Спортна мотивация

Здравейте,

Заминавам се с колоездене и колкото и добре да се опитвам да се подготвя, колкото и да тренирам има дни в които просто го правя с намалено желание.
Когато изляза от офиса обикновено бързам да се прибера, да си сложа екипировката и и да изляза да се размажа от каране, но понякога, вярвам всички сте изпитвали този момент, нещата не се случват.

И така - проблема според мен е вътрешната ми настройка и мотивация. И това е проблем, защото при карания от 300 км колкото и мотивиран да съм след 10-12 часа каране нямам и спомен от нея.

Вие как се справяте с това? Какво ви кара да се мотивирате повече и по-продължително?

Гледах, че в НСА имат часове по спортна психология, която вярвам се доближава до природата на моя проблем, но не намерих никакви сериозни материали.

Поздрави,
Недко.

казано от Недко Христов на 18.04.17, 10:55:

...но понякога, вярвам всички сте изпитвали този момент, нещата не се случват.

Може ли да кажеш колко често е това понякога? На колко успешни карания имаш такова, което пропада?

казано от Димитър Михайлов на 18.04.17, 11:38:

казано от Недко Христов на 18.04.17, 10:55:

...но понякога, вярвам всички сте изпитвали този момент, нещата не се случват.

Може ли да кажеш колко често е това понякога? На колко успешни карания имаш такова, което пропада?

Различно е, но ако месечно правя 20 карания имам поне 3-4 такива случая.

Мотивацията е импулс, не е константна величина. Често се случва при независещи от нас обстоятелства.

Според мен търсиш проблем там, където го няма. Просто не се старай да имаш перфектния тренировъчен план, който в твоя случай вероятно е всеки път каране и каране на макс.

Дори с пропуските имаш значителна физическа активност, а и от предишни разговори не съм останал с впечатлението, че ако можеш, ще скатаеш просто така.

Опитай просто да го направиш, т.е. облечи се и карай, ако ще и километър. Когато чакаш на мотивацията, може би се надяваш да направиш адското каране отново и отново.

Предполагам, че карането не е свързано със съзтезателна подготовка и усилия на всяка цена. Ако е така, някакво каране е по-добре от никакво каране.

казано от Димитър Михайлов на 18.04.17, 12:15:

Мотивацията е импулс, не е константна величина. Често се случва при независещи от нас обстоятелства.

Според мен търсиш проблем там, където го няма. Просто не се старай да имаш перфектния тренировъчен план, който в твоя случай вероятно е всеки път каране и каране на макс.

Дори с пропуските имаш значителна физическа активност, а и от предишни разговори не съм останал с впечатлението, че ако можеш, ще скатаеш просто така.

Опитай просто да го направиш, т.е. облечи се и карай, ако ще и километър. Когато чакаш на мотивацията, може би се надяваш да направиш адското каране отново и отново.

Предполагам, че карането не е свързано със съзтезателна подготовка и усилия на всяка цена. Ако е така, някакво каране е по-добре от никакво каране.

Благодаря ти.

Карането ми не е със състезателна подготовка, но ходя по бревети (карания с несъстезателен характер, но с максимално допустимо време), а тази година ще има Дунав Ултра, който ще е доста тежък.
За мен карането се е превърнало в ежедневно състезание, гонейки себе си и опитвайки се да подобря най-доброто, което съм постигнал. Рядко се опитвам да подобря чужди постижения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1