Заместител на креатина

Здравейте,

След почти 45 дена ще вляза в 3 месеца почивка от креатина. 192см. -108 кг. Приемам протеин, БЦАА, витамини и доволни количества храна.
С какво може да се замени креатина, има ли нужда?

Поздрави,

Темата беше редактирана от Павел Славов на 04.05.17 14:52.

04.05.17
15:15

С няколко килограма телешко. Защо искаш да го заменяш ?

Трудно поемам повече храна от настоящото количество. Следователно това ми е трудно. Въпроса е има ли нужда, и ако да с какво.

Само момент, защото не ми е ясно - защо се затрудняваш да приемаш 5 g креатин дневно?

Нали си чел това?

Не съм писал, че се затруднявам с приема на креатин, а с приема на повече храна, спряно настоящото количество.

казано от Павел Славов на 04.05.17, 15:32:

Не съм писал, че се затруднявам с приема на креатин, а с приема на повече храна, спряно настоящото количество.

Питаш нещо много конкретно, според мен:

казано от Павел Славов на 04.05.17, 14:52:

С какво може да се замени креатина, има ли нужда?

Не повече храна, а повече енергия ти трябва. А иначе 5 g креатин дневно са съвсем достатъчни. Ориентирай баланса на храната си в по-голяма степен към качествените мазнини.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.05.17 15:46.

Привет,

Мазнините, които приемам са на добро ниво - ядки, зехтин и т.н. Съгласен съм, че ми трябва повече енергия, но съм на предела си на прием на храна. От там следва, когато спра креатина, да заместя с нещо еквивалентно, за да мога да си почина от него.

05.05.17
14:16

Не мисля, че има продукт, който да е еквивалентен на креатина или поне аз не се сещам за такъв. За това е хубаво да уточниш какво искаш да получиш от неговия заместител, да не ти спадне силата, за възстановяване, за маса, за издръжливост... тогава по-лесно може да се избере продукт, който да приемаш през това време.

След посочените статии реших да продължа приема поне още 4 седмици.

За заместител имам нужда от сила и издръжливост. Възстановявам добре и без него.

Погледни бета аланин тогава...

06.05.17
13:08

Бета аланина е добър избор, както Кольо те посъветва, друг продукт, от който аз съм доволен е Д-аспарагиновата киселина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1