02.06.17
16:52
Здравейте,
аз съм момиче на 20 години и от около месец се опитвам да поизчистя малко мазнинките. Миналата година направих една диета - нисковъглехидратна за около 3 месеца и свалих 7кг. Измъчих се,но резултатите ми харесаха. После нещата се объркаха с помощта на един “треньор” и отново качих. Сега не се доверих на чужда помощ и реших пак да си пробвам изпитания режим, ама нещата не се получават. От месец съм изключила въглехидрата, предимно се храня яйца, месо и салати. Приемам около 1200-1400 калори на ден, в дефицит съм, но за месец съм свалила само 1,5 кг и от седмица и половина не съм мръднала. Отчайвам се вече, не знам какво да правя, на ръба съм да се предам и да започна да се тъпча с боклуци... Тотално съм объркана, моля за помощ...
02.06.17
19:21
(Не споменаваш дали тренираш и ако тренираш как тренираш, полезна информация е по-принцип в този случай)
Да речем, че приемаш 1300 калории на ден и на долу ако паднеш примерно на 1000 ще ти е адски трудно, то аз бих направил следното нещо:
Лека по лека ще качвам калориите примерно с по 100/150/200 на 2-3 седмици, но ще започна да правя кардио.
Другото за което се сещам - да кажем, че тренираш 3 пъти в седмицата, то аз бих направил хранителния си режим така
Тренировъчен ден 1400 калории (3 пъти в седмицата 4200kcal)
Нетренировъчен ден - 1100 (4 пъти в седмицата 4400kcal)
Общо - 8600 седмично като до сега си била на 9100, пак си в дефицит, но не мисля, че ще има огромен резултат в твоя случай.
Първия вариянт за мен е по-добър.
Съвет - Няма по-добър треньор от теб, набави си достатъчните знания за това как сама да създаваш тренировъчен/хранителен режим и няма да имаш такива проблеми. Рано или късно трябва да влезнеш в бълк период, въпроса е как ще го преминеш дали ще си върнеш килограмите в мазнини или не.
Мнението беше редактирано от Валентин Юлиянов на 02.06.17 19:26.
02.06.17
19:43
казано от Валентин Юлиянов на 02.06.17, 19:21:
(Не споменаваш дали тренираш и ако тренираш как тренираш, полезна информация е по-принцип в този случай)
Да речем, че приемаш 1300 калории на ден и на долу ако паднеш примерно на 1000 ще ти е адски трудно, то аз бих направил следното нещо:
Лека по лека ще качвам калориите примерно с по 100/150/200 на 2-3 седмици, но ще започна да правя кардио.
Другото за което се сещам - да кажем, че тренираш 3 пъти в седмицата, то аз бих направил хранителния си режим такаТренировъчен ден 1400 калории (3 пъти в седмицата 4200kcal)
Нетренировъчен ден - 1100 (4 пъти в седмицата 4400kcal)Общо - 8600 седмично като до сега си била на 9100, пак си в дефицит, но не мисля, че ще има огромен резултат в твоя случай.
Първия вариянт за мен е по-добър.
Съвет - Няма по-добър треньор от теб, набави си достатъчните знания за това как сама да създаваш тренировъчен/хранителен режим и няма да имаш такива проблеми. Рано или късно трябва да влезнеш в бълк период, въпроса е как ще го преминеш дали ще си върнеш килограмите в мазнини или не.
Тренирам 3 пъти седмично. Ами зимата бях на бълк с помощта на въпросния треньор и качих около 2-3 килограма, но резултатът изобщо не ми кареса. Наляха ми се краката и въпросното коремче се получи. Затова реших да поизчистя, но съм в застой. Чудех се дали да не чийтна за няколко дни, смисъл да кача доста калориите и после пак да мина на безвъглехидрати. Бях чела, че помага.
02.06.17
20:13
Не мисля, че това ще ти помогне. Можеш да направиш зареждане с въглехидрати веднъж на 1-2 седмици, научно доказано е, че след зареждащ ден забързваш метаболизъма и след това можеш да продължиш с 1300kcal.л
До колкото бълка, дори да направиш успешен кът то ако не можеш да бълкваш правилно ще отидеш 2-3 стъпки назад при следващ кът.
Мнението беше редактирано от Валентин Юлиянов на 02.06.17 20:15.
02.06.17
20:30
казано от Валентин Юлиянов на 02.06.17, 20:13:
Не мисля, че това ще ти помогне. Можеш да направиш зареждане с въглехидрати веднъж на 1-2 седмици, научно доказано е, че след зареждащ ден забързваш метаболизъма и след това можеш да продължиш с 1300kcal.л
До колкото бълка, дори да направиш успешен кът то ако не можеш да бълкваш правилно ще отидеш 2-3 стъпки назад при следващ кът.
Доста се объркаха нещата с бълка и сега се опитвам да ги оправя, ама безуспешно за сега... Ще увелича въглехидрата за няколко дни, ама най-вероятно трябва да е по правилния начин, а не с джънк фуд нали 😄
02.06.17
20:55
Сложи всички храни под общ знаменател, просто ги гледай като цифри, дали ще е джънк или не няма значение ако спазваш макросите които си си написала.
Разбира се, това не означава, че може да се яде само джънк фуд, не трябва да забравяш, че те няма да ти набавят витамини, минерали и фибри.
Мнението беше редактирано от Валентин Юлиянов на 02.06.17 20:57.
казано от Валентин Юлиянов на 02.06.17, 20:55:
Сложи всички храни под общ знаменател, просто ги гледай като цифри, дали ще е джънк или не няма значение ако спазваш макросите които си си написала.
Разбира се, това не означава, че може да се яде само джънк фуд, не трябва да забравяш, че те няма да ти набавят витамини, минерали и фибри.
Знам че е така, но все пак с джънка ще си отпусна малко душата, особено със сладкото 😀😀 Пък ако има и полза ще е чудничко 😂😂
04.06.17
16:22
казано от Валентин Юлиянов на 02.06.17, 20:13:
Много вярно !