15.05.17
19:23
Здравейте, като за начало бих искал да уточня, че съм на 15 години и по стечение на обстоятелствата от 8 месеца не съм стъпвал в зала...
Причините са много, но съвсем скоро ще подновя “прогреса”. Та, към проблема... Преди, когато тренирах и се натоварвах с тежки килограми (за мен) при бицепсовото сгъване с щанга / 25кг след като приключа със серията, дясното ухо започваше да ми заглъхва при вдишване.. След 20-30 минути всичко се нормализираше.. И така почти всяка тренировка.. Но преди няколко месеца забелзах, че при повече бързо тичане, (както винаги съм тичал), ухото отново започва да ми захлъхва.. Дори не става дума за 700м тичане със супер скорост, а за гонене на рейса - например.. И това въобще не ми харесва, че се случва.. Като по-малък тренирах и лека атлетика - една обиколка на Васил Левски стадиона с максимална бъраз скорост и нищо такова не се получваше и започвам да се притеснявам, тъй като, като се върна в залата не знам какво ще се случи....
Обмислям да отида на лекар, но супер много се притеснявам да не е някакъв голям проблем.. Въобще не ми се мисли.. Та, на някой от вас случвало ли му се е? И ако - да, как се справихте и какво се оказа?
15.05.17
20:04
Здравей! И при мен се случва и то доста често, когато се натоваря. Така става от това, че организма не е подготвен към натоварването...не достатъчно загряване и не постепенното натоварване)....нищо притеснително....просто доста бърза мобилизация на организма, предизвиква стресово високо кръвно налягане....🙂....
15.05.17
20:07
казано от Carbohydrate на 15.05.17, 20:04:
Здравей! И при мен се случва и то доста често, когато се натоваря. Така става от това, че организма не е подготвен към натоварването...не достатъчно загряване и не постепенното натоварване)....нищо притеснително....просто доста бърза мобилизация на организма, предизвиква стресово високо кръвно налягане........
Благодаря за отговора! Но, точно това ми притеснява: преди също съм тичал много и то изведнъж, без загрявка и т.н и не се е получвало подобно нещо :/
15.05.17
20:20
Точно така! Организма е такава хитра структура, че колкото повече тренираш, толкова повече можеш да мобилизираш, като количество, двигателни единици - влакна 🙂....Не трениращият човек, може да задейства “Х” влакна, при пълно напрежение, а натренираният - “Х + 50%”)))примерно....та за това ти заглъхват ушите...Даже и да не тренираш, ако успееш да задействаш много работни влакна, пак ще стане това...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.05.17 20:22.
15.05.17
20:57
казано от Carbohydrate на 15.05.17, 20:20:
Точно така! Организма е такава хитра структура, че колкото повече тренираш, толкова повече можеш да мобилизираш, като количество, двигателни единици - влакна ....Не трениращият човек, може да задейства “Х” влакна, при пълно напрежение, а натренираният - “Х + 50%”)))примерно....та за това ти заглъхват ушите...Даже и да не тренираш, ако успееш да задействаш много работни влакна, пак ще стане това...
Благодаря, значи ще гледам да не му обръщам толкова внимание 🙂)