04.05.17
08:57
Здравейте. Ходя на фитнес от няколко месеца, но имам 2 основни проблема, който по-скоро са на психическа основа. Първия е свързан с хранителния ми режим. Проблемът тук е, че не мога да се придържам към него, смятам си макросите, но не мога да се придържам към него, ако да кажем примерно майка ми е сготвила нещо. Въпросът ми е - как да започна по-лесно да се придържам към него?
Вторият ми проблем е свързан с изпълнението на упражненията. Проблемът ми тук е че винаги се стремя да дигам все повече и повече килограми, въпреки че техниката ми е ужасна. Аз го осъзнавам това нещо, но си казвам че по този начин няма да постигна желаните резултати и хайде пак - да кажем миналата седмица ме е болял кръста от тягата и клековете, сега е същото, заради лошата техника. Как да премахна това его според вас, защото наистина искам да тренирам фитнес години напред, а не 2,3…
Също така китките ми започнаха да ме болят и пукат постоянно - какво да правя в този случай? Дали имам слаб захват или е свързано с лоша техника?
Темата беше редактирана от Teodor Ivanov на 04.05.17 09:01.
Повишаваш тежестите без да си готов за тях, това ти е проблема... за храната се изисква воля и желание.
04.05.17
14:34
Съгласна съм. Щом искаш това да е лайф стайл, почакай малко с качването на тежестите и си оправи техниката 🙂 Всеки е започнал от някъде! Направо ме е страх като гледам някой във фитнеса как се мъчи с лоша техника :(
А пък с яденето.... освен ти да си намериш начин да се контролираш, никой не може да го направи вместо теб. Можеш да четеш и гледаш клипчета как да контролираш апетита и да намалиш порциите. Предполагам, че с времето ще стане по-лесно 🙂
успех!