Поход

13.04.17
03:11

Здравейте,
Искам да попитам следното нещо:
След около 1 месец и половина ще отивам на поход който е 120 км и който трябва да извървим в рамките на 5 дена.Ще загубя ли мускулна маса ако вървя 20-30 км (на гладно може би) и след това си набавя калориите за деня?Чувал съм,че ходенето е много лек вид кардио за да се налага на тялото да използва мускулната маса като енергия.Между другото съм доста нисък процент подкожни мазнини около 9-10%.

13.04.17
10:01

Ако ядеш достатъчно протеин няма да загубиш нищо.

13.04.17
10:45

Много интересна тема.

Наскоро с един колега, който е любител планинар си говорехме относно протеина на прах, той се интересуваше от него, понеже все ме бъзика, като ми дойдат поръчаните кутии в офиса, че ми е пристигнал зоба 😄

Та той сподели, че според него протеина на прах би била много удобна храна за походи - суха и трайна, смесваш с водица в едно бурканче и си жулиш по време на поход. Дали наистина е така, няма как да знам, но ми звучи логично 🙂

Barberian

13.04.17
10:49

По скоро гейнър, защото съдържа и въглехидрати. Колегата ми по цял ден жули такова на работа. Даде ми да опитам, ми то като храна за космонавти🙂 кашичка.

13.04.17
11:13

Ако е само заради въглехидратите, по-добре протеин и му бухаш вътре захар. Може кафва, че да е по-здравословно 😄

Попринцип ако е от към макроси в 100 грама соя има 37 г протеин 20 мазнини и 25-30 въглехидрати както и 450 калории,мога да си позволя да ям по 400 грама на ден за да ям около 150 грама протеин и 1800 калории само от това,а отделно и то друга храна.Казаха ми,че там имаш 3 хранения на ден,но храната не била много хубава за това може да ям едното хранене и да си взема примерно някакъв кроасан за да си докарам калориите още.
Също така мисля да взема една кърпа за да правя набирания на някое дърво както и лицеви и клекове за да не загубя мускулна маса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1