21.05.17
21:41
Здравейте! След дълго умуване, реших да напиша тема и да се обърна към вас, относно подходящ хранителен режим за мен. Момиче на 16 години, 74 килограма, 164 см. Миналата година по средата на юли месец спрях да излизам навън или да извършвам каквото и да е било движение, също така не съобразявах и с какво се хранех, съответно това повлия на начина, по който изглежда тялото ми. Оттогава до сега не съм качила килограми, но определено е видима разликата в обиколката на бедрата, прасците и дупето, частта от лакътя надолу също е станала по-голяма. От около две седмици обмислям да започна да тичам в парка. Имам подобрения в областта на краката, но освен това искам и да отслабна на килограми. Не ям шоколад, захар, не пия сокове, газирано не съм пила от повече от две години. Тестените храни също съм намалила. Пия вода - 2.5/3 л. всеки ден.
22.05.17
08:54
Първо засили физическата активност. Отностно тестени изделия не трябва да ги намаляш, а да ги спреш, сладко газирно, пържено забравяш. Но най - вече активност. При подобни хора които не са свикнали на голямо физическо натоварване при едни прости реконструкции в храната и завилване на физическата активност нещата се случват доста бързо. Мисля, че за кратко време с една подходяща диета, и пак казвам засилена физическа активност, няма как да не се получи.
22.05.17
13:02
казано от Kristiyan Olegov на 22.05.17, 08:54:
Отностно тестени изделия не трябва да ги намаляш, а да ги спреш, сладко газирно, пържено забравяш.
Тук въобще не съм съгласен. Всъщност, точно за това писах преди няколко дни и във фейсбука си. 🙂
Но по темата...
Евелин, препоръчвам като за начало да прочетеш ръководствата за начинаещи в изданието ни, ако все още не си. Те ще ти дадат добра стартова информация.
Би ли описала храненето си през последните 2-3 дни например, за да добием по-ясна представа за него. Опитай да опишеш освен самите хранения и количеството/обемът на самите храни. Например ако си яла свинска пържола, опиши колко голяма е била (по възможност и ориентировъчен грамаж).
Ако не успяваш за предишните 2-3 дни, опитай да запишеш всичко през следващите 2-3 дни и след това пиши пак. 🙂
22.05.17
14:10
казано от Тихомир Велев на 22.05.17, 13:02:
казано от Kristiyan Olegov на 22.05.17, 08:54:
Отностно тестени изделия не трябва да ги намаляш, а да ги спреш, сладко газирно, пържено забравяш.
Тук въобще не съм съгласен. Всъщност, точно за това писах преди няколко дни и във фейсбука си.
Но по темата...
Евелин, препоръчвам като за начало да прочетеш ръководствата за начинаещи в изданието ни, ако все още не си. Те ще ти дадат добра стартова информация.
Би ли описала храненето си през последните 2-3 дни например, за да добием по-ясна представа за него. Опитай да опишеш освен самите хранения и количеството/обемът на самите храни. Например ако си яла свинска пържола, опиши колко голяма е била (по възможност и ориентировъчен грамаж).
Ако не успяваш за предишните 2-3 дни, опитай да запишеш всичко през следващите 2-3 дни и след това пиши пак.
Здравей Тишо, защо не си съгласен?
Мнението беше редактирано от Kristiyan Olegov на 22.05.17 16:36.
03.06.17
09:32
Благодаря за отговорите.
През последните 2-3 дни:
За закуска обикновенно ям банан или ябълка, защото това е бързо и мога да си го купя, докато съм на училище.
За обяд имах печени тиквички, кисело мляко. На втория ден -ориз и пилешко, общо бяха 350, вероятно до 400 -без сол или други подправки. Третия ден-зеленчукова супа, която беше около 300 грама.
Нялколко часа след обяд ям някаква салата, състояща се обикновенно от айсберг или друг вид зелена салата, домат. Те са горе-долу около 300 грама.
За вечеря в голяма част от случаите ям каквото е било на обяд, но по-малко.
Отделно от основните хранения съм пила вода около 2/2,5 литра. Кисело мляко също ям, но докато се храня, 150 грама, обикновенно.
Шоколад, захар, газирано както казах и в началто въобще не ям, а относно тестени изделия, случвало се е да изям една филийка хляб на обяд.
03.06.17
15:20
И аз се боря с килограмите. Ще напиша моето мнение за само за закуската на горния режим с уточнението че съм лаик, но се уча и ми е важно да знам дали наученото от мен е правилно и приложимо.
Закуска - целта на закуската е енергия и ситост. Значи белтък и въглехидрати. Аз си сваряавам 10 яйца и ги прибирам в хладилника. Пълня чушки с извара и в хладилника и т.н. Сутрин топла вода с мед и лимон. Яйце или чушка или други варианти на белтък. Около 10-10,30 плод или бадеми. Разбира се от сутринта наблягам на водата.
Мисля че само плод е недостатъчна закуска.
03.06.17
15:36
храненето ти е много отскъдно и ще става трудно да сваляш от един период нататък
06.06.17
14:46
Какво ще е подходящо за закуска според вас? Относно яденето на яйца, не мога да ги ям, защото след това не се чувствам добре и ми се гади, особено ако са варени, а отделно получавам и акне. Не съм яла яйца или продукти с тях от много отдавна и кожата ми е чиста. Прясно мляко също не пия, не знам дали това е добре или не, но се чувствам по-добре без него.