25.02.06
22:46
Нека в тази анкета по-запознатите дадат аргументирани мнения кога да се взема креатина. Става въпрос за периода след зареждащата фаза, когато обикновено се пие една доза по 5 г. дневно. Знам че по принцип е добре и преди и след тренировка, но нека все пак тези които нямат тази възможност от мненията по тази тема да се ориентират и да решат за себе си как е по добре.
Аз лично мисля като почна да го вземам от утре след като ми свърши зареждащата фаза от 5 дни да го пия около 30 мин. преди тренировка, защото по принцип искам да увелича силата и постиженията си (иначе от килограмите си съм си доволен), пък и след тренировка пия суроватъчен протеин с аминокиселини.
ИДЕЯТА МИ ЗА ТАЗИ ТЕМА БЕШЕ ПО-РАЗЛИЧНА. До тука единственото мнение което е по темата е на Петко К, за което му благодаря. Става въпрос за това тези които след зареждащата фаза ще пият само по 5 г. - дали преди или след тренировка. Да има и АРГУМЕНТИ.
Добавих и И преди и След ,като отговор , мисля че е необходимо.Не се сърдиш предполагам
DJGorgio-Astor
25.02.06
23:35
А може ли да кажеш защо след а не преди.Аз не сам запознат не сам пил креатин до сега но мисля да си зимам и за това питам
А може ли да кажеш защо след а не преди.Аз не сам запознат не сам пил креатин до сега но мисля да си зимам и за това питам
Чети линка, че ме мързи да пиша ;) Пий си го ако искаш и преди, не вярвам да усетиш разлика.
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=768093
“As much as we love complicated scientific theories behind our practices, the post-workout creatine logic is quite simple: workouts deplete creatine, so post-workout we fill it back up. We can also take advantage of our post-workout insulin spike to drive the creatine into our muscles.
Perhaps the most important determinant of when to take creatine is the overwhelming mass of data available from the scientific literature. We have numerous studies showing that post-workout creatine consumption is effective, while the only study for pre-workout intake showed no acute effect.
Bottom Line: We have no scientific data to support pre-workout creatine use, but also none to suggest it’s harmful. I’d stick with the tried and true method until evidence to the contrary arrives.”
26.02.06
10:13
5гр. преди и 5гр. веднага след тренировка с прости въглехидрати
Добре де 5 преди и 5 след тва не идва ли много пирмерно като някои като мен ако пия креатин аз съм 61-62кг. стремя се към 70-те но :cry: ! Имам намерение да си зема креатин , глутамин и таурин !
Като съм в зареждаща фаза 5 гр преди & 5гр след тренировка... след това само 5 гр след трен... :wink:
26.02.06
17:07
[quote author=“Kang”]Добре де 5 преди и 5 след тва не идва ли много пирмерно като някои като мен ако пия креатин аз съм 61-62кг. стремя се към 70-те но :cry: ! Имам намерение да си зема креатин , глутамин и таурин !
Като е много най добре е преди ислед трен по 3 грама.
[quote author=“kao”]5 грама след тренировка... няма спор...
защо се пие след тренировка ? за вазтановяване ли? аз го пия сас глутамин като преди тренировка креатин а след глутамин и осещам голям резултат
16.04.06
00:22
[quote author=“makarona”][quote author=“kao”]5 грама след тренировка... няма спор...
защо се пие след тренировка ? за вазтановяване ли? аз го пия сас глутамин като преди тренировка креатин а след глутамин и осещам голям резултат
абе креатин се пие 30 мин преди трен и после веднага след трен
а пък глутамин веднага след трен
тва е