, освен, че сваляш мазнини, сваляш и мускул, а може и костите да са ти изтънели:) Прочети материала и ще ти се разяснят някой неща.
ти имаш ли някаква идея колко тр да продължи тази диета за да спре да се отлага,че и да се губи калции от костите,ако ми изтънеят коститенто ще е защото имам дефицит на витамин Д,хахахха,не съм виждал слънце от сто години.
03.04.17
13:06
Аз смятам,че тази храна не е недостатъчна защото внимавам за моментното си състояние,духовно и физическо.Не съм отпаднал,работя по 75 часа седмично.Всяка сутрин съм на крак в седем и половина,постоянно съм в движение.В басейна и фитнеса прекарвам по срредно 18 часа седмично.Аз започнах изследването си с въпроса има ли нещо притеснително в това,че не ме гони глад.Сега Никой ми казва,че ще ми изтънеят костите.Бая съм объркан.Вече не знам да ям ли, да не ям ли.Да тренирам ли, да не тренирам ли.А, Никой,аз знам каква е разликата между трайна и временна загуба на тегло,за един плувен маратон зависи колко е студена водата, можеш да загубиш до шест килограма в рамките на шест часа,но това е главно дехидратация,затова има задължителни спирания за вода,а за някои участници захарен сироп,аз лично спирам само за вода.Дори и на тренировка в океана губиш два-три килограма.А сега вече,както видя моите килограми слязоха до 80,имам резултат,но опасенията ми са, че може да си навредя и понеже съм”бос” във вашета наука искам да знам вървя ли в правилната посока или си вредя.Всеки ми казва,че съм в грешка,не не и как да я поправя.
03.04.17
13:32
казано от Boby_ на 02.04.17, 15:57:
Ако ще плуваш, прекарвай в басейна не повече от час, като си разделиш тренировката на интервали. Разплуваш с четири дължини кроул (говоря за 50 метров басейн), после увеличаваш значително темпото и правиш две-три дължини почти на предела, последвани от една по-бавна за отпускане. След това сменяш с бруст, като за разплуване ти трябва само една, а после две спринт до край и после отначало, ако имаш още време. Можеш да сменяш кроула с гръб. Правиш това без почивка между дължините. Евентуално малко раздишване (но не повече от 15-20 секунди) след спринтовете, ако формата ти не позволява да изкараш поне половин час така. По-добре направи това и излез без дъх, ръце и крака на 20-тата минута, отколкото да се плацикаш два часа във водата без цел.Същото важи и за колелото, което предполагам е велоергометър в действителност. Две минути загрявка, после минута спринт на над 90 оборота в минута и то с някакво съществено съпротивление, след това две минути на 50-60 оборота, после пак минута над 90 и така докъм 20-тина минути. Под съществено съпротивление разбирам нещо от порядъка на 5-6 от 9, тоест над 60% от максималното на стандартните уреди.
днес вземах под внимание твоят съвет за плуването.Ок е, не не ме натовари вообще,ще опитам още няколко дни програмата,която,благодаря че отдели време да ми напишеш,след това ще тощи кажа как ми е повлияла.Няколко човека ми казаха,че заради разликата е температурата на водата и тялото ми то се опитва да задържи мазнините.За тази година съм се записал за благотворително плуване16 мили и трябва да тренирам много до август,но ако сметнеш за добре ще спра за месец да видя как ще се отрази и да се пренасоча към друго кардио,какво смяташ?
Мнението беше редактирано от BBD на 03.04.17 13:44.
Проблемът с използването на плуването за горене на мазнини е в това, че температурата на водата дори в басейн е значително по-ниска от тази на тялото. Това обаче обикновено не е проблем, докато не стигнеш до граница от 10-тина процента телесни мазнини, слизането под която трудно става с плуване точно по тази причина.
Ако плуваш с неопрен в открити води и си изолиран, това променя съществено нещата. Еднократно плуване от 16 километра няма да промени нищо особено в по-дълъг. Въпросът е дали и как ще се готвиш преди това за него.
03.04.17
14:31
казано от Boby_ на 03.04.17, 14:20:
Проблемът с използването на плуването за горене на мазнини е в това, че температурата на водата дори в басейн е значително по-ниска от тази на тялото. Това обаче обикновено не е проблем, докато не стигнеш до граница от 10-тина процента телесни мазнини, слизането под която трудно става с плуване точно по тази причина.
Ако плуваш с неопрен в открити води и си изолиран, това променя съществено нещата. Еднократно плуване от 16 километра няма да промени нищо особено в по-дълъг. Въпросът е дали и как ще се готвиш преди това за него.
аз смятам,че както каза някой по-рано,нямам шанс с моя начин ма живот(професия)да сляза под десет процента.Значи казваш,че е ок да си придължавам с плуването.Би ли ми казъл при какъв процент телесни мазнини мога да започна да се оглеждам в огледалото дали плочките се показват.Иначе програмата за плуване,която ми написа найстина изглежда издържана.Имаш ли идея също защо при този ограничен прием на калории не изпитвам глад,смяташ ли,че има възможност да съм се въвел в кетоза въпреки няколкото бири на ден?
За изчистването имат значение много фактори, не само физическата активност и храната - например хормони, наследственост, стрес, възстановяване, възраст. Обикновено ако оправиш първите две, можеш да приближиш 10-те процента. За човек с нормално ежедневие, отговорности, работа, семейство и с произтичащия от всичко това стрес обаче според мен е много трудно да слезе под тази граница, а дори и да го направи, не може да поддържа такъв процент дългосрочно.
Не мога да ти кажа защо не си гладен - не знам достатъчно за храненето ти и изобщо за теб, за да преценя.
Колкото до процента мазнини, при който ще се видят плочки, и това е относително. Някои хора (например аз) трупат мазнини основно около кръста и в долната част на корема. Слизал съм на процент, при който са се виждали фибри по гърдите и раменете ми и пак не съм успявал да изкарам най-долния ред плочки, а само горните. Има разни визуални гайдове, които могат горе-долу да те ориентират, но пак ще знаеш със сигурност, само когато ти самият стигнеш до там:
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.04.17 14:42.
03.04.17
14:48
казано от Boby_ на 03.04.17, 14:42:
За изчистването имат значение много фактори, не само физическата активност и храната - например хормони, наследственост, стрес, възстановяване, възраст. Обикновено ако оправиш първите две, можеш да приближиш 10-те процента. За човек с нормално ежедневие, отговорности, работа, семейство и с произтичащия от всичко това стрес обаче според мен е много трудно да слезе под тази граница, а дори и да го направи, не може да поддържа такъв процент дългосрочно.
Не мога да ти кажа защо не си гладен - не знам достатъчно за храненето ти и изобщо за теб, за да преценя.Колкото до процента мазнини, при който ще се видят плочки, и това е относително. Някои хора (например аз) трупат мазнини основно около кръста и в долната част на корема. Слизал съм на процент, при който са се виждали фибри по гърдите и раменете ми и пак не съм успявал да изкарам най-долния ред плочки, а само горните. Има разни визуални гайдове, които могат горе-долу да те ориентират, но пак ще знаеш със сигурност, само когато ти самият стигнеш до там:
аз също имам визуално изразени мазнини само около пояса,навсякъде другаде съм на въже.Изглежда малко смахнато понеже заради плуването имам много развит гръден кош и един мех отдолу е ужас,порярвай ми.Това е и причината поради,която се захванах с този поход срещу мазнините.Благодаря за отделеното време,ман.малко по-горе съм описал храната си за последните два дни,като те са ми били почивка от басейна,ако имаш време хвърли едно око,за днес програмата:
Първо твоета програма и след това час и половина кроу сбдве почивки от по 3 минути.
След това велоергонометър за час
След това упражнения с малки тежести за бицепс,предмишница и трицепс като между всички серии правя един комплекс от четири упражнения за по 30 секунди за корем.
Храна:
300 грама телешки кюфтета на фурна,200 грама броколи на пара с лимон и зехтин.
Вечерта две -три чаши вино с мариновани каперси и може би семки.
Вода както обикновенно около 4-литра.
Мнението беше редактирано от BBD на 03.04.17 15:08.
03.04.17
19:46
казано от Solomon Kane на 03.04.17, 10:47:
....
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73234Без да се заяждам нещо, ама нали си наясно че Селуянов В.Н. не е водещият авторитет по физлиология на мускулните влакна. Боби го е сдъвкал даже, защото на повечето хора АТФ-фазната активност на фазичните влакна не им е много важна.
Да, не е авторитет тук, но в Русия тренира някои олимпийски и световни шампиони), а за отбори по борба, самбо, велоспорт, изобщо ще промълча ;)
03.04.17
21:04
казано от Carbohydrate на 03.04.17, 19:46:
казано от Solomon Kane на 03.04.17, 10:47:
....
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73234Без да се заяждам нещо, ама нали си наясно че Селуянов В.Н. не е водещият авторитет по физлиология на мускулните влакна. Боби го е сдъвкал даже, защото на повечето хора АТФ-фазната активност на фазичните влакна не им е много важна.
Да, не е авторитет тук, но в Русия тренира някои олимпийски и световни шампиони), а за отбори по борба, самбо, велоспорт, изобщо ще промълча ;)
лелееее,аз къде се набутах,вие за олимпииски шампиони говорите,аз с мойте плочки ви занимавам,смяяях,ше си кретам и ако се покаже някоя от кумова срама ш пратя снимки,късмет на всички и до нови срещи