24.02.06
12:13
ето някои работи как тренират зад океана .Скоро ще кача и снимки .
Американската “мечта”
Денят е 14 Юни 2005 Летище София.Часът е 4 часа сутринта очаквам полет до Лондон и от там до Лос Анджелис.Вълнението е голямо заради това ,че отивам в “страната на неограничените възможности”а преди не съм се качвал на самолет и ми е интересно.И така часът е вече 5 сутринтта и аз съм в самолета в очакване да излети.Излитаме,- Не било толкова старшно.След около 2 часа и половина кацаме в Лондон.Яко е ама все пак си в Европа.Както казва Алеко “те са братя “Америка е нещо различно друг свят.След това отивам за чакащите трансатлантическия полет самолета е доста по голям от първия .Качвам се излитаме и след около 12 часа кацам на летище Х в Лос Анджелис в самолета ми беше паднала пломбата и ми беше криво щото съм чувал че в Америка е скъпо да ходиш на зъболекар.И така след емиграционните отивам да намеря човека който трябва да ми покаже каде ще живея.Качвам се в Инфинити джип за които в БГ ще се избият.Летището е близо до океана и попътя вждам надпис Санта Моника и си викам е супер плажа на мускулите е тука наблизо.Показват ми моята къща запознавам се със съквартирантите .Тя е в предградие на Лос Анджелис.Оглеждам къщата, супер е. Котлон голям фризер в който да си съхранявам месото.Времето минава вече е средата на лятото аз съм си поръчлал от сайта на бодибилдинг кило глутамин 10 либри проеин и още куп работи за символични цени .Всичко е на Optimum MLO и ABB.Взимам си карта за фитнес залата която е на около 10 минути пеша от нас .60 $ и си тренираш колкото си искаш един месец.Забележете работното вртеме от 4 сутринта до 12 вечерта .Така всеки може да си тренира рано сутрин или късно вечер .Аз трениръх около 19 часа .Залата е доста голяма на 2 етажа и не знам дали има аналог за сравнение с БГ зала по големина .Уредите са на много различни фирми FLEX HUMMER STRAIGHT .Голямо впечтеление ми направи и залата за аеробика, ама не велоаргометри, а аеробика и тае бо и такива по женски работи.Имаше също и зала за баскетбол и заличка с женски уреди за по срамежливите дами.Едни от най- красивите ,абе не едни ама направо най- красивите жени са в залите по улицата е трудно да срещнеш такава красива жена.От маже не разбирам но мъжете които трнираха бяха няколко вида .Големи говеда които вдигат много ,тинейджъри и млади хора със стращно релефни и красиви тела ,и възрастни хора които тренират здраво и са в много добра кондиция .Имаше един чичка който много приличаше на Майк Менцер.Инстркторите бяха 2ма или поне аз знаех тях.Мъж и жена жената доста добра фитнес фигура а мъжа с фигура като на “манекените” от списанията ,които показват упражнениата как се правят.В залата също има и “хулигани “ които ходят само за шоу а не за да тренират .Също интересен факт беше че един чичка май беше луд щото там се бръснеше там се къпеше и почти не тренираше само банята ползваше.Правя си тренировката и се пребирам на около 100тина метра от залата има голям супермаркет нещо като BILLA купувам си риба тон консервата струва около 80 цента, пилешко филе една либра /паунд/ за 2 $ и също телешки стек 4 $ за паунд и сиомгата е 4 $ за паунд а скаридите са 3 $ за паунд.За да ви стане по -ясно колко е евтина храната ще лажа само, че ако работя 8 часа за по средното възнаграждение на час тоест 6 долара това са 48 $ дневно 10 да отиват за квартира 10 за други разходи и 28 за храна може да си купиш и 2 кила пилешко, кило телешко, кило сиомга и 5 консерви риба тон около 180 грама пърчето.
Пребиръм се и хапвам броколи с сиомга и ориз и маслини.Разбрахте как е с храната и добавките а как е със самия живот там ,защото живота на един човек не е само тренировки.До колкото имам наблюдения върху трениръщите в БГ разбиръм че в БГ 90 % от трениръщите тренират не за Тонус и здраве а за да се харесат на жените или да използват габаритите си за сплащване .Е там нито можеш да спалшваш нито може да се харесваш на жените чрез тялото.Защо ли ,там за сплашване използват Пистолети .А красивите жени ги няма.Трудно е да се види жена под 80 кг.И Америка е смесица, в моя район от 100 души 70 мексиканци 10 негри 10 азиатци и 10 американци.Нека сега да поговорим за збъдването на една от моите мечти а тя е да тренирам в GOLD’S GYM.Решаваме с едното румънче, то и то е запалено по тренировките, да отидем да напрайм една тренировка.От моята къща до GOLD’S GYM е около 70 км.Които взимаме за близо 3 часа .Тва го казвам защото един проятел като му зваyнах да му кажа че съм в Лос Анджелис ми вика в GOLD’S GYM ли трениръш.Та да се върна на темата.Спираме в Santa Monica да видим Muscle Beach.Питам един възрастен човек къде е плажа на мускулите.Той започва да ми разказва че едно време Santa Monica е бил този плаж където са трениръли Стив Рийвс и други момчета от старата школа.Tам са се правили по скоро акробатични упражнения отколкото културистични .Още ги има халките и успоридките за гимнастика.Жалко че много бързъхме и не можяхме да си потренираме там .След около 2 километра по плажната алея стигаме до Venice Beach “новият“плаж на мускулите .Отиваме до откритата зала до самия пясък много хора са я виждали тая прословута снимка на Арнолд и Франко хванати за оградата на тази зала .Има си и нещо като малко секторче с седалки за зяпачи, и също когато се провеждат състезания.Вдигам апарата да снимам, и лош късмет нещо размазано не става .Добре че румането си е взело камерата та прайм филмче и снимки с нея.Сядаме да хапнем нещо купуваме си пиле и ориз по китайски и сядаме на градинката до плажа да ядем .Преди тренировка да заредим с енергия.Тръгваме за GOLD’S GYM .По пътя ни дават флаер за безплатна тренировка в GOLD’S GYM .Супер направо тръпки ме побиват като знам че Aрнолд и оше много много известни са го вървяли този път .И ето пред мен се появява прословутия GOLD’S GYM .Зградата прилича на кумунистически универсални магазини тия червените от ламарина нещо такова която не блести с кой знае какво .Една голяма табела и отдолу пише GOLD’S GYM THE MECCA OF BODYBUILDING.Искам да вляза вътре и се насочвам към главния вход като впоследством разбирам че е затворен поради ремонт и трябва да мина от другата страна . На входа има шатра с сувенири дрехи с марката GOLD’S GYM и супербезизвестни марки протеини .Отиваме на импровизираната каса и показваме флаирите .Но черния мазен .... ми казва че тва било само за хора които живеят в района а ние трябва да си платим 20 $ за тренировка.Аз поглеждам румането дали иска да влизаме а черният мазен... междувременно вика”- Mомчета вие се намирате в наистина много известна зала” и аз си викам абе да нали съм летял 11000 км за да дойда тук ше е срамота да не видим залата.Влизаме събличаме се и инструктурката по подобие на мъж, ми вика, че не мога да съм с чехли а само с маратонки да не се нараня.Ок слагам ги и влизаме румането почва да снима и изведнъж един мъж вика -“Момчета не можете да снимате забранено е “!Ай стига ве си викам аз баси късмета не стига че ми се прееба апарата точно в този ден а и не ни дават да прайм снимки с керливата камера .Която има 1 пиксел снимка.Но все пак си прайм някой снимки и видео.Потренирваме си .Залата е доста голяма и има много уреди адски много особенно кардио .И има както другата зала в мойта махала втори етаж много малък само за стречинг и загряване.На всякъде има снимки на Арнолд и на Повечето Олимпии уредите са като в другата зала и задължително HUMMER STRAIGHT .На излизане казвам че съм от БГ и че тва ми е мечта да дойда тука и че е срамота да не ми дадът да снимам. Oбяснението им е че чакали Лу Феринио да идва да тренира .Тренирали и много известни холивудски личности и се страхуват от папараци.Но всре пак ни дадоха за последно да щракнем снимка .И авера прай видео и мазния черен ... вика не може видео ама ние си снимаме .НА излизане си купувам раница и шейкър с надпис GOLD’S GYM .А румането една блуза.Раницата ми струва реално 3 $ ама имаше етикет на които пише 22 $ и надпис .”ако това което носиш е име то името е стил и продава “ видя ми се доста нахално и кофти, и да вметна нещо забравих си чехлите там та да се върна някой ден, нали така се прави .Като цяло не бах очарован от видяното но такъв е живота.Пребираме се и по пътя разбирам че май наистина най много разбити сърца има от сбъднати мечти.Влизам си в къщи и ми е повече от тъпо нещо за което си мечтал толкова време и като го видиш разбираш че не е било каквото си си го предстявал.Продължавам на другия ден да си тренирам в моята зала и да си мисля наистина ли съм щастлив тук ,наистина ли на хората им харесва ,наистина ли е токлова добър живота .Е не, за тях да но за един Балканец като мен с топла кръв който не мисли само за храна и работа който разчита на проятелите си и който обича забавленията не .Та те за бога и въшливите от пари в BEVERLY HILLS са нещастни защото и да са милоонери пак ядат Mc Donald’s просто зашото нямат къде да хапнат нещо изиsкано .Нямат къде да заведът гаджето освен на Mc Donald’s .Нама къде да отидат вечер освен в някой черен мазен клуб или някое хипарско заведение.Найстина момчета и момичета ,който чете тази статия там имате къща с гараж, като натисните едно копче и се отваря, карате HUMMER ядете протеини и храна за стотинки но за бога кому е нужно всичко това като отвътре в душата ти е празно.
24.02.06
13:01
Дам... чуждо си е в чужбината и никога няма да ти стане свое.
Много интересен пост. Браво. Странно защо една приятелка, която наскоро се върна от Минеаполис твърдеше точно обратното. Че на нея по-скоро й направило добро впечатление не мястото, а хората.Но при тези смесици в които ти си живял... :D
Много хубава статиика браво! Найстина парите не копуват щастие хората родени в щатите не мисля че обръщат внимание на тези неща които на един българин биха липсвали толкова много, ние сме си хора които обожават забавленията и сеирите а те не са добре познати на американците но въпреки всичко предпочитам да се лиша от някои от тези забавления и да мога да си осигуря добър живот един ден отколкото в България едва да ми остават пари за протейн и суплементи пък и зависи къде точно си попаднал.. баща ми е от 4 години в Чикаго а там има около 10 000 българи и поне малко от малко се забавляват дори и далеч от родината :)
24.02.06
13:50
ivaivalito, поздравления! Смислен пост. Очаквах да прочета поредните високопарни слова за великата Америка и как всичко тука е тъпо, мизерно и т.н. Като ти чета поста се сещам за книгата “Алхимикът”, не знам дали сте я чели но там се разказваше за един човек, чиято мечта е да посети пирамидите. С времето той напечелва достатъчно пари и възможност да ги посети, но така и не го прави. Когато го питат защо, той казваше “Имам една едничка мечта - да посетя пирамидите! Ако ги посетя ще остана без мечта и няма да има за какво да мечтая! Защо да си отнемам нещо толкова прекрасно?!” Така и с теб .. american dream - да ама не! Ние сме българи, обичаме българското и се забавляваме както никой друг. Хубаво е да се ходи по екскурзии - запознаваш се с нови хора, култури, виждаш умопомрачителни сгради и паметници, но да живееш там? - не е за нас приятели.
24.02.06
15:19
Когато бях в Лондон видях всичко освен музея на восъчните фигури на ‘Мадам Тюсо” просто не отидох там за да имам за какво да се върна наново в Лондон:)
24.02.06
15:46
хора аз искам да ви кажа, че тука в България хората са много по-свестни в смисъл по-истински, топли, забавни и т.н. американците са просто не знам как да ви обясня, за нищо не стават. Много ми е мъчно, че ще трябва да напусна страната след няколко месеца, но просто си имам планове, които само в САЩ мога да ги реализирам, но отивам с ясната мисъл че не е за постоянно. Наистина е много глупаво за мене някой да отиде там бос, както се казва, да бачка някаква скапана работа и да си вика “тука щом има пари значи е по-добре” и да си седи там. Особено хора на по 40 години които ходят там и си зарязват живота и приятелите тука, тва е най-глупавото нещо на света.
24.02.06
16:08
И там хората са топли и те заговарят постоянно .Но идеята че самата държава е скапана нека да не забравяме че Американците всъщност са си преселници От Европа така че просто държавате е калпава.
24.02.06
18:20
леле държавата каква е не ми се говори... таковало си е майката там все едно е комунизъм, ограничават те отвсякъде и според мене политиката им е най-”егоистичната” на света
24.02.06
19:37
Който как си го направи,нали знаете!
Това ми хареса:
...в моя район от 100 души 70 мексиканци 10 негри 10 азиатци и 20 американци
Почти си ги уцелил : )
24.02.06
21:11
Българите били по-добри от американците... Добрият и гостоприемен българин ще си остане през периода на Възраждането и толкоз. Тъй като живея в България както и 99% от този форум виждам какво става около мен и да ви кажа въобше не е толкова хубаво и розово.
Няма смисъл да влизам в подробности с примери, а само ще кажа, че Вуте не го е еня адли ще е дабре стига да е по-добре от Пене. Вървя си по улиците и навсякъде гледам изстрадали и намръщени лица. Българинът знаел как да купонясва ... Вярно някои сигурно знаят, но за болшинството купона е да се напият като казаци и да си разказват историйки, опитвайки се да се изтъкнат кой колко е велик и важен.
Да не намесвам, че в българия има тревожна тенденция българите да станем малцинство и да сме принудени да живеем в държава пълна с цигани и друга измет и управлявана от турци. Така че не ми разправяйте как Америка била калпава държава пък тук сичко било по мед и масло... :cry:
24.02.06
23:06
Когато поне малко разговаряш с чужденци ,когато отидеш и видиш ,когато разбереш че има и доста по зле от нас ,тогава давай такива изказвания
Е има ма малко останаха Руанда, Гана . Майтап . Не можем да се оплакваме, наистина има много по зле от нас.
Да се надяваме че по скоро ще се подобрим и ние
25.02.06
00:35
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]
Да се надяваме че по скоро ще се подобрим и ние
Досега щяхме не само да сме сме подобрили стандарта ами щяхме и да сме задминали и сумати държави от Евросъюза ,ако политиците работиха така както ние дигаме в залите :D
25.02.06
01:15
Аz подкрепиам woltmachine , хората по целиа свиат са супер, ама ти ако не става6 никаде ниама да ти хареса, а американската ме4та ,ниама такава
иако миzериа там ,европа му е маиката, кадето хората се zа4итат като такива
стан
25.02.06
19:36
Много точно си го написал.Ако имам време ще кача около стотина снимки от Muscle beach,Golds Gym,Santa Monica,Max Muscle магазина и др. за манияците от форума да видят “Меката”.Друг път винаги имай под ръка поне два фотоапарата за да не стават фалове като този.
Минесота/Минеаполис/ е един от най-хубавите щати в Америка.И като условия за живеене и като условия за развитие.
В Чикаго има около 70000-80000 българи а не 10000 както писа.Според други неофициални данни са и повече от 100000.
25.02.06
20:03
Само дето да тренираш в български фитнес ти излиза 3 пъти по-скъпо отколкото в чуждестранните ... 4 лв тренировката, безобразие. Много се дразня, не може при такъв стандарт да се искат такива пари за тренировка. :evil:
26.02.06
00:00
а ето и обещаните снимки от Golds Gym
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=436428
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=436429
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=436430
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=436431
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=436432
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=436433
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=436434
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=436435
снимките са с лошо качество защото са правени с ВИДЕО КАМЕРА
26.02.06
01:14
Снимките за ОК,и тва ли е прословутия Golds Gym .Само като пространство е много голямо иначе е Смях в залата :lol: ,поне за мен.
26.02.06
03:25
В сравнение с европеиските фитнеси си е миzериика и аz сам минавал оттам (Германиа и австриа даржат варха), ама тиа в голд раz4итат на слава и реноме та ниама смисал много да се впускат в екстри,
има доста животни дето са иzлеzли оттам
26.02.06
04:04
Изчетох един кюп глупости
Последното беше ненужно, напълно излишно.
Не ти разбира главата батка!
Отивай в голям град устрои се добре, поне си взел шанса за оная работа. Относно формата на сплашване - кръгли глупости.
Златни сте.
Никакви рецензии относно цените и забраните.
Всичко което леко е разсъждение си е произведение на твоето “вузприятие”. По хубаво от родното си няма... ида ли няма да се върна никога!
Амен
[quote author=”Аdmin”]Изчетох един кюп глупости
Последното беше ненужно, напълно излишно.
Не ти разбира главата батка!
Отивай в голям град устрои се добре, поне си взел шанса за оная работа. Относно формата на сплашване - кръгли глупости.
Златни сте.
Никакви рецензии относно цените и забраните.
Всичко което леко е разсъждение си е произведение на твоето “вузприятие”. По хубаво от родното си няма... ида ли няма да се върна никога!
Амен
Зависи,братовчед ми го приеха със стипендия(иначе е адски скъпо) да учи в престижен университет в Америка,завърши си там и сега се чуди дали да се върне.Лично аз си мисля,че едва ли ще го направи заради финансови причини,пък и приятелката му е оттам,но Бг определено много му липсва.Та аз си мисля,че ако няма някой който да те задържа там или наистина не успееш(Нямам в предвид да сервираш в ресторант),би се върнал.Аз също бих.Иваило,нормално е да не възприемеш техния начин на живот, от седмична разходка там.Все пак Ти си правил нещо цял живот,а там го няма.Едн=ин Американец също няма да е очарован от България.На всеки си му е хубаво там където е свикнал.Като държава,обаче е много по добра Америка.По развита и законите се спазват.Ако бях роден в България по подобие на Америка,мисля,е щеше да ми е по-добре.
26.02.06
17:25
[quote author=“Size”]Изчетох един кюп глупостибих.Иваило,нормално е да не възприемеш техния начин на живот, от седмична разходка там.Все пак Ти си правил нещо цял живот,а там го няма.Едн=ин Американец също няма да е очарован от България.На всеки си му е хубаво там където е свикнал.Като държава,обаче е много по добра Америка.По развита и законите се спазват.Ако бях роден в България по подобие на Америка,мисля,е щеше да ми е по-добре.
Да ти кажа малко работи за това че всеки си е свикнал там кадето е отрасъл.Всеки Българин си мечтае за Америка а всеки американец си мечтае за Европа.Разликата е в това че Българина като отиде в Америка не винаги му харесва а Американеца винаги му харесва в Европа заради по свободния начин на живот.Ако някои си мисли че америка е либерална държава много се бърка Ако отидеш с бански а не шорти на плаж то ти си гей .Имат много такива глупави работи аз се къпех по шорти а хората там направо с тениските.Ако сложиш потник по тялото то пак те мислят за Гей просто не е като в Европа да си правиш каквото искаш и да се забавляваш както искаш .
26.02.06
18:07
Всичко си е до човек а и е въпрос на гледна точка ! На мен например в Америка би ми било повече от супер ! Имам един куп приятели които са там и нежелаят да се връщат. Всеки един от тях ми казва, че там се чустват добре, и за тях това е “американската мечта”, а не сивото и тежко, пълно с всякакви проблеми българско ежедневие ! Ако сте гледали “Другата България” по Бтв, да сте забелязали колко хора които са българи, живеещи в Щатите, на въпроса “Бихте ли се върнали в България ?” отговарят с да ? Малко, да не кажа почти николко. Всички са доволни от живота си там, от стандарта, от това че са преуспели в своята област на работа, за което са уважавани и ценени, а не както е тук, човек с висше образование да се рови по кофите, държавата непрестанно да те мачка...Една жена в едно предаване го беше казала добре :”държавата, провежда политика на геноцид спрямо собственото си население !” ... коментара е излишен.
Повтарям че всичко е до човека. Едни се чустват граждани на Света и могат да живеят на всякакви места далеч от родината, други не. Това е. :wink:
26.02.06
22:14
Тая тема вече е толкова изтъркана че не може. Всеки си е прав за тях, Ивайло, всичко което казваш не е новина, всеки Българин който е бил и ли е в Щатите изпитва това, или го е изпитвал. Прочетох всички теми, и всеки един от вас е казал нещо вярно и хубаво. И за мечтите, и за това че си зависи от човека. Истината е че кадето и да си, каквто и да си, винаги ще има нещо което ти липсва, винаги ще гледаш в чуждата пъница, иначе нямаше да има за какво да се живее. Бил си Америка за малко, не ти хареса. Остани за по-дълго и ще видиш че предизвикателството е още по-голямо. Всички неща които спомена с вярни, и за ужасни, но ако човек има ясна цел и е фокусиран върху нея, се абстрахира от всичко негативно, дерзае и тарпи и преодолява в името на целта и мечтата си.
Аз съм в Щатите вече 6 години. Сам се прекарах през университет, работил съм по три работи докато уча, завърших.....лесно ли ми беше...не. Но имах цел и за това пренебрегвах всичко негативно от Американския живот. Липсваха ми Българските жени. Е едно лято се прибрах у дома за ваканция, и срещнах жената на живота си. Взех я с мен и се оженихме. Тогава осъзнах, че няма значение каде си, а с КОЙ СИ. Сега преследвам други цели-както някои мои познати успяха, искам и аз да си го направя така че да мога да хвана работа която да ме прати обратно у дома в БГ, да живея там, но да ми плащат от Америка.....може смешно да ви се струва, но щом мои приятели успяха, защо не и аз.... за това продължавам да пренебрегвам цялата тъпотия в тази Америка пък до когато мога....
Моят съвет към всички-стига сме гледали в пъницата на другите, живейте си живота, Америка, България, Африка, на всякъде има лошо и добро.
П.С. Ивайло, не се засягай, ама и аз нема да те пусна в залата с чехли :lol: това си е наша селяния, всички които тренирате по джапанки и голи от кръста на горе, моля ви се, спрете, смешни сте и ужасни
Поздрави на всички
26.02.06
22:29
На мене пък България ми харесва страшно много. Не мечтая за Америка или Европа. Бих отишъл за малко пари и да видя за какво става въпрос, но не бих останал НИКОГА!!!
26.02.06
23:07
[quote author=“HomeBoy Recz”]П.С. Ивайло, не се засягай, ама и аз нема да те пусна в залата с чехли :lol: това си е наша селяния, всички които тренирате по джапанки и голи от кръста на горе, моля ви се, спрете, смешни сте и ужасни
Поздрави на всички[/quote/]
не се обиждам за това но да ти кажа че Арнолд е тренирал БОС и то именно в ТАЗИ зала .А и не само той така че това е личен избор как да тренирам.А за университета всеки ако има желание може да се запише ако исках сега можеше да съм в Детройт в университет както направиха едно момче и едно момиче които бяха първо с мен .Но въпрос на избор :)))
27.02.06
21:57
[quote author=“ivaivalito”]Ако отидеш с бански а не шорти на плаж то ти си гей.Ако сложиш потник по тялото то пак те мислят за Гей
Бате каквото и да правиш те мислят за гей. Повод за размисъл. :lol:
28.02.06
00:05
Бате каквото и да правиш те мислят за гей. Повод за размисъл. :lol:
не говоря в мое лице просто това давам като пример .
Те те гледат като си с бански както ти ще гледащ някои които влиза с Анцунг или някоя мадама влиза с тениска и дълги панталони в водата на плажа.А за мен аз дори нямам бански ходя с шорти но това е друга тема .