09.05.17
21:27
Здравейте, чета сайта и форума отдавна, но чак сега реших да си направя и аз дневник.
На 33г. съм, 168см, 59,60кг в момента. В началото на годината спрях цигарите, с което страшно много се гордея, но това доведе и до очакваното покачване на килограмите. Подцених ситуацията като се бях фокусирала изцяло върху отказването на цигарите и допуснах едно доста сериозно напълняване - 7,8 кг за 4 месеца (като голяма част от тях качих през първият месец).
Никога не съм пазила никакви диети и не съм имала проблеми с теглото и може би това ми изигра лоша шега. През тези 4 месеца тренирах, но не особено сериозно, а пък храненето ми беше под всякаква критика.
От около 1 седмица тренирам по-сериозно и се опитвам да се храня по-добре.
Целите са ми на първо място по-здраволословен начин на живот и след това бих се радвала да се вмъкна в старите ми дрехи 🙂
Тренировките ми са 2,3 пъти седмично Fitness Blender вкъщи, например https://www.youtube.com/watch?v=juh98840e5I, гирите са ми по 2кг, но вече ги усещам леки и ще ги увеличавам.
5,6 пъти седмично ходене 2мин/бягане 2мин за 30 мин
Отделно от това гледам да ходя на работя с колело, което е около 8км общо.
Храненето ми е най-трудното, но лека полека се надявам да се вкарам в някакви по-поносими граници.
Закуска: 1 банан, 1 кафе с мляко и 4 лъжички кафява захар, 10-ина ядки
Обяд: панирано пилешко филе с малко картофено пюре и салата
Следобедна закуска: 3 яйца по панагюрски
Вечеря: пилешка супа с моркови, картофи и фиде, 100 гр мусака, 1 филия бял хляб
И накрая една голяма купа салата с маруля, краставица, чери домати, 1 връзка зелен лук, репички, магданоз и копър, обилно поляти със зехтин.
3,4 литра вода
Изчислих го около 1640 калории, но ми е много трудна тази част все още, подозирам, че може много да бъркам. Нямам и навика да премервам храната, но ще започна, за да се ориентирам.
Като цяло знам за очевидните си грешки - бял хляб, захар, панираното.
Това за мен е добро хранене обаче, защото липсва всякакъв джънк, семки, бонбонки и подобни, така че определено е крачка напред за мен. Приемам обаче всякакви критики и коментари 🙂
Привет от мен!
Отчета ми за днес е:
Храна
Закуска: 2 банана, 1 кафе, 10-ина ядки
Късна закуска: изпробвах банановите палачинки и наистина са страхотни, сложих 2 банана и 3 яйца, 1 ванилия и хапнах половината с малко сирене
Обяд: 250гр миш-маш с 1 филия хляб
Следобедна закуска: останалата част от банановите палачинки с малко мед и сирене, 1 голяма ябълка
Вечеря: пилешка супа с моркови и картофи и голяма купа салата от чери домати, краставици, мнооого зелен лук, копър и магданоз
Тренировка:
сутринта 30 мин ходене/тичане на пътеката (засега тичането ми е общо 12 мин на 8, 8.5км/ч)
късния следобяд 30 мин. силова тренировка за горна част от Фитнес Блендер - https://www.youtube.com/watch?v=TKYPySNKZHo. Гирите още са по 2кг, ръцете и като цяло горната ми част е много слаба и фина и се затруднявам доста на последните повторения.
Хубава вечер на всички!
11.05.17
14:03
Отказването на цигарите е сериозно постижение, поздравления за това! 🙂
С излишното тегло ще се справиш с времето, сигурен съм. Никотиновата зависимост е напълно реално нещо и след спирането на цигарите мозъкът си търси заместител, а храната действа доста добре в тази посока, стимулирайки секрецията на допамин.
С времето нещата придобиват по-балансиран вид.
Рано е да се критикува храненето, но на първо четене определено бих препоръчал повечко протеин. Бих го удвоил на твое място.
Повече животински храни - месо, яйца, риба, млечни. Протеинът, освен че води до по-силно чувство за ситост, води и до малко по-висок разход на енергия, заради термичния си ефект. Все неща, които са от голяма полза по време на отслабване.
Успех! 🙂
Много ти благодаря за коментара! 🙂
Знам, че нещата с времето се нормализират, може би дори този момент вече е дошъл, щом съм се заела да правя това и не ми е чак такъв проблем. В началото наистина най-важното беше да не пуша, сега е време да оправям последствията от това 🙂
Относно белтъчините - ще се опитам да включа повече от тях. Яйца хапвам всеки ден, пилешко обичам също много, както и риба, така че не би трябвало да ми е особено трудно.
Ето и отчета за вчера, с повече белтъчини 🙂
Закуска: 1 банан, кафе, 10-ина ядки
Обяд: 300гр пилешка супа (правя я доста гъста, може спокойно да мине за яхния, а не супа)
Следобедна закуска: 3 филийки хляб Вита с малко масло, резен шунка, резен кашкавал, маруля, чери домати и 3 сварени яйца
Вечеря: 200гр сьомга филе на тиган
200гр картофена салата (варени картофи, праз лук, малко зехтин)
0.5л наливна бира
3,4 л вода
Не бях пила алкохол от Нова Година, не съм любител изобщо, а и без цигарите още по-малко ми харесва. Иначе вчера реших да пробвам прословутият пълнозърнест хляб - не съм особено впечатлена, още повече че не съм убедена, че това, което купувам, е това, което се очаква.
Движение:
сутринта 30 мин бързо ходене/тичане 2мин/2мин на пътеката, увеличих скоростта на бягането на 8.5км/ч, но за сметка на това намалих продължителността и издържах 10-ина минути само (срам и позор, но с времето ще се подобри, знам)
6,7 км пеша
Хубав ден! 🙂
Честит петък 🙂!
Днес нямаше тренировка, но пък имаше около 1 час колоездене.
Храната:
Закуска: банан, кафе
Обяд: ~200 гр. пилешко филе, ~60гр. пържени картофи, малко краставици и домати
Следобедна закуска: ябълка и банан
Вечеря: ~250гр. сьомга, ~200гр. картофена салата
Малко по-късно 10-ина ядки
Още малко по-късно една голяма купа салата от маруля, краставица, домати, репички, пресен лук, оцет, зехтин
Изчислих го като 1650 ккал, надявам се че не бъркам супер много, но в крайна сметка то ще си покаже 🙂
Поздрав за всички и хубав уикенд 🙂
Привет от мен 🙂!
Уикенда не беше никак добър от към храна... И за тренировка не остана време, тъй като бях на вила.
Храна:
Събота:
Закуска: банан, кафе
Обяд: 3 филии хляб Вита с малко масло, шунка, кашкавал, маруля, домат, варено яйце
Следобедна закуска: бях прегладняла и обърсах набързо 2 филии бял хляб с лионска наденица и салата от домати и краставици.
Вечеря: 2 печени картофа, салата от домати краставици, зелена салата
! парче торта
Неделя:
Закуска: кафе, 1 филия с масло, кашкавал и лионска наденица на скара, малко пуканки
Обяд: 3 пилешки крилца на скара, салата от домати и краставици, 1 филия печен хляб
1 парче торта
Следобедна закуска: 1 парче торта
Вечеря: 100 гр ядки, сьомга със спагети
Движение:
Събота:
30 мин ходене/тичане
Неделя:
1 час тенис на маса
малко футбол
23.05.17
12:53
След толкова изядена торта ми се струва, че си счупила поне едно топче по време на тениса на маса при замах за забивка, а на вратарчето като нищо си мушнала 2 бройки със задна ножица! 😂
Втори опит за водене на дневник 🙂 Да видим колко дълго ще продължи този път 😄
Не съм спирала да чета сайта и да следя форума, просто нямах много желание да пиша.
За последната година нещата не са се променили особено много, все още съм към 60кг, все още не пуша, мисля че се храня с една идея по-добре, а и тренировките ми са по-добри. Струва ми се, че съм станала по-силна, по-издържлива, но напредъка ми не е твърде голям. С калориите не се разбирам много, не ги броя де, но явно си хапвам точно колкото за да си поддържам килограмите, тъй като са се закотвили на 60 и не мърдат.
И така.. от началото на годината ходя на кондиционни тренировки 2 пъти седмично, много ми харесват, страшно им се кефя. Последните 2 месеца бягам и 5км веднъж седмично, като миналата събота ми беше първото състезание - 35.43. Много съм горда, защото винаги съм мразила да тичам и съответно съм избягвала да го правя, та сега успях да бягам през цялото време, без да спирам. А имам и подобрение на времето от тренировките на пътеката преди това.
Давам отчет за днес.
Движение:
Кондиционна тренировка
3500 стъпки
Храна:
2 кафета с по 2 лъжички захар и мляко
1 банан
пилешко филе с ориз и маруля
1 ябълка
сьомга на фурна с голяма купа салата (краставици, чери домати, зелен лук, 1/2 авокадо, копър, магданоз, бейби спанак)
40гр оризови ядки
Днес цял ден чистя, подреждам и ходя по задачки и в общи линии това ми е движението.
Движение:
4500 стъпки
Храна:
банан
2 кафета
2 филийки (полу) пълнозърнест хляб със сирене крема и чери домати
чушки с кайма и ориз
портокал
3 бъркани яйца с масло и сирене и чери доматчета
салата краставици, чери домати, зелен лук, копър, магданоз, спанак
Привеет,
днес беше добър ден откъм хранене и движение, доволна съм.
Движение:
11700 крачки
Кондиционна тренировка
10-15-20-25
суинг / 8кг пудовка
10 box jump
10-15-20-25
добро утро / 10кг пудовка
10 push преса от колене / 8кг пудовка
3,4,5,6 обиколки бягане
10 гребане на ръка / 8кг пудовка
Храна: