14.06.17
16:38
Здравейте здравеняци,
Не успях да намеря такава тема във форума, а съм сигурен че е дискутиране.Съжалявам за което.
Става въпрос за моментите в които трябва да изберем по-малкото зло, а именно
пропускане на хранене или чийтинг.
Пример. Събрали сте се група приятели, огладнявате и си поръчвате кфс/ пица.
Кой е правилният вариант:
а/ пропускаме храненето
б/ хапваме си трансмазнини
Предполагам идеалният вариант е по средата- хапваме малко, колкото да не започне “самоизяждането”.
И все пак, ако без едно можем, но с едно не - кое от а/ и б/ е за предпочитане?
Темата беше редактирана от Някой Писа на 14.06.17 16:40.
14.06.17
16:41
въпроса има смисъл за хора, които “цепят” калорията)), а за простосмъртните - не е от такова значение 🙂
казано от Петко К на 17.08.12, 10:28:
Да, ама е вярно.
Повечето хора зациклят на незначителни подробности от сорта колко точно грама въглехидрати и протеини да ядат, колко пъти на ден и през колко часа, дали да са на ВВД, НВД, РБД, ЦХ, ВД и т.н., чудят се какво да ядат точно преди и след тренировка, преди лягане, след ставане, и като цяло търсят разни магични режими, дето хем да качват, хем да релефят.
А в същото време тренировките им са смешни.
За инфо
казано от Някой Писа на 14.06.17, 16:38:
Предполагам идеалният вариант е по средата- хапваме малко, колкото да не започне “самоизяждането”.
Митичния момент на “самоизяждането”, а.к.а. ендогенно хранене, е много по-далечен от едно пропуснато хранене...пък дори и две.
14.06.17
17:22
казано от Някой Писа на 14.06.17, 16:38:
Пример. Събрали сте се група приятели, огладнявате и си поръчвате кфс/ пица.
Кой е правилният вариант:а/ пропускаме храненето
б/ хапваме си трансмазниниИ все пак, ако без едно можем, но с едно не - кое от а/ и б/ е за предпочитане?
Дали ще избереш а/ или б/ зависи от много неща, които могат да варират от човек до човек. 🙂 Също така вариантите за избор не се изчерпват само до тези два.
Със сигурност обаче “самоизяждане” няма да започне, така че ако сте се събрали приятели и мнозинството си е поръчало kfc, а ти не искаш да го ядеш, избери а/.
Ако ти се хапва, избери б/ (тук бих те посъветвала да не преяждаш и да гледаш такива моменти да не са ежедневие).
При мен се случва следното: събираме се група приятели и те си поръчват сладолед, но аз си поръчвам салата с риба или месо, защото не искам да ям сладолед, а в същото време съм гладна и не искам да усещам този глад -> т.е. избирам опция в/.
15.06.17
15:04
Благодаря за отговорите. Разбрах идеята и насоките.
Всъщност чета за храненето и спазвам режим от около 4 месеца. До сега не съм си забранявал нито една от любимите храни, естествено повече от които са в група “отровни”. Просто намалих броя и количествата aaand it works. За това време свалих доста кг (10% от масата си), но нали апетита идва с яденето ( и обратното- апетита си отива без ядене), се замислих, че мога да жертвам някоя и друга пица в името на резултатите било то и с цената на пропуснато ядене 🙂
И така пак стигаме до въпроса кое е по-лошото глад или джънк или пък може би нямаме победител 🙂
15.06.17
15:32
Разбрах, какво питаш)))).....всъщност, по добре джънк, но като пишеш пица, да имаш предвид, че не е за наяждане, а като необходимо гориво за организма за известно време 🙂 В този случай, няма значение какво ще сипиш в москвича)))), дали ще е 98 или 92, все тая...важното е, че ще караш 🙂