Излишна кожа

20.05.17
22:11

Здравейте реших да променя себе си да сваля излишните килограми но проблема ми е излишната кожа и-как да се справя преди да се появи
Ето диетата
Първо хранене:
Лека закуска, веднага след ставане – за мен е към 8.30 ч.
Вариант 1. Плодове – няколко портокала, или пък плодова салата, може и да я разбъркаш с две лъжици кисело мляко.
Вариант 2. Овесени ядки – не много голямо количество, накиснати във вряла вода, с една лъжица мед (може и малко тахан, ако обичате, аз не го харесвам). Към тях може да се добавят и малко сурови семена – сусам, слънчогледово семе и др.
Вариант 3: Яйца – 2-3 яйца под каквато и да е форма (без пържени в мазнина) – варени, по панагюрски и т.н.

Второ хранене: 10:30часа
Вариант 1: Плод
Вариант 2: Сурови ядки (може и суров слънчоглед – аз много го харесвам и е чудесен заместител на скъпите бадеми/орехи)

Трето хранене: Обяд, 12.30 ч.
Вариант 1: Пилешко бутче / пържола със зелена залата (или каквато и да е салата без картофена или бобена). Салата може да е огромно количество, няма проблем. В салата може да има и яйце. Това се замества с всеки вид месо и всеки вид салата или пък зеленчуци на пара (карфиол, броколи, моркови).
Вариант 2: Ориз със зеленчуци (за предпочитане кафяв ориз)

Четвърто хранене: 16.00 часа
Вариант 1: Плод
Вариант 2: Сурови ядки

Пето хранене: 19.30 ч – Вечеря – никога въглехидрати на вечеря!
Вариант 1: Месо със зеленчуци / салата
Вариант 2: Само салата, голямо количество – любима вечеря през пролетта и лятото, защото си лягаш лек и спиш добре, а стомахът ти не къркори.
Вариант 3: Зеленчуково ястие – тиквички на фурна примерно, към което може и месце, а може и без – примерно с малко сирене (по-добре сиренето го заместете с извара, че е бая калорично).

20.05.17
22:17

Браво за решението да се промениш, но според мен малко се тревожиш за Нероден Галаганчо. Отслабни първо, задръж постигнатата форма, кожата ще ти е малкия проблем. А и няма какво толкова да направиш за нея. Или оперативно да ти я махнат или да си чакаш да се прибере, което ще отнеме известно време според зависи колко много реално е излишната кожа и на колко години си. По- малко кожа и по- млад = по лесно прибиране. Обратното е по- трудно.

20.05.17
22:38

Определено си прав че се тревожа предварително
Аз съм. На 20 г бях 128 кг сега съм 122 И се надявам да се прибере сама защо оперативно
Неми се вижда много много

Dizzy

20.05.17
22:53

Добра грижа за кожата докато отслабваш е да се мажеш с кокосово масло след баня. За под душа си купи ръкавица от луфа или си напражи масажна ръкавица от хавлия. С нея обтривай тялото - по-старателно на местата, където усетиш, че се отпуска.

Кой ти направи диетата? Колко си висок?

21.05.17
01:30

Висок съм 180 а диетата я намерих в нета

21.05.17
08:51

Съветите са чудесни, но като чета има да сваляш 30-40 кг, най-вероятно ще се наложи оперативно премахване накрая. Но ако е достатъчно бавно и постепенно свалянето 2-3 кг на месец, ще е по-добре
Килограмите и кожата не са важни, а вредите за здравето ти- как и защо си станал 130 кг на 20 год. Ако не промениш изцяло мирогледа и ежедневието си най-вероятно пак ще ги качиш.

Kristiyan Olegov

21.05.17
09:24

Ако всичко се случва равномерно не трябва да се притесняваш за излишна кожа , обикновено се появява при драстично ( най-вече бързо сваляне на килограми ) . Наблегни на тренировките и оправи малко хранителния режим , че има доста пропуски .

Dizzy

21.05.17
09:25

казано от Queen Cobra на 21.05.17, 08:51:

.... най-вероятно ще се наложи оперативно премахване накрая.

Това, разбира се, не е вярно. По-по и най-най вероятно в неговия скучай е да не се наложи никаква оперативна намеса.

Иване, гореописаната диета от нета е лош избор. Не дава отговор за нужните на ТЕБ количества храна, не пише нищо за полезни мазнини, храненето е едва ли не през 2 часа като бебетата, което само ще ти бави резултата, култ към пилешкото бутче?! и т.н. Препоръчвам ти да прочетеш раздела за начинаещи тук във форума - кликваш горе в ляво върху иконката Знание.  Ще ти даде насока как сам да си съставиш здравословно примерно меню за отслабване.

За да е добро състоянието на кожата ти трябва плавно (до към -8% на месец), а не рязко сваляне, здравословна храна, малко спорт за блясък в окото, достатъчно количество вода и дребния трик които ти написах по-горе.

21.05.17
10:09

Аз също имам/ще имам известно количество излишна кожа на шкембака и се поинтересувах и почетох в интернета какво се прави и хората казват че няма какво толкова да направиш. И че на по- младите по- лесно им се прибира.

Препоръките бяха да се пази от слънце да не изгаря, защото така ѝ намалявала еластичността, да се хидратира и да имаш търпение. Пишеше че няма значение темповете с които сваляш, тя си се прибира с еднаква скорост, просто ако сваляш умерено примерно 20 кг за годината тя ще има цяла година да се прибира и няма да увисне в нито един момент. А ако свалиш 20 кг за 2 месеца, тя пак ще ѝ отнеме примерно една година да се прибере, но сам разбираш че на третия месец ще имаш сериозно количество висяща кожа, която за следващите 10 месеца постепенно ще се прибере. Сроковете и килограмите са примерни разбира се.

Bart Simpson

21.05.17
11:01

Човек,айде първо свали килограмите и после се притеснявай за кожата.
Без да искам да ти звуча арогантно,отзад напред си захванал нещата.
Първо не знаеш с каква скорост ще сваляш за да знаеш дали да се притесняваш..........
Като следствие от това никой не може да ти даде съвет за нещо,което никой от нас,нито ти знаем дали ще се случи.
Аз лично не разбирам защо говорим за увиснала кожа при положение,че в момента си е още опъната.
Моета съпруга е  висока 1.60,когато беше бременна беше и толкова широка,защото синът ми се роди грамаден и я беше разпънал яко,майка й я посъветва,даже направо я застави да се маже с гъша мас.
Сега корема и е като на 18-ка.
Ако това ти помага с нещо.......

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.17 11:03.

Dizzy

21.05.17
11:40

Става и със свинска мас, но много гадно мирише. Моя колежка след бременност е като нова.
Kокосовото масло е по-приятно 🙂

Bart Simpson

21.05.17
11:48

Но Дизи тук говорим за девет месеца период, кожата няма време да израстне като количество, а само се разпъва и нацепва и изтънява.Докато в неговия случей обема се е увеличавал в дълъг период от време и се е разраствала.Ако постигне резултати смятам,че ще има нужда от оперативна намеса.
Защото при нетрениран човек,който тежи 130кг,мазнина обема не е като при трениращ човек с много мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.05.17 11:49.

Dizzy

21.05.17
13:07

Първо не беше редно да сравняваме 20 годишно момче с бременна жена, дори и да става въпрос за донякъде сходен проблем. Разлики между мъжете и жените има. Едната от тях е промяната на количеството колаген с времето при двата пола. Чисто теоретично най-подходящия момент, в който той да свали тези много килограми е именно сега докато е млад.
Защо се хващам на бас, че няма да има нужда от пластична операция? Съдя по себе си. На 35г.,  за една година свалих 30 кг. и с гореописаната грижа всичко беше на 6. А той е доста по-млад, съответно нивото му на колаген е по-високо. Има да свали 40 кг., но ако спортува и паралелно с това увеличава активното си тегло, може и на -30 да се спре. Ако предприеме този подход, това предполага по-опъната кожа, грубо казано.
Нямам представа какво е наследил като ген, но въпреки всичко нуждата му от оперативна намеса е малко вероятна след свалянето на тези 30-40 килограма. Ако искате ще потърся и разни успешни други примери, както и изследвания някакви, но с фактологията и чичо Google мисля всеки може да се справи 🙂 
Преди време и на мен това ми беше страх, преди да се захвана със свалянето. В крайна сметка за себе си установих, че не е страх от вида на кожата след това, а е страх от самата промяна. Всеки сам трябва да го пребори. Шут в г@за да чете и да се образова от правилното място, защото колкото повече научи, толкова по-малък ще е страха от неизвестното.

21.05.17
13:29

Аз сега трява ли-са спирам с този режим или-да го подържам
До ефект на мен Неми трябва бързо сваляне а равномерно
Ако някой знае друг режим за бавно сваляне ще съм му благодарен да сподели

VS

21.05.17
14:06

Братле, казаха ти да прочетеш малко и да влезеш в час с нещата и след това да прецениш как да си изградиш режима. Не чакай на готови хранителни режими, те са изградени за някого, но този някого не си ти.Тук участва и елемента на индивидуалност. Все пак не се опитваш да свалиш 5-6кг. Дано ме разбереш правилно. Ако си достатъчно мотивиран можеш да постигнеш всичко. Съветвам те да се стегнеш и да не чакаш нищо на готово. Ако не ти се чете потърси професионална помощ което в твоя случай ще е най доброто решение. Успех!!!

21.05.17
14:36

Здравей,

Аз също съм на 20г. и съм 167 висока, поради здравословни причини напълнях - бях достигнала 90 кг., обаче в един момент се мотивирах по ред причини, основно заради самата мен. Трудно е, стресиращо е, натоварващо е постоянно да спазваш режими и да тренираш, но в един момент свикваш и дори ти доставя удоволствие. Малко повече от половин година аз съм 25 кг. по-надолу, но съм мотивирана и се боря за целите си. Храненето трябва ти да го определиш, така че да се чувстваш добре и в същото време да сваляш, в интернет ще намериш най-различни съвети и диети и хората около теб ще ти казват много и различни неща, но трябва да следваш твоята индивидуална диета/режим от която ще се чувстваш най-пълноценен. В началото най-вероятно ще допускаш грешки, аз например съм гладувала с дни, но това не е правилно и вреди много. Тренирай така, че също да се чувстваш добре, най-важното е да си постоянен, защото ако не си, рано или късно ще върнеш всичко свалено и то двойно.

Просто бъди търпелив и уверен в себе си, всичко друго идва с времето.

Колкото до кожата, тя неминуемо ще поувисне в началото, при мен се случи същото, но се стяга и прибира бавно, просто трябва време... време... време.

Както останалите са те посъветвали, може би е добре да отидеш и при професионалист да ти даде насока и съвети, аз не го направих, но аз съм аз.

Успех!

Мнението беше редактирано от Т. М. на 21.05.17 14:42.

21.05.17
15:07

Много ви благодаря за съветите
Скоро ще се запиша и на фитнес 3 пъти седмично
Дано да постигна целта си

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1