23.02.06
16:47
Кажете мога ли да пия “Danone” за пиене “Danup” вместо обикновенно кисело мляко(защото трудно ми понася организма) Надявам се да не се присмеете на въпроса ми но той е напълно сериозен
Хран стойности във 100g:
мазнини 1,3g
белтъчини 2,0g
въглеходрати 11,3g
290g е продукта В момента съм на ВВД Мисля че е удачно да ги сменя но исках да видя вашето мнение по въпроса :?
и по колко е хубаво да пия на ден
23.02.06
17:04
Може да пиеш няма да ти навреди а по колко зависи от финасова гледна точка и от хранителните ти нужди за деня .
23.02.06
18:56
еми естестевно че може :) ти о и аз си пия
23.02.06
19:05
Не е ли 300 грама?
Пии си го, щом си на ВВД няма лошо :wink:
не ти го препоръчвам , защото е фрашкано със захар. По добре си смеси кисело мляко с банан и малко вода или с 100% натурален сок(без добавена захар).
23.02.06
23:35
[quote author=“SGK”]100% натурален сок(без добавена захар).
SGK можеш ли и каза каде се продава такав натурален сок със 100% и без захар,защото поне аз не знам досега?
мисля, че на Queens портокаловият сок (този, на който пише 100% Orange Juice), както и ананасовият са без добавена захар. Но за всеки случай провери на кутията
Ако обикновеното кисело мляко не ти понася, вероятно става въпрос за лактозонетолерантност, което е сравнително нерядко срещано явление. Фактът че Danup не ти действа негативно, трябва да ти подскаже доколко Danup e “истинско” мляко, за това индиректно може да се съди и по високото съдържание на въглехидрати, което с голяма вероятност означава нискокачествени, пълнежни въглехидрати, т.е. висок гликемичен индекс. Може да има и искуствени подсладители, много от тях са канцерогенни. Въпреки че си на ВВД, се стреми да се храниш чисто, тоест възможно най-малко обработени и изкуствени продукти, резултатите ще са много по-добри.
Иначе млякото по-принцип е един от най-безспорните продукти в периоди на качване, има силно инсулиногенен ефект, а казеинът влияе много добре върху IGF-1.