25.04.17
22:38
Здравейте, скъпи ББ-тиймъри!
За пореден път се обръщам към вас за съвет и препоръка. С плоскостъпие съм откакто се помня (буквално). Като цяло в краката ми винаги нещо понаболява, но въпреки това се старая да съм физически активна. Проблемът обаче си остава - доста често усещам огромна тежест или умора в краката, да не говорим, че май поради плоскостъпието започна да ме боли и кръста. Та реших да се обърна към ортопед в София, може ли да ми препоръчате някой? Благодаря предварително.
26.04.17
01:00
Здравей.А имаш ли проблем и в друга област-луксация? Питам ако не е проблем
Не точно по темата, но все пак да споделя две полезни неща ако не знаеш...
Най елементарното упражнение, което може да ти помогне за свода е подигането на пръсти. Събрани краката един до друг и подигане на пръсти : )
Другото нещо, което може да правиш е да вземеш една стъклена бутилка.. бирена примерно или по-малка, ако ти е голяма.... слагаш е под стъпалото и почваш да търкаляш напред-назад.
Това е толкова готино, че преди всяка тренировка с клек си го правя.
Цял ден ходене, обувки, неудобни пози и като направя едно “шише” ми намества стъпалото перфектно.. Подобрява се баланса и изобщо е супер : )
Мнението беше редактирано от zvvsip на 26.04.17 01:09.
26.04.17
16:56
Като плоскостъпец 🙂 мога да ти кажа, че не “май” , а със сигурност те боли кръста от това. Добър лекар, стелки, упражнения и си ок. Ако правиш мъртва тяга, упражнения не са нужни 🙂