Моля за сьвет - отслабване

15.06.17
20:06

Здравейте всички!
Аз сьм чисто нова тук и сайта е страхотен!!
Прочетох страхотни неща и виждам, че не пестите сьвети и мнения))
За мен - на 35 сьм, от година се занимавам активно сьс спорт ,даже успях да се контузя (коляното) и се наложи да намаля темпото ,но продьлжавам да ходя на фитнес през ден (преди тичах всеки ден + фитнес през ден). Посещавам почти всички уроци - боди памп, крьгови тренировки, TRX ,вдигам тежести - тренирам цяло тяло на всяка тренировка с редуване на упражненията ,за да не свикват мускулите, като за тази една година имам голямо подобряване и оформяне на тялото с видимо по- големи мускули ,много по-енергична сьм ,с настроение и всичко най-най)) Висока 166 см, започнах на 62 кг, сега след 1 година сьм 65, което е мускулна маса (по мерки и теглилки) и там е проблемьт - не свалям от мазнините. Не ям никаква захар, нито мазна храна, нито тестено, не пия алкохол, кафе и др, пия само вода по 2 литра на ден и чай. Смятам си калориите - 1300-1600 к на ден,кьде греша?! Храня се по системата на ‘зоната’ с пропорции Б:В:Ж = 7:9:2 Вижте ми примерното меню и кажете какво не е в ред
Тренировьчен ден
7:00 закуска - протеинова палачинка (7 гр П), 15 гр овесени ядки ( в сухо сьстояние), 3 бадема
3 гр BCAA преди тренировката
8:00-9:00 тренировка с тежести или крьгова трен.,или TRX
9:30 14 гр протеин шейк + целозьрнеста закуска (19 гр В) + ядки
12:00 обяд риба,зеленчуци на пара,плод
16:00 100 гр йогурт
18:00 вечеря 60 гр сирене 12%, протеинов хляб, салата, нахутено кюфте или супа
В нетренировьчен ден вместо протеин хапвам слайс кашкавал 9% и мальк плод
Внимавам да не приемам мазнини повече от 30 гр на ден
2-3 пьти седмично вечерям навьн, но обикновено риба и зеленчуци на скара или салата с някакьв протеин, не преяждам, но ведньж седмично ям пуканки в киното
Защо не отслабвам?!

Carbohydrate

15.06.17
20:42

1. Изгорила си вътрешната мазнина, но подкожната остана.
2. Тренировките ти са такива, че провокират запасяване със енергия, а водата спомага за това. Следва покачване на мускулна маса, при запазване на подкожната мазнина. Това е.

Bart Simpson

15.06.17
20:48

По-голяма пауза между яденето и тренировката или по-добре в залата на гладно.

Carbohydrate

15.06.17
20:56

казано от Bart Simpson на 15.06.17, 20:48:

По-голяма пауза между яденето и тренировката или по-добре в залата на гладно.

това няма да помогне.....просто трябва друг вид тренировки при същото хранене.

Bart Simpson

15.06.17
21:06

От това,което съм прочел от теб,адаш,само мога да се съглася.
Аз споделям какво правя аз-2014-тегло104кг
Днес-84кг
И въпреки всичко закусканедин час преди тренировка......не знам,май не е ок.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.06.17 21:08.

Carbohydrate

15.06.17
21:11

казано от Bart Simpson на 15.06.17, 21:06:

От това,което съм прочел от теб,адаш,само мога да се съглася.
Аз споделям какво правя аз-2014-тегло104кг
Днес-84кг
И въпреки всичко закусканедин час преди тренировка......не знам,май не е ок.

Да, така е, изпуснал съм тренировката)....За отслабване е препоръчително да няма храна в стомаха и поне 1 час след тренировка

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.06.17 21:12.

16.06.17
09:04

Специалистите си казаха думата!
Благодаря за отговорите
Значи просто трябва да тренирам на гладно и да ям поне един час след тренировка?
Друг вид тренировки - какви именно?

Bart Simpson

16.06.17
10:05

Да НЕ ядеш един час след тренировката.

Bart Simpson

16.06.17
10:06

Аз найстина нямам представа какво има предвид въглехидрата,изчакай,той ще ти каже.

Carbohydrate

16.06.17
10:34

Във книгата съм описал подробно, а в таблицата има тренировка, както и хранене.
Тренировката е стато динамична, а храненето - циклично!
При статодинамичното трениране се получава притискане на кръвоносните съдове от мускулите...това са упражнения без да се отпуска мускула за почивка, а е постоянно напрегнат, например, клек до 90 градуса без тежест и вставане, като при ставането, то се извършва не до края, когато ставата се расгъва до края, а остава ъгъл, при което мускула стои напрегнат...и така се прави движението...бавно, без да се бърза...с продължителност 40 секунди. При такова трениране настъпва хипоксия в мускула, няма приток на кръв. През почивката от тренировката настъпва суперкомпенсация....след 20 дена ще имаш развита капилярна система в мускула, която ще достига и до затънтените места, което ще позволи по-бързото изгаряне на мазнини и изхвърлянето на продуктите на техния распад.
и т.н.
ЦХ - е хранене, при което се променя дневния режим. В тренировъчен ден си в дефицит с 1/3 примерно ( в таблицата има готова схема), а в не тренировъчен ден - калорийният баланс е нулев (точно колкото харчиш....понеже няма как да знаеш дали си в нулев баланс, може да си в лек дефицит)...и т.н.

16.06.17
10:41

казано от Bart Simpson на 16.06.17, 10:05:

Да НЕ ядеш един час след тренировката.

Да, моя грешка, изпуснах НЕ-то
БЛАГОДАРЯ!!

Bart Simpson

16.06.17
10:46

казано от Carbohydrate на 16.06.17, 10:34:

При статодинамичното трениране се получава притискане на кръвоносните съдове от мускулите...това са упражнения без да се отпуска мускула за почивка, а е постоянно напрегнат, например, клек до 90 градуса без тежест и вставане, като при ставането, то се извършва не до края, когато ставата се расгъва до края, а остава ъгъл, при което мускула стои напрегнат...и така се прави движението...бавно, без да се бърза...с продължителност 40 секунди. При такова трениране настъпва хипоксия в мускула, няма приток на кръв. През почивката от тренировката настъпва суперкомпенсация....след 20 дена ще имаш развита капилярна система в мускула, която ще достига и до затънтените места, което ще позволи по-бързото изгаряне на мазнини и изхвърлянето на продуктите на техния распад.
и т.н.
ЦХ - е хранене, при което се променя дневния режим. В тренировъчен ден си в дефицит с 1/3 примерно ( в таблицата има готова схема), а в не тренировъчен ден - калорийният баланс е нулев (точно колкото харчиш....понеже няма как да знаеш дали си в нулев баланс, може да си в лек дефицит)...и т.н.

Това е много интересно,стато-динамичното трениране приложумо ли е при всички упражнения,като не извършваш дадено движение от край до край,а държиш мускула напрегнат през цялото време?
До колкото те разбирам,не правиш цялостно съкращение,а започваш някъде след нацалото на контракцията и спираш преди края,нали?
Също да те попитам,можеш ли да си направиш една малка серия за насищане на мускулите, които ще тренираш преди да започнеш основната тренировка?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 10:47.

16.06.17
10:47

Това нещо ми се струва бро сайънс... ако не ядеш/пиеш протеин 20мин след тренировката мускулите се разпадат или няма gainz bro…същата работа

16.06.17
10:49

CARBOHYDRATE, КОЯ КНИГА ? КОЯ ТАБЛИЦА ? ДАЙ ЛИНК...

Carbohydrate

16.06.17
10:56

казано от Bart Simpson на 16.06.17, 10:46:

и т.н.

Това е много интересно,стато-динамичното трениране приложумо ли е при всички упражнения,като не извършваш дадено движение от край до край,а държиш мускула напрегнат през цялото време?
До колкото те разбирам,не правиш цялостно съкращение,а започваш някъде след нацалото на контракцията и спираш преди края,нали?
Също да те попитам,можеш ли да си направиш една малка серия за насищане на мускулите, които ще тренираш преди да започнеш основната тренировка?

Става и за други мускули, разбира се! Та нали принципа на ББ е отчати такъв. При подобно трениране за маса, се увеличават кръвоносните съдове, примера са вените на бицепса, например. Ако си забелязал, че ако тренираш изключително за сила, с малко повторения, то кръвоносната система почти не се развива 🙂 ..защото кръвта няма нищо общо със силата при такова трениране (отварям скоба тук, че при употреба на АС, също се развива съдовата система)....Още по темата)....всички спортове, които изискват издържливост, правят лагери в места с голяма надморска височина 🙂, например на Белмекен....при 20 -дневен лагер в недостиг на кислород, като се слезе от там, кръвоносната система се е прораснала))) така да се каже, до всяка необходима клетка)) и работоспособността на спортиста се увеличава доста и т.н.

Carbohydrate

16.06.17
10:58

казано от Gina Terzieva на 16.06.17, 10:49:

CARBOHYDRATE, КОЯ КНИГА ? КОЯ ТАБЛИЦА ? ДАЙ ЛИНК...

https://www.bb-team.org/forums/viewthread/80251 - това е темата
ако не ти отваря линка, напиши си пощата, ще ти пратя

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.06.17 10:58.

Bart Simpson

16.06.17
11:00

казано от Carbohydrate на 16.06.17, 10:56:

казано от Bart Simpson на 16.06.17, 10:46:

и т.н.

Става и за други мускули, разбира се! Та нали принципа на ББ е отчати такъв. При подобно трениране за маса, се увеличават кръвоносните съдове, примера са вените на бицепса, например. Ако си забелязал, че ако тренираш изключително за сила, с малко повторения, то кръвоносната система почти не се развива  ..защото кръвта няма нищо общо със силата при такова трениране (отварям скоба тук, че при употреба на АС, също се развива съдовата система)....Още по темата)....всички спортове, които изискват издържливост, правят лагери в места с голяма надморска височина , например на Белмекен....при 20 -дневен лагер в недостиг на кислород, като се слезе от там, кръвоносната система се е прораснала))) така да се каже, до всяка необходима клетка)) и работоспособността на спортиста се увеличава доста и т.н.

За това има ли мач в Боливия,залагай на местните,разбрах те чудесно,благодаря оше веднъж.

16.06.17
11:27

Не може да ги вярвате тези неща...И да не изгорите вътрешната мазнина,че ще си докарате някоя ингвинална херния.

Bart Simpson

16.06.17
11:33

Все пак съветът е отправен към жена,където риска от ингвинална херния е доста по-нисък.
Въпреки това не виждам къде е връзката между казаното от въглехидрата и твоето опасение.

Bart Simpson

16.06.17
11:35

казано от Bart Simpson на 16.06.17, 11:33:

Все пак съветът е отправен към жена,където риска от ингвинална херния е доста по-нисък.
Въпреки това не виждам къде е връзката между казаното от въглехидрата и твоето опасение.

Все пак говорехме за наситеност на тялото с кръв.
Ако можеш да ми кажеш къде се допират нещата.

16.06.17
11:47

Ам нещо като прорастването на нови артерии и вени и връзката им с хемороидите например.
Чудя се,после прорастването изчезва ли..и къде?
Чудя се също за един определен мускОл ,дали кръвта има връзка със силата му...

Bart Simpson

16.06.17
11:56

Разгрявката преди основното натоварване я правиш с цел да насочиш кръвопотока към определена част на тялото,която ще тренираш.
Ако съм прав с това,което казвам,то насищането с кислород -правопропорционално на кръвоснабдяването,би трябвало да има отношение към функционирането на мускула.

Carbohydrate

16.06.17
13:06

казано от Bart Simpson на 16.06.17, 11:56:

Разгрявката преди основното натоварване я правиш с цел да насочиш кръвопотока към определена част на тялото,която ще тренираш.
Ако съм прав с това,което казвам,то насищането с кислород -правопропорционално на кръвоснабдяването,би трябвало да има отношение към функционирането на мускула.

...и не само това...ако растегнеш мускула преди силовият опит, то мускула става “по-силен”, т.е. можеш да подобриш постижението, което е без растягане....

Dizzy

16.06.17
13:32

Разтягане на мускулите преди силов опит ми звучи опасно. Бих прочела повече по темата. Ще съм благодарна, ако някой пусне линк към нещо по-достоверно.

казано от Carbohydrate на 16.06.17, 13:06:

...и не само това...ако растегнеш мускула преди силовият опит, то мускула става “по-силен”, т.е. можеш да подобриш постижението, което е без растягане....

Зависи какво имаш предвид разтегнат мускул. По-принцип гъвкавия мускул не е най-силен - напротив, най-силен е когато е по-натегнат.

Адаша беше писал някъде, че мускула не може едновременно да е най-силен, най-гъвкав и най-експлозивен.

Dizzy

16.06.17
13:48

А, темата била за отслабване.
Към авторката - опитай да намалиш броя на храненията през деня. По-малък брой пикове на инсулин е по-добре. Също ти препоръчвам да спреш протеиновите напитки и купешките уж пълнозърнести закуски, защото обикновено им добавят захар, глюкозофруктозен сироп и т.н.
Опитай с малко отместване на макросите от въглехидрати към полезни мазнини т.е. по-малко въглени, повече мазнини, като пак си спазваш посочения калориен баланс.
Успех!

16.06.17
14:56

Вие сьвсем в друго измерение ме пратихте...имам чувството ,че сьм попаднала на дискусия на хора с поне една докторска степен и схващам 1/3 от казаното)))
Впечатляващо !

Bart Simpson

16.06.17
14:58

Аз започнах да разбирам какво пишат хората тук на 40% чак на четвъртия месец,но ако това,което не разбираш го провериш в мрежата започва да се нарежда пъзела.Само трябва да си търпелива и да четеш доста.

Bart Simpson

16.06.17
14:59

казано от Alexander Krastev на 16.06.17, 13:48:

Зависи какво имаш предвид разтегнат мускул. По-принцип гъвкавия мускул не е най-силен - напротив, най-силен е когато е по-натегнат.

Адаша беше писал някъде, че мускула не може едновременно да е най-силен, най-гъвкав и най-експлозивен.[/quote
Логично е,заради това е изграден от различни по вид и дължина влакна

Carbohydrate

16.06.17
15:05

казано от Alexander Krastev на 16.06.17, 13:48:

Браво! Точно това става, след растягане на мускула. Приблизително около 15%  е под напрежение 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1