17.02.06
16:47
Ами исках да питам нещо, говорят ми че правили със 120кг 20 повторения за трапец, 65кг-мов човек който не е на химия, и тренира от година. Аз от другата страна съм 75-6кг-ма от 4 години някъде тренирам постоянно, позволявам си хубави добавки, и вчера зех да видя за какво става дума .... и какво да ви кажа бая си тежаха и дори 1 правилно повторение неможе да се направи. Възможно ли е според вас....?
Пс. А да аз съм 165 висок би трябвало да ми е по лесно от него където е 170-5 някъде.
17.02.06
16:51
Вярвай само на това, което си видял с очите си, на Палпатин и на Астор.
E kо незнам за тоя ама ..
Аз си дигам 120 4-5-6 пъти с фитили за трапец почети без проблем
Стаж година 180/79кг
ама това за 20 повторения е преувеичено някав парцал 60 кг ако ги отлипи от земята ще е добре камоли 20 тццц
17.02.06
19:50
звучи наистина доста! Рони във филма The Unbelievable праска с около 180 кг., аз го правя с 60 и го мразя това упражнение след всяка тренировка за трапец ме боли вратът :?
Бая си идва.Аз повече от 90 като сложа и почвам всички мускули да стягам(прасци,бедра,кръст)Не ми се вярва.Накарай го да ти покаже.
аз го правя с дъмбели по 35кг и ми влиза супер по 15 повторения началните с завъртане в рамото а после само повдигане на горе
Трапеца е доста силен мускул, но човека се е поизхвърлил “малко”
Аз сега за трапец правя
6 Серии - повдигане на рамената - 170 - старая се за 12-ка
6 Серии - повдигане на рамото на долен скрипец с една ръка , 60 кг за 15-ка
После превключвам на Вертолет и трен за рамо
С две думи несериозно ми се вижда
17.02.06
21:31
Не се впрягай толкова в килограмите. Не е важно с колко го прави а как му иэглежда самия мускул. Все пак не сме трибоици. Аэ съм виждал човек който кляка с 140кг а краката му бяха направо смешни эа тежеста която полэваше. Така че въпроса е по скоро как иэглеждаш а не колко вдигаш поне эа мен.
[quote author=“Vincent”]Не се впрягай толкова в килограмите. Не е важно с колко го прави а как му иэглежда самия мускул. Все пак не сме трибоици. Аэ съм виждал човек който кляка с 140кг а краката му бяха направо смешни эа тежеста която полэваше. Така че въпроса е по скоро как иэглеждаш а не колко вдигаш поне эа мен.
Това е така, не сме трибойци, важно е чистото изпълнение
17.02.06
22:38
НА мен най-развития ми мускул започнах да го тренирам преди Бицепс и Трицепс и сега е направо смешно голям
Правя 100X15 повторения а съм 81кг висок 188 и подчертавам че го правя чисто движение скоро ще кача снимки да се посмеете малко :wink:Забравих да кажа че съм на 17 години (е след ч месец ставам на 17 )
Вчера направих 110-8 пъти -
Абе .... кво да ви кажа издърпа ги 17 пъти .... .. със колан и фитили ...
и 140 дърпа 12-13 пъти.... сега вече се чудя дали не гълта нещо.. на такова лично тегло незнам нямам думи. А за изглеждането и аз казах същото, няма да кажат тоя дига 200 а виж тоя как изглежда ама ... ребрата му прозират през фанелката мънички рачички .. от де тая сила.
120 за трапец не са много, особено с фитили. С малко повече стаж и акцент в/у трапеца са си съвсем реално постижение. Много хора тренират трапеца като последно упражнение в деня за гръб, но ако се изведе като първо и не се прави супер чисто ( с помощ от ръцете и гърба ), то работната тежест се вдига много бързо.
Виж, ако приятелят ти е 65 кг и прави чукове с 120, това вече си е за хвалене.
21.02.06
23:55
Специиално за трапец пак големите тежести не са толкова важни .Аз го правя с дамбели по 25 кг и пак чувствам че се развива добре.Много е важно правилното изпълнение на упражнението.Не завартаите в горно положение раменете,иначе рискувате сериозна травма.
Нали знаете че мускулите нямат “кантар”.Важното е да се чувства че работи и да е в контракция/независимо за коя мускулна група говорим/,а килограмите може да са 60 или 160 това не е от значение
Аз правя трапец със 260кг за 10 повторения
които не вярва да доиде в Исперих :twisted:
Но ,едно голямо НО правя го на машина където
всеки сополанко слага по 100-140кг
така че може да става въпрос за такава машина
а със щанга имаме тука един 110килограмов които
прави серии за трапец с около140кг
но за 60килограмов и ако е със щанга
малко е преовеличено :lol:
23.02.06
21:24
[quote author=“iunga”]Аз правя трапец със 260кг за 10 повторения
които не вярва да доиде в Исперих :twisted:
Но ,едно голямо НО правя го на машина където
всеки сополанко слага по 100-140кг
така че може да става въпрос за такава машина
а със щанга имаме тука един 110килограмов които
прави серии за трапец с около140кг
но за 60килограмов и ако е със щанга
малко е преовеличено :lol:
Я кажи с колко правиш с щанга за 10-ка?има бая разлика май на тая машина...
Аз си правя във тренировката за трапец от 60 до 90. 5 серии на пирамида(растяща). След последната правя една серия със 60кг без фитили и досега мисля че има доста добър и очевиден резултат
Аз наскоро почнах да правя трапеца и мога да кажа ,че наистина е доста силен мускул,правя 6ца на 120кг без фитили, което не е малко като се има впредвид ,че не е трениран изобщо