Get FIT or die triyn' :)

20.04.17
22:00

Здравейте, дами (вероятно и господа)! 🙂
От доста време чета безучастно, докато се реша да си направя дневник – което и ще е първото ми писане тук изобщо.
На 25 години съм, висока 173см. – 70кг. Целта ми е сваляне на тегло и стягане. Ще се опитам максимално сбито да разкажа за себе си, за да добиете представа какъв е спортния ми статус към момента:
Преди малко повече от година бях достигнала ужасните 78кг. , в следствие на което бях изпаднала в дълбока депресия – буквално се мразех и не исках да се поглеждам. С корема никога не съм имала Бог знае какви проблеми, но бедрата винаги са ми били ОГРОМНИ. Реших, че така повече не може и през февруари 2016та започнах да посещавам фитнес редовно, беше ми изготвен и хранителен режим, но тъй като не съм привърженик на строгите диети, го използвах просто като ориентир на това как да се храня по-правилно. За 4-5 месеца успях да сваля 13кг. – храненето ми драстично се промени, заобичах тренировките и бих казала, че животът ми тръгна в много по-положителна насока. Към началото на есента имаше малко промени в личен план, смяна на местожителство, работа, relationship статус и прочее, което психически много ме натовари и за съжаление тренировките останаха на заден план. Не се оправдавам, даже напротив, съжалявам, че се отнесох към нещата като кифла. Постепенно започнах да си връщам и лошите навици по отношение на храненето и… се върнах в изходна позиция, върнах си почти всички свалени килограми.
Преди около месец реших, че е време да се взема в ръце, преди нещата отново да са излезли извън контрол и започнах отново да тренирам, постепенно си връщам и  хранителните навици.
Така – от 20.03 до сега съм свалила близо 4кг., като съм напълно наясно, че последните качени килограми се свалят най-лесно. Посещавам залата 5-6 пъти седмично, храня се 5-6 пъти дневно 😃 опитах се да спазвам НВД, но честно казано – не винаги ми се получава, но не го смятам за фатално. Водата е между 3-4л. никога не падам под 3. В момента взимам fat-burner Animal Cuts на Universal Nutrition. Това ми е 3та кутия. Миналата година си поръчвах 2 пъти и бях много доволна от резултатите.
Искам и да плувам (11 години съм се занимавала сериозно с плуване), но нямам много време през седмицата, за това за сега се ограничавам само с фитнес.
Като цяло не съм специалист нито в областта на фитнеса, нито на правилното хранене, за това мисля, че дневник би ми бил полезен.

Та, преминавам към днешното меню:

Закуска: сандвич от пълнозърнеста франзела с пуешка шунка и авокадо. Кафе без захар
Обяд: Домати, краставици, варено яйце, около 50гр. козе сирене и около 30гр. Пуешка шунка
Следобедна закуска: Roo’Bar с чия и кокос
18:30 тренировка – вече тренирам вечер, тъй като съм на работа през деня. Беше ми малко тегаво да свикна с късното трениране, като се има предвид, че преди започвах най-късно в 10
Половин доза протеин-изолат
За вечеря: телешко кюфте (бургер от Lidl - около 150гр.) на скара, зелена салата със зехтин и балсамико

Тренировката днес беше Гръб, задно рамо, бицепс:

Чукчета с дъмбел 4кг. (иска ми се да увелича тежестта, но за момента ми е трудно дори с 4): 1х20 и 4х15
Хипер екстензии с тежест (5кг) – 3х20
Разтваряне на дъмбели от водоравен наклон – 3х20
Разтваряне на дъмбели от седеж – 3х15
Сгъване с щанга – 1х20, 4х15
Последователно сгъване с дъмбели – 3х15.
Кардио: 45мин. Кростренажор – интензивно, с промяна в натоварването.

Това е от мен за днес, надявам се дневникът да ми бъде полезен – отворена съм за съвети. 😊))
Хубава вечер!

Темата беше редактирана от PaulinaV. на 21.04.17 00:03.

21.04.17
16:54

казано от PaulinaV. на 20.04.17, 22:00:

Чукчета с дъмбел 4кг. (иска ми се да увелича тежестта, но за момента ми е трудно дори с 4): 1х20 и 4х15
Хипер екстензии с тежест (5кг) – 3х20
Разтваряне на дъмбели от водоравен наклон – 3х20
Разтваряне на дъмбели от седеж – 3х15
Сгъване с щанга – 1х20, 4х15
Последователно сгъване с дъмбели – 3х15.
Кардио: 45мин. Кростренажор – интензивно, с промяна в натоварването.

Къде са упражненията за гръб?

21.04.17
19:16

казано от Queen Cobra на 21.04.17, 16:54:

Къде са упражненията за гръб?

Бях записала 3х15 набирания, може би съм го изтрила по грешка, не знам какво е станало... за сега се ограничавам само с тях и хиперекстензии за кръста, макар че набиранията ги правя със страшен зор

Мнението беше редактирано от PaulinaV. на 21.04.17 20:05.

21.04.17
21:15

21.4 менюто

Закуска:
Сандвич от пълнозърнеста багета, с тънък слой крема сирене, пуешка шунка, домат, марулка
Обяд:
Салата домати и краставици, неовкусена, варено яйце, плочка козе сирене
Следобедна закуска:
Оризовка с ниско-маслена извара на Олимпус
половин доза протеин-изолат
Вечеря:
Пастърва на скара, зелена салата с малко царевица
5-6 фурми

Чийтнах през деня с един бонбон Линд, а в момента - с чаша бяло вино.

Днес тренировка нямаше, защото ми се наложи да остана до късно на работа, а и като цяло “интелектуалния труд” ми дойде малко too much за един ден.
От храната също не съм доволна, като ги сметнах - удрям ги около 2000 калории, което е с около 300-350 повече, от тези, които са ми лимит. Мисля, че имам т.нар. емоционално хранене - отдавна съм се забелязала, че когато съм под напрежение, се успокоявам с хапване. Макар че не съм прекалила кой знае колко днес, но можех да намаля количеството на вечерята и да пропусна фурмите.
Не ми е ден днес, пиша си го неуспешен. Утре пак ще трябва да работя, надявам се да приключа за 2-3 часа и да си потренирам на спокойствие.

21.04.17
21:29

Поли, чукчета с 4 кг и 3х15 набирания- не ми се връзват. 🙂 Имаш предвид с противотежест, предполагам.
Иначе -добре дошла и успех с целите.

21.04.17
21:47

казано от Queen Cobra на 21.04.17, 21:29:

Поли, чукчета с 4 кг и 3х15 набирания- не ми се връзват.  Имаш предвид с противотежест, предполагам.
Иначе -добре дошла и успех с целите.

Да, не съм много подробна, но както казах - за пръв път водя дневник и с обясненията ме няма никак. Иначеее да, набирания на лост - абсурд 😄 ей тази машинка имам предвид:

Мнението беше редактирано от PaulinaV. на 21.04.17 21:50.

22.04.17
19:27

Събота - на работа извънредно, уж за 2-3 часа, пък си станаха 6 :(

Закуска:
Кисело мляко с чия и ягоди, кафе

Обяд:
Голяяма порция задушени зеленчуци

Следобедна закуска: ROO’BAR с мака и боровника. Тези барчета са ми любими, не мога да повярвам колко много ми харесват.

Тренировка:

Загрявка 10 мин.
Клекове само с лост - 5х15 (редувам широк и тесен разкрач през серия)
БГ клек - 3х20 - Като се има предвид, че от малка съм супер зле с равновесието, винаги на БГ клека имам чувството, че ако някой ме гледа отстрани сигурно си умира от смях - първите 3-4 повторения пада голямо клатушкане, докато се закрЕпя.
Махове назад (права) с 1,5кг. на глезените - 4х20
Ходещи напъди - 3х15 на крак
Махове назад от колене с 1,5кг. на глезените - 4х15
Глутеус мост с 5кг - 5х15
Повдигане на пръсти 5х15 (1 серия с пръстите навън, една с пръстите навътре, една с пръстите напред...)

Доза протеин
Следва вечеря: Днес пак ще се хапва пастърва на скара със зелена салата, може да има чаша бяло вино, може и да няма, както дойде.

22.04.17
19:31

напад. 🙂

храненето ти е изключително малко според мен, а тренировките ти не са достатъчно тежки. Можеш повече 💪

22.04.17
19:40

Има много не особено конкретна информация за храната, така че няма как да сме убедени дали наистина е твърде малко или просто кофти разпределена.

С тия барчета, които признавам, че наистина са вкусни (повечето, от конкретните ми се вдига кръвната захар като им видя съдържанието 😄 ), не знам дали е възможно да се спазва нвд. Което в случая вероятно изобщо не е нужно, де.

Не, че разполагам с капацитет да давам акъли...

22.04.17
19:55

Знам, че храната изглежда малко, но всъщност като количества е добре - все още нямам електронна везна, за това не конкретизирам, но нито за миг през деня не чувствам глад (което за чревоугодник като мен си е чудо). Относно тренировките, съгласна съм, че не са достатъчно тежки, решила съм постепенно да увелича натоварването, защото миналата година си бъгнах глезените, 2 седмици не можех да стъпвам и съм се наплашила. За НВД-то, аз се отказах от тази идея 😄
Отворена съм за съвети, относно тренировките, те са ми по-мъглива материя 😀 с това хранене се чувствам добре за сега, а има и дни, в които хапвам доста повече - зависи какво и колко ми се яде. На ден като калории ги докарвам между 1500-1800

Мнението беше редактирано от PaulinaV. на 22.04.17 20:33.

23.04.17
18:52

Такаа… добър вечер!
Днес ми е някакъв непрекъснат кръговрат на настроенията.
Разбрах, че никога не трябва да ходиш никъде с предварителна нагласа.
И ме гони страшен глад цял ден.

Закуска:
Две препечени филийки, две бъркани яйца със зелен лук и крема сирене
Обяд:
Супа с пилешки сърчица
Следобед:
ROO’BAR с годжи бери – тези сякаш са ми най-не любимите.
Последва тренировка
Доза протеин, вафла Хармоника с лимец
Следобед 2 😃 :
Две оризовки с котидж и резенчета домат
За вечеря ще хапвам пилешко филе на скара и аспержи
Вода до момента - 3л.

Тренировката беше някаква пълна пародия. Бях се настроила за кардио и малко корем. Попринцип си правя кардиото на кръгъл кростренажор. Само, че някакъв пич беше яхнал моя, за това реших да се кача на другия - елипс. Пълен цирк!!! Чувствах се супер некоординирана, скапаната машина сама си решаваше кога да увеличава или намаля натоварването, а аз си имам собствена схема, с която се чувствам окей. Освен това, според дисплея хабя почти 2 пъти по-малко калории, отколкото на кръглия ( а съм чувала, че е точно обратното). Започнах леееко да се напрягам. На всичкото отгоре пичът, който беше на моя тренажор на спря да пуфти и да кашля, издаваше някви супер дразнещи звуци от гърлото – не знам болен ли беше, нещо определено му имаше… ама като си болен си стой у вас, баси. Иначе беше симпатяга, обаче наистина не можах да го изтърпя и се преместих в другата зала, да правя корем. Фактор 2, който ми доскапа настроението - кардиото беше запланувано за 1 час, но изтърпях болния господин и гадния тренажор само 30мин.
Корем: 3 суперсерии:
10 преси от вис
10 от обратен наклон
10 от лег
10 преси с тежест (5кг) и осукване на тялото
10 повдигания на краката от легнало положение
х10 сранични екстензии на страна, с 5кг.
Имам някакъв проблем с планка, за който никой не ми вярва – просто не мога да се задържа повече от 15 секунди. Стойката ми е правилна, гледала съм се, карала съм да ме снимат. Не е от това. Не знам на какво се дължи, не познавам друг човек, който да не може да изкара поне 30сек. Но при мен около 7-8 секунда става няква агония, започва да ми трепери цялото тяло, изпъкват вени, пот се лее, имам чувството, че ще родя.
Друг проблем – напоследък, когато правя упражнения за корем усещам някаква тъпа болка ниско долу, сякаш нещо ме опъва. На какво може да се дължи? По принцип правя горе-долу едни и същи упражнения за корем, ако беше неправилно изпълнение, предполагам, че щеше да ме заболи по-рано. Може и да греша.

Като цяло днес съм супер недоволна от тренировката, аз самата си се чувствах като някой хипопотам, който се въргаля по земята. Супер moody цял ден – не се дължи на ПМС, защото в следващите 20+ дни не очаквам никой.
Жалко, с такова желание отидох на тренировка, не знам пуфтящия господин ли ми разби илюзиите, какво стана. Мислех утре да почивам, обаче май ще трябва да потренирам, поне да си направя кардиото, което днес не успях.
Дано настроението е по-добро.

Мнението беше редактирано от PaulinaV. на 23.04.17 18:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1