26.05.17
23:01
Според мен хормоните ти са перфектни, както и предните пъти. Вероятно си съобразила денят от цикъла, но и да не си ако имаше проблем веднага щеше да “светне”. Дано и малкият Ники е по-добре и да не ви се случват подобни неприятности повече
Привет, мили приятели! Блгодаря ви, че сте ми писали и много благодаря за добрите пожелания за малкия! Голяма подкрепа сте, ей!
Тихомир, много ти благодаря, че си отделил време да ми понахвърлиш размисли.Да, и аз установих,че това са референтни стойности за жени и,че е малко по-нисък. Погледнах изследване от миналото лято и тогава също е бил по-нисък 0.19. Това всичко обаче, както ти казваш, може да е моментно и има вероятност да е свързано със стрес.
Не спя добре от 2 години. Малкият се буди много често.Ставам по 10-15 (броила съм 19) пъти на нощ. Понякога,както тази нощ,не спим по 1-2 часа. Ама изобщо не спим. Това ми разбива нервната система тотално +, че смятам, че се отразява и на производството на хормони. За себе си съм забелязала, че нездравият сън направо ме убива бавно ,но сигурно.
Марги, на 3-ти ден от цикъла са правени. И преди съм изследвала и знам кога какво се прави. Прогестеронът ще го изследвам 7 дни след овулация. Ще го добавя към резултатите по-късно.
Ключовата дума е оптимални . Много добре си го казала. Първо ми се наби на очите тестостеронът, но после като се загледах по-добре, установих ,че ТСХ не е много добре дори и да е в границите. Ще впиша още два негови резултата от преди.
01.12.2016г - 2.64
14.07.2016г. - 1.72
сега - 3.080
Явно варира ,а дори не знам какво съм правила, за да се смъкне. Четох разни статии преди време,че за подобряване функцията на щитовидната жлеза трябва да се ограничи консулацията на глутен, захари. Трябвало да се хапват повече броколи, да се намали соята. В главата ми се върти и добавката Л-тирозин / Тирозинът влиза в състава на повечето протеини в тялото ни. Освен това той е изходно вещество, от което организмът ни произвежда т.нар. катехоламини или невротрансмитери (хормони, които участват в провеждането на нервния импулс в нервната система).
Това включва: допамин, дихидроксифенилаланин, норепинефрин и епинефрин (в централната и периферната нервна система и надбъбречните жлези) и тироксин и трийодтиронин от щитовидната жлеза. /. Ще се помъча да се сетя, защото и още нещо имаше, но сега не ми изниква да го напиша. Естествено, ще споделя и докторката какво е казала. Тя е гинеколог и е открила наскоро собствена инвитро клиника. Надявам се ,че е много ” на ти” с хормоните. Обмислям да посетя за всеки случай и ендокринолог. Рали ми препоръча една жена.Най-вероятно натам ще се насоча.
Зизу , тъй, тъй 🙂 Писах вече за ТСХ. И аз смятам,че там имам основание да се притесня леко и да погледна какво се случва.
Дени, така е , мила! Щеше да “светне”. Мисля си,че половите са си ок. Ще видими док какво ще каже. Важно е да няма и нов полип, че и това може да е причина за кървене повреме на овулация. Абе, шантава работа.
Използвам да кажа, че дечко е добре. Още е с хрема, но няма температури, което пък значи,че ушенцето засега държи гарда. Не спим обаче. Мъчи го нещо. Мисля, че е възможно да избива последният кътник. Ама като казвам не спим- две нощти от 2 до 4 не сме мигнали. Ходя като ударена с нещо. Той не знам как намира енергия да търчи и да дивее.
Храната вчера бива. Позволих си 3 форнети, 1/2 курабия и няколко солети. Също така сигурно съм изяла 300г череши. Въглехидратите идват повечко, но може и да е заради недоспиването.
За пръв път чувам да се препоръчват броколи за щитовидна жлеза, обикновено се избягват когато има съмнения, наред с другите кръстоцветни (в сурово състояние). Глутена мисля че трябваше да се изключи при автоимунни състояния.
Като цяло, храната е превенция, няма много да повлияе вече високи нива в ТСХ, но е по-добре да не се вкарваш във филми, защото, макар и да не са оптимални нивата, вероятно нямаш сериозни поводи за притеснение там. Както сама писа, по-скоро търси начин да намалиш стреса. 🙂
Права си, Марги! 🙂
Ще се пробвам да прикача снимка от резултатите от Имупро теста. Ако не стане от телефона, после ще я добавя. Малко съм изненадана за яйцата и свинското месо.
Мнението беше редактирано от June101 на 27.05.17 11:34.
27.05.17
11:55
казано от June101 на 27.05.17, 11:33:
Права си, Марги!
Ще се пробвам да прикача снимка от резултатите от Имупро теста. Ако не стане от телефона, после ще я добавя. Малко съм изненадана за яйцата и свинското месо.
Това и без имупро тест е ясно. 100 процентови алергени са. Софи всичко е наред, наистина не се филмирай. Яж си каквото си ядеш , просто не се оливай с тия бисквити.
27.05.2017г. Събота
Храна:
1. 2 яйца, чупка сирене и малко масло
2. пилешко филе на скара, салата айсберг с морков, няколко хапки питка /преди трен/
3. протеинов десерт на fit spo
4. (план) телешко кюфте + зелена салата
Тренировка (крака) :
Хоризонтална лег преса- 15х25кг, 15х25кг, 12х30кг, 8х35кг, 10х35кг, 10х35кг, 20х25кг, 30х15кг
Hack squat - 8х40кг, 10х40кг, 10х70кг, 8х100кг, 7х100кг
Лег преса- 10х40кг, 10х40кг, 14х40кг, 8х40кг
Клек с щанга- 9х30кг, 8х30кг,5х40кг, 8х40кг
Тяга с прави крака- 7х30кг, 9х30кг, 7х30кг
Тренировката беше мега яка. Доста се изморих и още в залата огладнях. Не съм предполагала, че мога да се справя с такива килограми. Изненадах себе си и тренера. Похвали ми стойката на клека. Каза, че съм била перфектна. С 40кг се наложи да ми помогне мъничко на последните повторения, но цялостно не се дадох.
Имам работа по техниката на тягата. Просто не съм я правила много, много и е въпрос на време да се усъвършенствам.
За 1 ден съм се отводнила с 1кг. Днес съм 47,4. Все още съм подута, но се надявам тези дни да видя подобрение.
Стомахът пак е на камък. То се видяло, че ще се пробвам да разкарам храните,които ми излизат от ImuPro теста. Длъжна съм да се пробвам и да видя дали ще има подобрение.
Добавки: бета-аланин, л-карнитин с цел отводняване ; ензими и пробиотик
* и да си покажа новите обувки 🙂 днес ги сефтосах 🙂
Мнението беше редактирано от June101 на 28.05.17 06:46.
Здравей, моето тсх също варира между 2 до 3.5.Следя го от 6 години, тъй като след раждането имах следродов тириодит, който се оправи без лекарства. Аз ходих при хиляди лекари и според тях не трябва да приемам хормони, понеже тсх е в границите. Казаха ми да приемам селен и омега 3мастни киселини 6 месеца, а след това само да го следя. Според доктора тсх до 2 се цели при бременност и на хора с терапия- приемащи Елтироксин.Не знам в твоя случай как е говори с лекар, но не се притеснявай предварително. Желая ти успех.
Мерси за включването ,Вив!
Мисля, че ще се насоча към налаяване на стреса и кортизола.
28.05.2017г. Неделя
Храна:
1. 120г телешко кюфте + зелена салата
2. 100г пил филе тандем + 100г варен ориз + 100г ягоди
3. 120г телешко кюфте + зелена салата + 200г банан
4. протеинов десерт на fit spo
5. малко череши и ягоди + около 150г сладолед със стевия
Добавки: бета-аланин, л-триптофан
Закуската кърти. 😄 Станах зверски гладна и знаех точно какво ми се яде. Сладоледът малко не влизаше в плана, но в своя защита ще кажа, че днес не съм седнала , а в моментите, когато можеш да го направя за 2-3 мин умирах , защото задникът ме болеше. Със зверска мускулна треска съм от тренировката вчера.
Започнах да ограничавам глутена, пшеницата, яйцата, свинското,ръжта, овеса и спелтата.
29.05.2017г. Понеделник
Храна:
1. 50г пил филе + 15г орехи + 1 оризовка + 10г песто + зеленчуци /преди трен/
2. 140г пил филе на скара + 150г варен ориз + зеленчуци
3. 100г котидж + домати и краставици с балсамов оцет + 1 оризовка
4. 1 доза протеин
5. 160г пил филе на скара + зеленчуци
+ 2 кафета с 1ч.л. кафява захар
В- 70 , М- 36 , Б- 138 -> 1150ксал
Тренировка ( гръб, дърпащи):
1. Придърпване на кабел ръце до тяло- 15, 15, 12, 8
2. Придърпване на кабел лакти встрани- 12, 8, 10
3. Придърпване на кабел с подхват ръце до тяло-15, 10, 10, 12
4. Екстензии за кръст- 20, 10х5кг, 8х10кг, 10х10кг
5. Скрипец зад врат- 12х18кг, 12х18кг,12х22,5кг, 8х27,5кг
6. Хоризонтален скрипец - 4х8@22,5кг
7.Повдигане на крака от лег към римска стена-4х10 с почивка 30сек между сериите
8. Повдигане на крака със задържане горе 4 серии- високо 10сек, средно 10сек, ниско 10сек
9. Коремни на римски стол с диск 5кг- 10, 8, 8, 8 + след всяка серия бавно спускане и вдигане
Пътека-10 мин бягане с 8,2км/час
Стречинг
Добавки: бета-аланин
Първите 3 упражнения ги правя по следния начин- всяка следваща серия слагам краката все по-напред и ми е все по-трудно да се издърпвам нагоре.
На вертикалния скрипец получих малко помощ в последната серия. Миналия месец още на последните повторения на 18кг ми беше трудно. Виждам голям прогрес.
Коремът ми се подпали. Треньорът много обича да му кажа “Хайде да правим корем!” и “Много трудно получавам мускулна треска на корема.” 😄
Можех да тичам и още, но реших да не се претоварвам, защото 1. още не съм възстановила от събота и 2. не бива да рискувам да претренирам и да си образуам допълнително кортизолец. Стига ми недоспиването.
Споделих с тренера, че тестостеронът ми е нисък. Той ми препоръча един билков сироп от Сминдух , с който евентулано малко да го повишим + още един билков сироп от Левзея , с който да имам повече сила. Каза, че особено Левзеята ще ми помогне доста да съм по-енергична, за по-добро усвояване на белтъците и мускулен растеж. Ще видим дали ще стана машина 😄
30.05.2017г. Вторник
Храна:
1. 120г телешко кюфте + оризовка + зеленчуци
2. 120г. телешко кюфте + 120г ориз + зеленчуци
3. протеинов десерт на fit spo
4. 1 оризовка с 50г котидж + 1 оризовка с 60г извара + зеленчуци
5. 190г пилешко филе на Тандем + зеленчуци
6. 2 оризовки + 150г котидж
В- 122 , М-52 , Б132—> 1500ксал
Добавки: бета-аланин, сироп от Сминдух, сироп от Левзея
Последното хранене не беше по план ама глад ме мъчи. Освен това от няколко дни гърлото ме дразни, а днес от сутринта съм леко отпаднала. Може би се опитвам да се разболявам или съм понастинала. По-трудно възстановявам и нямам много сила.
Вече трети ден не мога да клекна и да си седна на Д-то. Все още съм с мускулна треска.
Качвам малко снимки на коремеца от снощи и от днес. В долната част имам да стягам и една идея да изчистя. Поне на пръв поглед това ме дразни (не ,че е кой знае какво). Може би и само със стягане ще се получат нещата.
Мнението беше редактирано от June101 на 30.05.17 21:48.
Здравей,
Изглеждаш прекрасно! Следя с интерес дневника ти от почти една година! Продължавай в същия дух и не се отказвай или се връщай към бисквитите!
31.05.2017г. Сряда
Храна:
1. 2 оризовки намазани с песто + 70г пуешко филе + 20г орехи
2. 140г пъстърва (печена) + 150 варен ориз + броколи
3. протеиново брауни на Fit spo
4. 1 оризовка с песто и 40г пуешко филе
5. 150г пъстърва + салата с много малко мазнина
6. ~250г ягоди
Тренировка (Рамо, ръце):
1.Хибридни Арнолд преси -12х4кг, 10х4кг,8х4кг, 8х4кг
2. Повдигане встрани- 12х2кг,10х3кг, 10х3кг,7х3кг
3. Вертолет с дъмбели/ диск- 12х2х4кг,12х2х5кг, 8хдиск 15кг, 8х15кг
4.Кофички- 4х12
5.Трицепсово разгъване на машина- 5х10-12@20,5кг
6.Бицепсово сгъване от седеж- 12х5кг,8х5кг,8х5кг,6х5кг
7.Бицепсово сгъване на долен скрипец- 8х9кг, 8х9кг, 8х9кг
Добавям и близо 4 часа ходене , 3 от тях бутайки около 20кг количка с дете.
Много активен ден. То не беше ходене, пазаруване, трениране, готвене, игри с детето. Не съм седяла много.
Ще добавя по-късно сметнати калории.
Тренировката беше хубава. Доста натоварих ръцете. После не ме питайте как мъкнах торбите от пазара. Другата седмица ще съм без тренера. Най-вероятно 2 от 3-те тренировки ще са с мъжа ми, а ръцете ще ги правя сама, понеже са ми най-лесни.
Тича ми се. Може би ще се напъна днес да направя малко спринтове и малко корем.
Добавки: бета-аланин, Сминдух, Левзея
01.06.2017г. Четвъртък Честит празник на всички дечица! <3
Ей, започна моят месец! 🙂
Храна:
1. 20г орехи + 40г пилешко филе на скара + ~20г песто /преди трен/
2. 150г пилешко на скара + 100г варен ориз + 1/2 домат
3. около 50г пилешки черен дроб (задушен)
4. 100г дроб + 100г ориз + зелена салата и 1/2 домат с малко мазнина
5. 100-120г извара
Тренировка (Кардио, корем) :
6 спринта
Странични наклони с диск 2,5кг- 4х12
Повдигане на крака с тежест 2кг- 3х10
Половинки коремни на римски стол с диск 2,5кг- 3х12
Планк- 1мин, 40сек
Добавки: бета-аланин, Сминдух, Левзея
Този пилешки дроб направо ме уби. Задуших го с лук и домат, но пак е гаден. Ям го, защото съм го купила и ,защото съм положила усилия да го готвя. Дажбата за вечеря трябваше да е повече, но ми беше толкова гаден, че не успях да го изям 😄
Тренирах с кеф. Спинтовете бяха на непремерена дистанция, но мога да кажа,че се получиха супер. После чистих, готвих, разхождах се с дребния. Пак малко почивка, а много действане.
Днес се вмъкнах в един дънки, които преди ми висяха леко на дупето и определено цялостно не ги изпълвах така. Първоначално ме удари депресия, после реших, че може пък да не е толкова лошо. 😄
47,6кг съм , талията я мерих 60,5см , ханшът е 87см (+2см ...)
Мнението беше редактирано от June101 на 02.06.17 12:28.
Наистина ли е възможно с такова тяло (а и виждам дънките) да те удари депресия от формата ти?!
Сега сериозно де - изглеждаш супер впечатляващо. Поздравления!
01.06.17
22:05
Еми не е никак лошо. Даже си купи 1-2 номера по-големи дънки и се опитай да запълниш и тях. 😄
Подкрепям с 3 ръце думите на Вероника.
Имаш добра форма, но си твърде слабичка. (Каза Адриана с нейните 46кг.)
Ако качиш малко, запазвайки процента подкожни мазнини, ще изглеждаш страхотно. Според мен си струва да пробваш - в крайна сметка, ако толкова не се харесваш - килограми се качват, килограми се свалят.
Дами, и аз имам идея да качвам и да запазвам процента мазнини, но всички знаем, че това не е от най-лесните мисии, та затова карам бавничко и предпазливо.
Шашнах се малко , понеже не бях слагала тези дънки от миналата година. Цялостно след раждането ги изпълвам малко повече, но вчера се втрещих в първия момент. Както писах и по-горе в поста ханшът ми е +2см , та да не е и повече ако имам предвид по-предишни мерения. Може би просто започвам да имам дупе 😄 Все още свиквам с промените 😄
Стискайте ми палци днес 🙂 На доктор съм и ще видим дали случайно няма някой нов полип в матката. Аз се настройвам да няма! 🙂)
Слънчев и усмихнат ден на всички!
Отчет за вчера 02.06.2017г. Петък
Храна:
1. 15г орехи + 2 оризовки с песто + 60г пуешко филе
2. 100мл фреш от портокал + салата от домати и краставици + 60г краве сирене
3. 2 оризовки с песто + 60г пилешко месо + 60г пуешко филе
4. 1 нектарина
5. зелена салата + около 120г пил филе + 5г мазнина
6. пълна купичка с кис мляко 3,6% + доста ягоди
Добавките: бета-аланин, Сминдух, Левзея
Въглехидратите май са повечно, но пък и цял ден бях в движение. Имам тичане с малкия + тичане бутайки количката, защото човекът се смее и вика “Иууууууу”.
Регистрирам МТ на корема и бедрата от спринтовете. Направо се чудя как ще правя крака днес.
Здравословно:
1. Да кажа,че водихме малкия на УНГ и вече няма течност в ушенцето. Кеф! Не спим заради зъб.
2. За мен- полип категорично няма и хистероскопията е направена добре. Най-вероятно и противозачатъчни не ми трябват ,както си мислех.
Сега чакам резултати от цитонамазка. Има вариант да трябва да ми се прави някакъв друг преглед, на който не запомних името и в краен случай биопсия.
Според лекарката обаче след секциото се е получило малко джобче в матката, което около пикът на LH в средата на месеца събира кръв. Нищо притеснително. Това не говори за зле направено секцио, а просто се получавало понякога.
Нещото ,което ме притесни- намален яйчников резерв. Това се виждало, но по принцип по-добър поглед над нещата ще даде изследване на един хормон + преглед повреме на МЦ. И двете неща ще бъдат направени този месец. При мен има наследствен фактор и е възможно да имам такъв проблем, но думите на лекарката ” Мислите ли за второ дете? Не е зле да побързате в следващите 2-3-4 години.” ми дойдоха някак като гръм от ясно небе. Демек след 2-3-4 години ще ми бъде по-трудно и може да се наложи ин-витро. Много тъпо ми стана, признавам.
За ТСХ каза просто ,че ако искам сега да забременея ще трябва да посетя ендокринолог и да пия Л-тироксин, за да го смъкнем до 2,5.
Мнението беше редактирано от June101 на 03.06.17 11:29.
Да знаеш,че не е някаква новина за резерва...около и след 30г,нещата са така.
Вярно е това, което казваш. И аз така съм чувала. По-скоро ме притесни това, че докторката каза, че за моята възраст (почти 29 год) яйчниковият резерв изглежда по-малко, отколкото трябва да бъде. Кактово-такова! Хайде сега няма и това да мисля.
Ако е писано ще имам още едно дете. Ако ли не, може пък да се направи едно ин-витро, да се пръкнат близнаци и да сформирам отбор у дома. 😄
03.06.2017г. Събота
влача се ....
Храна:
1. 20г орехи + 1 оризовка с песто + 45г пуешко
2. ръфах кашкавал от пита ~ 100г + краставица + протеиново брауни на fit spo
3. шепа орехи + 5 оризовки с песто + 30г пуешко филе
*тренировка
4. бутче, крилце и бяло месо от пиле на грил + зелена салата с повечко мазнина
Добавки: същите като предните дни
Тренировка (крака,кардио):
1. Хоризонтална лег преса- 15х25кг, 15,25кг, 12х35кг, 15х25кг, 40х10кг
2. Бедрено разгъване- 12х20кг, 15х20кг,10х25кг, 10х25кг
3. Тяга с прави крака- 10х20кг, 12х20кг, 9х25кг
Пътека- 22.40мин- 3км
Допълнителна активност- 2 часа и половина с детето навън и доста домакинска работа
Започвам “кофти периодът”. Така ще го наричам вече ,защото хем нямам енергия, хем ми се яде повече и дори да си подавам повече калории пак ми е лениво и отпуснато. На самата овулация и 7-10 дена след нея съм като отрепана. Ще внимавам поне да не прекалявам с храната, както направих миналия месец.
Отидох да тренирам със силна мускулна треска на бедрата и страничен корем. Върнах се с още по-силна мускулна треска на бедрата. До такава степен силна, че детето се облегна на бедрата ми и аз извиках... А уж клин-клин трябваше да избие.
Тренировката беше доста слаба. Нямах енергия за нищо. В такива дни е по-добре човек да си почине и да не се напъва. Вечерта направо ми се плачеше от умора и едва изчаках малкият да заспи. То и едно спане...
Смятам сега да възстановя поне 2 дена, за да може следващата тренировка да е качствена.
Доколкото знам, за яйчниковия резерв се провеждат специфични тестове и да се говори наизуст е непрофесионално. Да се говори за инвитро пък, без да има поредица неуспешни опити за забременяване и проведени много изследвания е съвсем несериозно.
В последно време забелязвам че това е много касова за клиниките процедура и я предлагат практически на всяка жена попаднала там с какъвто и да е проблем. 🙄😡
06.06.2017г. Вторник
Храната от няколко дни е чиста, НО е повечко като въглехидрат и мазнина. Малко повече орехи, кашкавал и оризовки. Ще гледам да я пооправя, защото това води и до задържане на вода. Коремът ми леко се е подул. Абе, гадна работа.
Днес хапнах и домашен чийзкейк, блатът на който беше от бисквити и масло. Вписвам, защото си е глутен.
Разболявам се. От вчера лимфните ми възли са се понадули.Главата ми е натежала и ме боли. Едно такова аха да започна да шмъркам и да се тръшна с температура. Реших да изкарам токсините с една кардио.
Тренировка:
Пътека- 40мин, 5,5км
Добавки: Сминдух,Левзея, Хром, Л-карнитин
Мнението беше редактирано от June101 на 06.06.17 19:09.
07.06.2017г. Сряда
Почивен откъм трен. Храната прилична катокачество, но си хапнах добре.
08.06.2017г. Четвъртък
Храната:
07:30- кафе с мляко и 1ч.л. кафява захар
08:45- 30г пил филе + 2 ореха
*тренировка
12:00- 1 шоко бонбон, салата- домат, краставица и сирене + 1 и половина филия хляб; 1 купичка череши
14:30- кафе
16:30- 1 филия с лютеница и пил филе
18:30- 1 купичка череши
19:30- малко таратор, зелена салата, 2 телешки кюфтета и около 100г задушени картофи
22:00- купичка череши
Тренировка:
Пътека- бягане 53мин, 7км
+ малко стречинг
Идеята ми беше да правя кардио на гладно, но просто огладнявам 2 часа след ставане и ми е трудно. След тренировката не бях гладна, но се разтреперих в 12ч. и чак ми призля. Не ми се беше случвало такова чудо. Не съм сигурна на какво се дължи.
Трябва да намаля малко храната. Имам усещането,че пак плюскам много. И тези череши... Сигурно изяждам по 500г на ден.
Включих се в инициативата #30за30. Идеята е да се мотивират повече българи да тренират. Повече инфо тук- https://www.facebook.com/live.to.lift/videos/10154726249277428/?pnref=story
Та това го пиша ДЕН 1 🙂
Предните дни имаше доста движение. Ходене по 3-4 часа. Храната беше повечко и си позволих да изям един цял шоколад, както и пакет солети. Не е кой знае какво, защото цялостно напоследък храна е ок, но честно да си призная се чувствам тежка, тромава, подута и не както искам да се чувствам в началото на лятото. Кантара не е мръднал, сантиметрите също. Нямам настроение, а другия петък (живот и здраве) заминаваме в Гърция на море. Нямам желание дори да си потърся нови тениски. Другата седмица е и рожденият ми ден. Познайте колко ми се празнува.
Пиша, каквото ми е на сърцето. Не се чувствайте длъжни да ми се карате.
Отчет за днес 12.06.2017г. Понеделник
07:45- кафе с мляко и 1ч.л. кафява захар
09:00- Тренировка с напитка с Л-карнитин,която няма калории
12:00- 3 оризовки с песто + 150г пил филе Тандем + салата 1/2 домат и 1/2 краставица
14:45- 1 оризовка с песто и 60г пил филе
ще дописвам,но най-вероятно ще издевателствам над себе си с таратор, салата и филе. Може да допия и напитката от фитнеса.
Тренировка (гръб, ръце)
Кабели придърпване- 4х12
Гребане към разноименния крак 3х10х4кг (на страна)
Придърпване на горен скрипец с прави ръце- 12х16кг,12х16кг, 12х18кг,10х18кг
Придърпване на долен скрипец към корем- 12х18кг, 12х22,5кг, 12х22,5кг
Екстензии за кръст- 15, 14х5кг, 10х5кг, 7х5кг
Бицепс сгъване от стоеж-12х3кг, 2х12х4кг, 2х6-8х5кг
Бицепсово сгъване на машина- 2х12х9кг,2х8-10х11кг
Корем стенд - 3 серии- 5+5+5 (ниско, средно, високо) ; 1х12@2кг, 1х10@3кг
13.06.2017г. Вторник
Храна:
07:30- кафе с мялко и 1ч.л. кафява захар
09:30- л-карнитин + крос
12:00- зелена салата, половин домат и пилешко филе на скара
17:30- около 20-30г солети с фъстък навън
19:30- салата- домат, краставица и сирене ; две шепи череши
22:00- гладна ... 1 и половина филия хляб (нямах оризовки) с песто и 150г пил филе
Тренировка:
Крос в парка- 59мин, 8км
HRср 182 , HRmax 198 , 694ксал
Личен рекорд за дистанция. Доволна съм от себе си. В началото се стремях да не надвишавам пулс 180, но естествено в даден момент стана трудно. Паркът е с лек наклон. Всяко спускане ми идваше като зареждане на силите и пулсът ми спадаше, а естесвено при изкачването го вдигах ,но забавях темпото и следях по-стриктно дишането. Мисля,че можех да се напъна да избягам и още, но взе бая да напича и реших да се задоволя с толкова.
Срещнах Лазар и той веднага извади плаката, за да се снимаме. 🙂 Много готина среща. Заредих се, надъхах се и продължавам с #30за30.
Мнението беше редактирано от June101 на 14.06.17 07:55.
Отчет за вчера и днес 🙂
Вчера 14.06.2017г Сряда
Ненаспана, чистене до 12:30ч. По-късно около час и нещо с малкия навън.
Ядеше ми се мазно, сладко, калорично. Предполагам,че е заради неспането.
Храна:
- 3 кайсии , шепа орехи
- 7 оризовки с песто, пилешко филе върхи всяка и домат
- 4 сравнително малки овесени бисквити с черен шоколад (купешки)
- 110г телешко кюфте, салата домати и краставици, шепа орехи
- 4 от същите бисквити, 2 кайсии, 3 залъка с мед и сусамов тахан
Добавките: Сминдух, Левзея, колаген , Биотин
15.06.2017г. Четвъртък
Храна:
- 1 оризовка с песто и 30г пил филе /преди трен/
- пил филе на скара + зелена салата + 1/2 домат
...
едит-вам резила
-2 оризовки с домашен хумус, в който сложих и малко сусамов тахан
-около 130-140г солети с фъстък (значи +500-600ксал от солети!)
-2 шепи орехи, 2 обикновени бисквити, които вече не са ми вкусни 🙂
- купичка череши
Тренировка (рамо, ръце, крака)
Пиша по спомен, защото така се залафих с треньора, че забравих да описвам упр-ята.
1. Бицепсово сгъване 2 повт на една ръка и задържане на дъмбела така,че бицепса да е леко напрегнат - с 12х2кг, 10х3кг, 10х3кг
2. Бицепсово сгъване- 8х5кг, 8х5кг
СС : 3. Кофички 3х10
+ 4. Разтваряне на ръце встрани- 3х10х3кг
5. Повдигане на ръце напред и спускане встрани- 3х12х4кг
6. Трицепсово разгъване на машина- 3х10 ,но не помня кг
7. Бедрено разгъване- 3х15х20кг.
8. Лег преса- 2х15х40кг
9. Клек с лост 20кг - 3х 5 с ниско изправяне + 5 с изправяне до горе
10. Бедрено сгъване от лицев лег- 2х12х18кг, 12х13кг
11. Бедрено сгъване от седеж- 3х10-12 не помня килограмите
12. Абдуктор- 2х20х32кг
Мислех да скaтая краката обаче тренерът като чу, че няма да направим трета тренировка тази седмица, веднага се активира да включим всичко в днешната тренировка. Няма 6-5 😄
Даде ми и две готини рецепти ,с които да заменя пестото от менюто си ,защото хем е мазно, хем е солено, а аз прекалявам с него.
1. Домашен хумус- нахут (в моя случай от консерва) се смила в блендера. Добавя му се малко зехтин, магданоз, червен и черен пипер, лимонов сок по желание, сол. Това става чудесна добавка към оризовките.
2. Извара + нарязана пушена сьомга, копър, черен пипер, може малко зехтин. Пак за компания на оризовките.
Задържам вода. Сутринта кантара показа 48,2кг. След днешната тренировка не ми се мисли. В края на седмицата чакам и МЦ. Тежичка се чувствам.
Добавките: Л-карнитин (усещам,че ми действа много добре, а дори не мога да обясня на какво се дължи) , Сминдух, Левзея, Биотин, Колаген
*селфи на щастлив, изморен човек
Мнението беше редактирано от June101 на 16.06.17 06:48.
15.06.17
15:55
Инициативата на Лазар звучи супер! Надявам се да успее и да мотивира повече хора : ) Успех и на теб!
Тъй! Минаха няколко дни без да съм попълвала.
Имаше доста движение, но петък ,събота и неделя имам залитания като солети, шоколад и сладолед, и то не са по чупка-две.
В петък с Ники отидохме за два дни на гости при родителите ми. Там имаше повечко сладки изкушения и се поддадох, ама пък ми беше готино да бъркам в голямата кутия сладолед с баща ми. Беше ми готино да се почерпя с шоколад, докато решаваме кръстословица цялото семейство.
Неделята продължих с отприщването и пак похапнах шоколад Милка. Много ми се ядеше точно шоколад.
19.06.2017г. Понеделник
Храната:
-2 кафета с по 1 ч.л. кафява захар
-10 оризовки с песто и по две пилешки филенца на всяка
Еднообразна, но толкова ми беше вкусно и готино!
Дойде ми ама пък си направих тренировка у дома. Просто чувствах нужда да тренирам и да се поизпотя.
-15мин упр-я със СТ
-20мин вело 11.46км, 261ксал
Получи се супер. Точно тренировка за тонус.
Днес пропускам трен, но утре ще гледам да отида да навестя тренера във фитнеса.
В петък заминаваме на море. Стискайте палци, защото мъжът ми от днес го мори някакъв вирус. Да му минава и по възможност да подмине мене и малкия!
Пускам и малко снимки от уикенда при нашите 🙂 Ей така хубаво ми беше и ще ми е готино като препрочитам дневника да си ги погледна 🙂
Мнението беше редактирано от June101 на 20.06.17 16:18.
20.06.2017г. Вторник
Храната:
8 оризовки с песто и пил филе
1/2 домат
2 кафета с 1ч.л. кафява захар
Тренировка няма. Само движение навън с малкия и каквото посвърших у дома.
21.06.2017г.
Храна:
-докато правех тортата- няколко хапки цедено кис мляко с пудра захар ,2-3 малини, 2 резена киви една шепа орехи, хапка от едни купешки пурички
- 7 оризовки с песто и свинско филе
-зелена салата и малко печено пил филе
- 1 кафе с 1 ч.л. кафява захар
Тренировка:
-22 мин упр-я със СТ и 2х3кг
-20мин вело - 11.38км, 259ксал
-ролване
Днес исках да отида на фитнес , но мъжът ми беше с температура сутринта и не можех да изоставя другарчето. Затова пък не съм се спирала цял ден. Пазарувах, направих торта, защото June утре има РД 😄. Днес стягах и багажи, защото в петък живот и здраве трябва да тръгнем към Гърция.
Утре ще се пробвам да отида до фитнеса.
Забравих да спомена, че вчера бях на доктор. Всичко с хормоните ми е ок. Всичките ми изследвания са 6. Имам си екстра яйчников резерв. В общи линии причината за кървенето в средата на месеца е пик ЛХ и някакъв джоб, който се е образувал след секциото, но не е нещо притеснително.
Постегнала съм крачката. Виждам напредък и се радвам. Имам някакви форми. Малко отводняване ми трябва.
Мнението беше редактирано от June101 на 21.06.17 21:51.
Честит рожден ден🎂🎂🎂
Пожелавам ти да си все така упорита, да станеш нацепена и още по-яка мадама 😘🌸🌹🌼
Нека днешния ден бъде изпълнен с приятни емоции и диетите да ги оставим за друг ден, защото днес ти е позволено 🎂🍰🍹🍸🍷
22.06.17
11:40
Честит рожден ден!
Както викат старите хора - “Каквото ти е на сърцето, това да ти е у ръцете!”. 🙂 )))
22.06.17
11:41
Честит Рожден Ден!
Здраве и късмет!
22.06.17
12:17
Честит празник и от мен 🙂
Пожелавам ти най вече здраве и любов. 🙂
Имаш рожден ден на един от най-готините дни в годината.
Всичко най-хубаво ти пожелавам, много здраве и сила (не такава, с която да местиш тежестите във фитнеса, а с която да местиш трудностите в живота). 🙂
Честит рожден ден, Софи! Да си жива и здрава, с много енергия, въодушевление и заразително добро настроение! Весел празник! 🙂
Ехеее, благодарско, мили хора! Много сте готини! Думите ви значат много за мен! Нека всички бъдем здрави и по-здрави, щастливи, успешни и да реализираме мечтите си с лекота!
Всеки ден бъдете толкова щастливи, колкото съм аз днес! 🙂
Споделям малко преживявания от днес. После обаче ще има какво да допълвам 😄
Храната е ... 2 оризовки с песто и чупка от тортата.нещо не ми се яде сладко и направо ме е яд като я гледам.
Бях на тренировка! Само,че такъв лаф стана, че мога само отгоре-отгоре да кажа какво съм тренирала.
Тренировка
1. Повдигане на крака и таз от лег към римска стена- 3х12
2. Коремни на римски стол- 3х15 и задържане 10сек след всяка серия
3. Хоризонтален скрипец- 3х10
4. Вертикален скрипец- 3х10
5 и 6. СС повдинаге на ръце встрани + повд на ръце напред с леко извъртане в рамената и двете упр-я (хич не мога да ги обяснявам) 3х10@3кг
7. раменни преси- 3х12@4кг
8. Бедрено разгъване- 3х15
9. Бедрено сгъване от лицев лег- 3х12@13кг
10. и 11 СС Трицепсово разгъване на горе скрипец + бицепсово сгъване на машина- 3х10
Снимки с тренера, с прекрасния букет, който едва вдигам, с милия ми съпруг, тортата и детенце <3
Довечера ако Дени пожелае ще има снимка и с нея :P
Мнението беше редактирано от June101 на 22.06.17 15:26.
Честит Рожден Ден!
Желая ти здраве, щастие и много устойчивост и сила в живота! 🙂
Честит рожден ден Софи!
Бъди здрава, много усмихната, заредена с позитивна енергия и хубави мисли 🙂
22.06.17
16:15
Всичко най-хубаво ти желая, Софи! 🌷
Бъди усмихната! 🙂