17.06.17
00:25
Здравейте, нов съм е тази област, може заглавието да е банално за някои членове на форума, но ще съм благодарен, ако пренебрегнат тази баналност и ми съдействат. Предварително благодаря! 😉
Име: Даниел Димитров
Рождена дата: 08/06/1999
Ръст: 174
Тегло (17.06.2017) : 53 кг
Стари контузии: Няма.
Хранителен режим (30.05.2017): От както се помня ям каквото си поискам и когато си поискам и не мърдам на килограми.
Движението в ежедневието ми: От нас до училище (2 км) - пеш, отделно каране на колело по 6/7 км на ден
Цел: Винаги съм бил хилав, слаб, дори се мисля за “болен”, просто съм си такъв. Ям когато си искам, каквото си искам и това най-вероятно е голяма грешка. Не пуша и пия алкохол, но се “наливам” с газирано. Целта ми е да направя малко мускули на ръцете, отделно да имам и добре оформени плочки.
Мога да отделям по час/два на ден за тренировки. Имам лост, гирички и постелка за йога.
Въпросите са следните: какви храни трябва да приемам, колко често и колко разнообразно трябва да е менюто ми; Какви тренировки трябва да правя, добре ли е, че карам всеки ден колело, също така ако тренирам 1 ден, колко дни трябва да почивам или трябва да тренирам всеки ден. Благодаря отново, поздрави! ☺
Често задавания въпрос тук.. 😄 Мускулите не се правят за един ден поне година ще ти трябва може и 6 месеца. Няма да бъде зле да качиш малко кила. Махни го това газирано наблягай на месо,орис,картофи,зеленчуци много,много не ме бива в тия хранителни режими. Викаш имаш гирички ако са някакви леки почти нищо няма да направиш с тях. Ако съм разбрал правилно лоста за набиране ще ти свърши идеална работа стига да можеш да се набираш. Правиш 3-4 серии колкото можеш ако ще да са 2 пак е нещо. Примерно правиш едно набиране,почиваш и след това още едно може и две. След това малко лицеви може да вмъкнеш пак 3 серии може пак колкото можеш. 2 пъти седмично е добре според мене. Ще има ефект но,няма да бъде зле да помислиш за фитнес след време или лостове и то по-редовно поне 3 пъти седмично. Дано съм бил полезен
Мнението беше редактирано от James 25 на 17.06.17 03:09.
17.06.17
13:23
Навит съм да работя, но ако се храня по знаците на тялото си и тренирам след това има ли възможност да напълнея, защото точно от това ме е страх. Както каза, трябва да кача маса, но така няма ли да напълнея?
17.06.17
13:46
казано от Даниел Димитров на 17.06.17, 00:25:
Хранителен режим (30.05.2017): От както се помня ям каквото си поискам и когато си поискам и не мърдам на килограми.
Е, надали откакто се помниш не си качил тегло. 🙂
В общия случай, след като не качваш, значи не ядеш достатъчно. Наливането с газирано не е решение и те съветвам да го спреш.
Опиши все пак какъв е настоящият ти начин на хранене, за да видим какво може да се подобри.
Движението в ежедневието ми: От нас до училище (2 км) - пеш, отделно каране на колело по 6/7 км на ден
Цел: Винаги съм бил хилав, слаб, дори се мисля за “болен”, просто съм си такъв. Ям когато си искам, каквото си искам и това най-вероятно е голяма грешка. Не пуша и пия алкохол, но се “наливам” с газирано. Целта ми е да направя малко мускули на ръцете, отделно да имам и добре оформени плочки.
Предполагам, че в здравословно отношение всичко е наред. Така ли е?
Ако да, не си втълпявай, че си болен. Да ядеш каквото и когато си искаш не означава автоматично, че ядеш (и усвояваш) необходимото, за да качиш тегло.
Целта ти би следвало да е да развиеш цялото си тяло, а не да се набляга на ръце и плочки. 🙂
Мога да отделям по час/два на ден за тренировки. Имам лост, гирички и постелка за йога.
Въпросите са следните: какви храни трябва да приемам, колко често и колко разнообразно трябва да е менюто ми; Какви тренировки трябва да правя, добре ли е, че карам всеки ден колело, също така ако тренирам 1 ден, колко дни трябва да почивам или трябва да тренирам всеки ден.
Необходим ти е не повече от 1 час. Заради целта, която имаш обаче, ще са необходими по-предизвикателни стимули в тренировките от лост и гирички.
Имаш ли възможност да тренираш навън (стадион, лостове), понякога да посещаваш фитнес зала и/или да увеличиш тежестите, с които разполагаш вкъщи? Сподели, впрочем, какъв е спортният ти опит.
Обърни внимание на едни ръководства, които ще са ти полезни.
17.06.17
15:29
Здравей Вероника, благодаря за подкрепата. Ученик съм и се храня по следният начин:
9:00 - закуска, най-често е джоб + кола
До 12:00 изяждам по някоя вафла, десерт, сладкиш
16/17ч хапвам нещо домашно сготвено
22/23ч някоя лека салатка
Не съм болен от нищо, нямам заболявания, просто режимът ми е манджа с грозде, от днес започнах със закуска, обяд, макар че обядвам в момента. Опитвам се да слушам тялото си и да се храня когато имам нужда до насита, дъвча добре, храня се бавно.
17.06.17
23:25
казано от Даниел Димитров на 17.06.17, 15:29:
Здравей Вероника, благодаря за подкрепата. Ученик съм и се храня по следният начин:
9:00 - закуска, най-често е джоб + кола
До 12:00 изяждам по някоя вафла, десерт, сладкиш
16/17ч хапвам нещо домашно сготвено
22/23ч някоя лека салатка
Не съм болен от нищо, нямам заболявания, просто режимът ми е манджа с грозде, от днес започнах със закуска, обяд, макар че обядвам в момента. Опитвам се да слушам тялото си и да се храня когато имам нужда до насита, дъвча добре, храня се бавно.
Замени колата с домашен шейк.
Махни сладкото и го замени с истинска храна.
За вечеря добави месо или ориз.
Наблегни на млечните продукти и ще видиш бързо резултати!
Мнението беше редактирано от Pecinkata22 на 17.06.17 23:35.
18.06.17
16:04
Ами мога ли да взимам протеини и други добавки (прахчетата 😁), за по-добър резултат? Съответно какво препоръчвате?
18.06.17
17:19
Не знам какво визираш под “прахчетата”, но като цяло нямаш нужда от добавки, нито от протеин на прах.
Има какво да поработиш върху храненето си, така че се концентрирай върху него.
Намали вафлите и джобовете с кола, а увеличи храни като месо, риба, яйца, млечни, зеленчуци, ориз, картофи и т.н.