Закуска с белтъчини и мазнини

18.06.17
21:47

Търсих много, но не успях да намеря няколко варианта на закуска, съдържаща само белтъчини и мазнини. В момента закусвам оризовки с лешников тахан, но ме посъветваха да махна въглехидрата от закуската и да заложа на комбинацията мазнини + белтъчини... Моля, за предложения...

18.06.17
21:51

Здрасти,от чисто любопитство,каква е причината да искаш да изключиш напълно въглехидратите от закуската?

18.06.17
22:04

Четох, че комбинацията мазнини + въглехидрати повишава риска не изразходената получена  енергия да се натрупа като мазнини...грубо се изразявам (очевидно) 🙂 Целта ми е да огранича натрупването на мазнини максимално. Въглехидрати ям на обяд. Обикновено вечерям месо и салата или яйца и салата...

Dizzy

18.06.17
22:11

Повечето храни съдържат определен грамаж въглехидрати. Доста трудно и почти неприложимо е напълно да изключиш въглехидрата.

Примерна закуска с ниско съдържание на този макронутриент - чаша пълномаслено кисело мляко с малко несладък плод (ягоди, боровинки, малини), кифлички от извара, яйца, сирене и подправки, омлет с кашкавал, кафе/чай с повече сметана.

18.06.17
22:19

Благодаря, Dizzy, идеята е да намаля максимално въглехидрата и точно такива примерни закуски търсех, за да се ориентирам.

Бъркани яйца с масло и сирене.
Класика.

18.06.17
22:54

Мислих си го това, но яйца сутрин, яйца вечер...в повечко ще ми дойдат 🙂)) ...търся вкусни, алтернативни варианти 🙂

18.06.17
23:01

Pinterest е пълен с идеи за бързи и вкусни закуски от рода,който търсиш.
Аз обикновено от там черпя идеи.

18.06.17
23:10

Веси, благодаря...за всичко гледам там, но по този въпрос не се бях сетила...благодаря!

18.06.17
23:15

Някъде в форума бях гледал пълнено авокадо с яйце, потърси го, лично аз не знам как ще е на вкус, тъй като не съм го опитвал, но мисля че е добра идея.

Dizzy

18.06.17
23:32

От известно време предпочитам храната ми да е от местни производители. В тази връзка авокадо вече не купувам. Част от причините надълго и широко са описани тук, ако някой се интересува. Все пак всеки сам си решава. Просто е добре да се обръща внимание не само на макронутриентите, а и на това от къде идва храната.

Bart Simpson

19.06.17
00:02

казано от Dizzy на 18.06.17, 23:32:

От известно време предпочитам храната ми да е от местни производители. В тази връзка авокадо вече не купувам. Част от причините надълго и широко са описани тук, ако някой се интересува. Все пак всеки сам си решава. Просто е добре да се обръща внимание не само на макронутриентите, а и на това от къде идва храната.

Авокадото на БГ пазара е испанско,а там вода си имат.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.06.17 00:02.

19.06.17
08:10

Авокадото в бг, както вече се спомена е испанско и гръцко в голямата си част и тези доводи изложени в материала не са много актуални. Внасяме био авокадо също от Коста Рика, Уганда - там също нямат проблеми с водата за напояване.
Ако човек твърди че се замисля за това откъде идват продуктите му за ежедневна употреба, е по-добре да контролира произхода на кафето, какаото и кафявата си захар, а дори и лаптопа/телефона на които пише.
А производството на авокадо съвсем не изисква толкова ресурси и не оказва такова влияние върху климата, колкото производството на месо и добива на риба. Материала е смехотворен.
ПП: А една голяма част от местните производители също не са особено добросъвестни.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.06.17 08:18.

19.06.17
10:22

Риба, свински пържоли, пилешко + авокадо, цели яйца, различни видове сирене.

Bart Simpson

20.06.17
00:40

казано от Margi на 19.06.17, 08:10:

Авокадото в бг, както вече се спомена е испанско и гръцко в голямата си част и тези доводи изложени в материала не са много актуални. Внасяме био авокадо също от Коста Рика, Уганда - там също нямат проблеми с водата за напояване.
Ако човек твърди че се замисля за това откъде идват продуктите му за ежедневна употреба, е по-добре да контролира произхода на кафето, какаото и кафявата си захар, а дори и лаптопа/телефона на които пише.
А производството на авокадо съвсем не изисква толкова ресурси и не оказва такова влияние върху климата, колкото производството на месо и добива на риба. Материала е смехотворен.
ПП: А една голяма част от местните производители също не са особено добросъвестни.

Преди да откачаме по авокадото прочетете колко метан отделя една крава на ден.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.17 00:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1