Трябва ли да се разнообразява храненето?

13.06.17
23:01

Здравейте!

Имам един въпрос, към храненето!Трябва ли да сменям менюто си.Смисъл всеки ден ям за закуска 2 яйца,овесени ядки с кисело мляко и добавям малко протеин за по-хубав вкус, това го ям към 8:10,и за обяд ям към 12:30 пилешки гърди,броколи,сирене и 1 филия хляб после, към 4 отивам на тренировка и след нея си правя един шейк и банан, и последното хранене за деня ми идва, към 19:30 пак ям пилешки гърди,броколи,сирене и 1 филия хляб.
Та мисълта ми е да сменям ли храната или да продължавам да ям същото?
Ако може и да ми кажете защо?

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.06.17 21:29.

Според теб какви могат да бъдат причините за промяна в хранителния режим? От друга страна - какво знаем ние за теб, та да можем адекватно да преценим това хранене дали е ОК?

13.06.17
23:51

Замяната на едни  хранителни продукти, които приема с други, далеч не означава, че това би довело до промяна на самия хранителен режим 🙂

Bart Simpson

13.06.17
23:57

Каквото и да знаем или не,никога не е препоръчително да се ограничаваш с определен брой хранителни продукти.Независимо какъв е хранителният им състав,независимо какъв хранителен режим се следва,стремежа към разнообразна храна трябва да е приоритет номер едно.

Аз си мисля, че когато приемам едни и същи храни организма се приспособява към тях.Така ли е?

18.06.17
21:28

казано от Йорданка Иванова на 18.06.17, 21:18:

Аз си мисля, че когато приемам едни и същи храни организма се приспособява към тях.Така ли е?

Как точно си представяш това приспособяване? 🙂

18.06.17
22:27

казано от Йорданка Иванова на 18.06.17, 21:18:

Има различни видове приспособяване. Най-елементарното е метаболитното - организма свиква на дадено количество калории и се нагажда към тях откъм разход и трупане на резерви. Друг вид приспособяване е свързано с бактериите, които участват в усвояването на хранителните вещества, т.нар. микробиом. Те са изключително сложни - гените на бактериите в нас с в приблизително съотношение 150:1 спрямо собствените ни гени. И се приспособяват към околната среда стряскащо бързо (защото за една бактерия животът продължава около 20 минути). За около 4 дни можеш да се види разлика. Ако някой се интересува, може да прочете изследванията на Peter J. Turnbaugh и Lawrence David

Bart Simpson

18.06.17
23:26

Както каза James веднъж,забивате пирон с микроскоп.
Няма абсолютно никаква причина човек да не се стреми към разнообразна храна.
Вообще да не говорим за това,че постоянния прием на една храна в някакъв момент довежда до алергия към нея,дори и да не съдържа основните алергени.

Благодаря на всички!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1