Йовка+протеин.

23.02.06
12:21

Първия ми въпрос е.
Какво ще кажете за йовка с протеин(в момента им тази смеска и трябва да ви кажа че е много вкусно).Обаче дали става за НВД??
И втория ми въпрос е.Добре ли е след едно хранене веднага да се глътне 1 протеинов шейк??

23.02.06
12:23

[quote author=“SteeL”]Първия ми въпрос е.
Какво ще кажете за йовка с протеин(в момента им тази смеска и трябва да ви кажа че е много вкусно).Обаче дали става за НВД??
И втория ми въпрос е.Добре ли е след едно хранене веднага да се глътне 1 протеинов шейк??

Йовка? Това не е ли тесто на ленти? Ако е така - не е много подходящо. Висок гликемичен индекс и гликемична наситеност(glycemic load).
За втория въпрос.
Колкото по-малко смесваш храните - толкова по-добро ще е усвояването.

23.02.06
14:20

Не че нещо, но Йовка е женско име, това което ти вероятно имаш предвид се нарича юфка :D и наистина никак не е подходящо за НВД.
На втория ти въпрос няма еднозначен отговор, има ситуации в които е подходящо да пиеш протеинов шейк след хранене има и такива в които не е. Зависи от дневния ти калориен баланс, състава на храната след която възнамеряваш да го пиеш, състава на протеиновия шейк, дали го пиеш по правило или като изключение след хранене и т.н.

23.02.06
21:33

хахахаххахах сори ама съм объркал буквичката.
Ами аз главно пия шейка защото като съм на училище ям 150 гр. пил.гърди+150гр.варени картофи,и сега с всяка седмица ще свалям с 20 гр.докато не стигна до 100гр. някакав си въглехидрат.Но белтъка ще го оставя на този грамаж(става въпрос за всяко хранене).Аз като изям 150 гр. пилешко+150 гр. варени картофи точно след 1 ученически час съм гладен.И заради това пребавям и шейка.
Иначе съм висок 180 см. 95кг.
А юфката я ям вмести ориза.
9:00 1 грейпфрут+1 кафе+1 асперинче
12:00 100 гр.юфка+3-4 белтъка.Но понеже има некав дефицит на овесени ядки заради това ям юфка.Но ще отида до “Билата”и ше си взема малко овес.И ше махна юфката.
15:00 150 гр. пил.гърди+150 гр. варени картофи.+1 протеинов шейик.
19:00 150 гр. салата(домати и краставици)+150 гр.скумрия на скара+1 кисело мляко+40-50 гр. сирене.
А и след тренировка гълтам още 1 протеинов шейк.

23.02.06
22:00

Aми този протеинов шейк в  15.00 по-добре го изпий между яденетата т.е. към 17.00 и киселото мляко вечер не е много удачно ~18гр въглехидрати.

24.02.06
15:47

Не съм сигурен без точни изчисления, но калориите които приемаш ми се виждат малко, също и белтъчините.
Във варианта, който описваш, протеиновия шейк е като цяло уместен, но още по-добре е да увеличиш белтъчното съдържание на храната.
Основния ти въглехидратен прием за деня, който е много добре да идва от пълнозърнести овесени ядки, е най-удачно да е първото хранене за деня, освен ако тренировката с тежести е следобед, тогава изнеси въглехидратното зареждане в предтренировъчното хранене.

24.02.06
19:29

Тренирам сутрин(на гладно и правя кардио след анаеробната тренировка).И лошото е че сега сменяме смените и се чудя кога да си вместя тренировката.Иначе като сменим смените смятам сутрин така да направя:
9:00 2 грейпфрута + някакав си друг плод.
и 12:00 80 гр. овсени ядки+3-4 белтъка с извара.
И свършвам даскало в 13:00 и предполагам че към 13:45 ще съм в залата(защото залата е на 2 км. от нас и ше ходя с колелото).И ако смогна в 15:00 да се храня с 130гр. варени картофи+160гр. пил.гърди.

25.02.06
08:47

Много силно ти препоръчвам да правиш аеробната и анаеробната трен. в отделни дни. Ако все пак решиш да не ме послушаш и ги правиш заедно, закуси здраво с овесени ядки+протеин по избор преди трен. сутрин. Не можеш да вдигаш тежести и след това да правиш кардио на един грейпфурт, тоест можеш разбира се, но ще изгориш повече мускули отколкото мазнини, което не е добре както и да го погледнеш. Иначе ако тренираш следобед в 13,45 си е ОК да заредиш с въглехидрати /овесени ядки/ в 12,00, за следтренировъчното хранене-за предпочитане е шейк суроватъчен протеин, с бързи въглехидрати, но ако решиш да заложиш на храната, по-добре е яйчен белтък вместо пилешко, в пилешкото има мазнини, които забавят усвояването, заради което не е оптимален избор след тренировка.

25.02.06
13:39

Вече няма да тренирам сутрин.Както писах по-горе сменяме смените.
Аз сега смятам да почна да плувам малко 30 мин. колкото да не изгоря много ММ.3 пъти седмично.Заради това ше си ям аз пилешкото.
Като направя тренировката до кам 15:00 и в 15:30 като ми е храненето и в 19:30 отивам да разтоваря в басейна малко(НО МАЛКО).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1