03.05.17
07:47
Здравейте, хора! ^^
Проблема ми е, че не усищам упражненията за глутеус максимум и съвсем леко за глутеус медиум каквото и да правя.
Стягам мускула на горната точка ня упражненията, натескам чрез петите, задържам зя няколко секунди, изпълнявам движенията бавно, активирам (правя упражнения със собствено тегло като загрявка, коита между другото усещам повече), ииииии нищо. -.-
Правя упражнения като hip thrust, donkey kicks на смит машина, hyperextantions, abduction machine, cable abductions…
Към края на сериите ми е трудно да завърша пълните движения на повторенията, но не чувствам болка/горене в муускулите, понякога лееееко в задното бедно, но не и в глутеуса (а чувствам такава в други мускули при клекове или calves raises няпример). Мускулна също почти или изобщо нямам на следващия ден, а и да имам някаква отново е най-вече в задното бедро. За прогреса мога да кажа същото.
Правя по 8-12 повторения/3 серии със максимална тежест.
Някакви предложения? Имам чувството, че съм пробвала всичко и вече се отчайвам.. :(
Edit: Съжалявам, ако има грешки, от телефона си съм.
Темата беше редактирана от Random на 03.05.17 07:50.
03.05.17
08:18
С каква допълнителна тежест правиш хип тръст?
03.05.17
08:58
казано от Dizzy на 03.05.17, 08:18:
С каква допълнителна тежест правиш хип тръст?
2*17,5-20 кг
Правя го на смит машина, ако има значение.
03.05.17
09:41
Здравей.
Под “не усещам” имаш предвид, че нямаш мускулна треска?
Имаш ли клипове с различни движения, за които имаш съмнение, че не ги изпълняваш оптимално за теб?
03.05.17
10:41
казано от Вероника Налбатска на 03.05.17, 09:41:
Здравей.
Под “не усещам” имаш предвид, че нямаш мускулна треска?
Имаш ли клипове с различни движения, за които имаш съмнение, че не ги изпълняваш оптимално за теб?
Не усещам “паренето” в мускулите по време на самото упражнение, нито пък имам мускулна на следващия ден.
За клипове... не знам далш ще мога да се запиша. :/
03.05.17
17:36
Опитай хип тръст както е показано на клипчето от тази статия: https://www.bb-team.org/exercise/4679_hiptrust
Пробвай с един голям дъмбел от 20кг (или с лост) да направиш 3 серии по 8-12 повторения, както си писала и кажи дали има разлика.
В нет-а гледах разни клипчета на Jenn Heward, която беше пуснала точно компилация с изолиращи упражнения за д-то и с минимално натоварване на краката. https://m.youtube.com/watch?v=JIDvon9hzVQ
Мнението беше редактирано от Dizzy на 03.05.17 18:19.