Антон - Голямото стапяне - 20/06/2017

19.05.2017

Хранене:
Първо хранене: 300 грама череши
Второ хранене: Шопска салата с 300 грама пиле филе на скара
Трето хранене: Малък краешник + Шопска салата (Домати краставици чушки лук и сирене(50г).

Напитки
Вода: 2 - над 4 литра
Кока кола (зависим съм, но се опитвам да го преборя)

Движение / Тренировка : Първа тренировка от много време, ще има големи напредъци и връщания в килограмите докато разбера гърба в какво състояние е.
20 мин Гладно Кардио Сутрин (6:00)
20 мин Кардио след Фитнес (10:00)

Скрипец зад вратът
3x10 - 30-45-60kg
Лодка (Wide-Grip Seated Cable Row)
3x10 - 40-55-65kg
Мечка (Barbell Row)
3x10 - Само с лост (Изключително тежко за мен упражнение)
Вдигане за Трапец (Barbell Shrugs)
3x10 - Само с лост
Вдигане за трапец зад тяло (Barbell Shrugs Behind Body)
3x10 - само с лост
Задно рамо на Флайс
3x15- 45kg всяка ръка по отделно без почивки

Днес на 20.06.17 бих казал, че имам известни болки и че тренировката беше сравнително лека, но това ще се промени в идващите дни. Определено е добре за начало

20.05.2017

Хранене:
300g Череши
Обяд - Шопска Салата + 250г пиле филе (хапвам в ресторант през обедната почивка и за това обядът не се променя).
Шопска салата с месо и малко хляб (ще реша вечерта какво ще е )

Напитки:
Вода - поне 4 литра
Започвам да замествам колата с портокалов сок, да знам че пак не бива но имам силно пристрастие към ние и ако я премахна напълно ще почна да мисля за нея постоянно, което ме влудява.
А от портокалов сок се отказва лесно тъй като е леко горчив.

Движение / Тренировка :  Днеска почивам от фитнес но:
Кардио Вечер - 20 минути.
Мога и повече, да но запознавам тялото с трудова работа постепенно за да не рухне (както е ставало много пъти преди).

П.С
Тренирам - Понеделник, Сряда, Петък, Събота и Неделя защото вторник и четвъртък на работа е по-тежко.
Строг Хранителен режим ще се изготви началото на другата седмица след като тренирам малко и установя от какво се нуждая най-много. В процес съм на елиминиране на вредните храни но се иска воля и време.

Ако искате да се запознаете с моето състояние вижте https://www.bb-team.org/forums/viewthread/81591/#p-1268216 но не четете по надолу защото темата се отклони в ненужни посоки.

Снимки в края на първата седмица.

Мнението беше редактирано от Антон Димитров на 20.06.17 10:02.

Определено имам отпадналост и липса на енергия след като едновременно увеличих активността и намалих хапването. Ще компенсирам утре като увелича закуската с яице и може би месо + плод.

Привет!

Да се подразбира ли, че първият създаден от теб дневник няма да се ползва? Ако да, то ще го архивирам, но ще може да се чете, за да се запознаят хората с повече подробности.

Поздрави!

Да , архивираи го моля, не мисля, че след този спам мога да възтановя тази тема.

21.06.2017

Хапване - Започвам деня на гладно до 3 часът с цел изчистване. Не съм ял от може би 7 часът вчера и правя това нещо също защото ми помага да откажа зависимостите.

Обяд - Шопска салата (330гр + Пиле филе на скара)
Късен Обяд в 7 = Шопска салата (500гр+ Някакво месо и малко хляб)
(Фитнес)
Лека вечеря  - Касеин и зеленчуци.

Фитнес ще редактирам утре.

Настроение - Определено изморен но това е първата седмица в която започнах по активно. Ставането е трудно и имам леки раздразнения, ядосвам се бързо. Волята ми е доста занижена но към момента отказвам най- вредното. Нормалните главоболия при контролиран глад също са на лице.

Покачил съм може би към 3-4кг от понеделник но наблюдавам че панталоните започват да се отпускат и скоро ще се наложи колан. Качването на килограми подозирам че е заради тренировките, вероятно се увеличава наличието на гликоген. Не мисля че е мазнини тъи като знам наизуст усещането за качването на килограми (Чувстваш се бавен, тромав, дишането е затруднено) т.н.

Мнението беше редактирано от Антон Димитров на 21.06.17 09:17.

С интерес бих чул впечатленията на хора преминали през сериозно губене не мазнини, начин по които са го направили и впечатления от процеса.

21.06.17
10:43

Колко сериозно губене ти представлява интерес? 20 кг ?

казано от Димо на 21.06.17, 10:43:

Колко сериозно губене ти представлява интерес? 20 кг ?

Аз лично се наемам да загубя почти 40% (60кг+) от килограмите но този дневник го правя както за себе си, така и за хора с високи килограми. Не мисля, че ще изключа някого за това не е изгубил достатъчно. Напротив, ако човек е свалил килограми се интересувам как, за какво време и по какъв начин.

Целта е да има диалог 🙂

21.06.17
12:23

Аз съм свалял доста килограми наведнъж - 35, а после още два-три пъти по над 20. Тук се крие разковничeто - не е важно самото сваляне (макар че при затлъстяване и то е важно), а това как ще стане и дали после ще можеш да задържиш резултатите.
Обикновено в началото е лесно и първите 15-тина кила си отиват сравнително безпроблемно, особено ако преди това не си тренирал активно от дълго време и не си подлагал тялото си на ограничения. После идва по-трудното - да продължиш да сваляш, а в твоя случай това е важно, защото 15 кг са нищо на фона на целта ти. Тялото ти започва да се адаптира към намаленото количество постъпила енергия, като намалява разхода.
Тук е моментът, когато нещата трябва да се обмислят много добре. Дали искаш да свалиш рязко едни кила с лишения и изнемогване на кардио-уредите или искаш по-бавно, но по-трайно да рекомпозираш тялото си чрез цялостна промяна на начина на живот към такъв, който да ти позволи да го поддържаш неограничено дълго.
За мен по-правилен е вторият подход. Подходящо структурирани силови тренировки, балансирано хранене без крайности, съобразено с нуждите ти, дългосрочни цели без гонене на бързи резултати и мисъл за това като за постоянен и непрекъснат процес, а не като за нещо с начало и край. Това е.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.06.17 12:33.

Браво, ще се замисля за това по колко килограми на 1 път ще се свалят.

Накара ме да се замисля и определено няма да целя да сваля всичко на 1 път по какъвто и да е екстремен метод. Но ще гледам да стигна до едно ниво в което се чувствам по лек и започна да пазарувам в нормални магазини (било то най-големият размер).

Подкрепям изцяло Боби!

Сваляла съм наведнъж 30 кг, но по първия описан от него начин (лишенията, изнемогване с кардио и т.н.). Това доведе до последвали нежелани колебания в теглото (йо-йо ефект).

Нещата се нормализираха, когато приложих втория подход -

казано от Boby_ на 21.06.17, 12:23:

Подходящо структурирани силови тренировки, балансирано хранене без крайности, съобразено с нуждите ти, дългосрочни цели без гонене на бързи резултати и мисъл за това като за постоянен и непрекъснат процес, а не като за нещо с начало и край. Това е.

Успех!

Dizzy

21.06.17
13:51

Пример за екстремно сваляне е този на Ина.

Темата, която тя пусна - https://www.bb-team.org/articles/4956_interview-s-ina-poptodorova-ina-ina
Последващото интервю с нея - https://www.bb-team.org/forums/viewthread/74082

Пускам ти ги не толкова за да копираш подхода, но да видиш какво и как работи.
Желанието ти да се отървеш от тези килограми е напълно постижимо. Трябва си само сериозна работа и да прецениш добре подхода, както ти писаха по-горе.

Жената е пример. Но моята цел е да също и запазя мускулната маса която я измерих (в клиника) на 30кг (виж другата тема). Аз трябва да тренирам , а също и да се движа, както тя обесни. Мисля че моят манталитет се изгради с това да съм по-голям и това ми харесва (но не-чак до тази степен). Стигна ли 100 Килограма мисля, че ще съм доволен.

Благодаря за интервюто, определено сега ме амбицира, след година или две и аз :P

Мнението беше редактирано от Антон Димитров на 21.06.17 15:19.

Фитнес за 21.06.2017

Гърди:

Преса за гърди - Машина - 2 Захвата.
Хоризонтален 3x10 -30kg
Вертикален 2x10 - 30kg
Събиране на дъмбели в легнало положение (пейка)
1x10 30kg 2x10 20kg
Флайс от легнало положение (пейка)
3x10 10kg
Вертикално повдигане на дъмбел за гърди (долна част) (не мога да наименувам това упражнение).
2x10 5kg 1x10 10kg
Мнение: Изключително интензивна тренировка, но за сметка на това кратка. Възстановяването ми е доста зле тъи като не мога да си вдигна ръце на работа и имам невероятна болка в трицепса в покой. Чувствам засилена отпадналост и съм значително по изморен и тромав. Забавени реакций и мислене. Необходима ми е воля за да изпълнявам дори най-лесните задължения на работа.

Мнението беше редактирано от Антон Димитров на 22.06.17 10:43.

Бих се радвал на съвети за бързо възстановяне, дори това да включва добавки, витамини, т.н.

22.06.17
11:28

казано от Антон Димитров на 22.06.17, 10:56:

Бих се радвал на съвети за бързо възстановяне, дори това да включва добавки, витамини, т.н.

Ето два - да спиш достатъчно и да не прекаляваш с калорийния дефицит.

22.06.17
11:30

Магнезий, студен душ, печене на слънце.

Спах от 12 до 7:30 като се събудих без аларма, ям чисто (горе долу) когато ми се яде. Незнам дали е от това. Но Splash ми даде доста добри съвети които ще пробвам и утре ще кажа за резултат.

22.06.17. Почивен ден.

Хапване:
Закуска няма.
Обяд - Салатка + Пиле филе 300г + Пърленка за малко мотивация ;p
Вечеря - Салатка (над 600г) + 2 пържолки на фурна + 3 чаши портокалов сок (помага ми да откажа колата).

Настроение +23.06.17.
Трицепса ме скъсва от болка, от 1 до 10 (като 10 е нетърпимо) му давам 7. Заспах вчера в 11 без 15 до днес 7:30 като преди това приех двойна доза Касеин с цел възстановяване. Преди лягане си направих студен душ по мнение на Splash, които помогна, но само докато го правех. Днес болката не е толкова остра но бих казал, че е интензивна, тъпа болка по долната част на трицепса (от лакътя нагоре до средата).

Фитнес днес ще има но ще е или бицепс рамене или крака. Надявам се това да разсее малко болката тъй като ме чакат 4 тренировъчни дни по ред.

Мнението беше редактирано от Антон Димитров на 23.06.17 09:29.

23.06.17
10:14

Имаш силна мускулна треска, нормално е и с времето ще става по- добре, не се притеснявай.

А защо не започнеш да пиеш кола лайт (или както се казва тази без захар)?

Болката спадна на 6, разтягане на мускула до предел определено дава облекчение, дори и малко.

Аз съм зарибен към кофеина повече от захарта. Кола Лайт или Zero имат същият ефект но имат много гаден Aftertaste (не знам думата на Български). Пробвал съм и двете разновидности, но накрая пак се връщам на захарта, а върна ли се не мога да се контролирам. Портокаловия сок не го харесвам, но той ми премахва желанието за кола, а него мога да го намаля или спра по всяко време.

До седмица или две ще съм изцяло или 90% на вода

Фитнес - 23.06.17

Крака -

Seated Quad Lift
3x10x30kg
Hamstring Rear Quad Lift
3x10x30kg
Seated Quad Lift (Each Leg Solo)
3x10x15kg
Calf Lift
3x10xBodyweight

Фитнес - 24.06.17

Triceps
Side Triceps Lift
3x10x10kg

Neutral Bar Triceps pulldown
3x10x25kg

Dumbell Behind Head Lift

3x10x15kg

Rope Pulldown

3x10x20kg

Мнение: Болката в трицепса е доста сериозна и продължителна и бях на прага да се откажа днес. Отидох с обештанието, че ще го направя като физиотерапия с ниски килограми. В момента на писане (30м след фитнес) се чувствам прекрасно, раздвижването определено помога да се премахне болката. Определено почвам да правя разлика между болката от обездвижване и болка от DOMS.

Виждам защо истинската физиотерапия е толкова високопоставена, сякаш тялото се ремонтира само колкото повече го ползваш.

Тренировка за 25.06.2017.
Фитнес - Рамене - Ползвам доста ниски килограми тъи като раменете са малки  и доста разделени мускули. Отлична форма се изисква при всяко упражнение. Също използвам 5 секунди на репетиция. 2 нагоре 1 задържам 2 надолу. Друг тип упражнения на моите рамене не работят.

1st- Front delt Lift
3x10x7kg
2nd - Military Press Behind Neck
3x10xBAR
3rd- Seated Arnold Press
3x10x15kg
4th- Wide grip should press
3x10xBAR
5th- Side Delt Lift
3x10x5kg
6th- Вертолет с щанга
3x10x5кг

Резултати + Мнение -  Започнах на 180кг на 20.06.2017, а днес на 26-06-2017 съм 176. Чувствам се отлично, дрехите започват да ми хлопат и дишам с неочаквана лекота. Все още имам сериозни проблеми с мобилността но имам малки облекчения и там. Потя се по-малко и се изморявам по- бавно.

От тази седмица ще започна кардио тренировки, 4 пъти в седмицата (а може и повече) и ще си изчистя храната допълнително. Нямам проблеми с волята в смисъл, че не ми се дояжда нещо специално. Проблеми имам с постоянната умора която чувствам и някои път с бои се навивам да отида на фитнес или да се раздвижа.

Мнението беше редактирано от Антон Димитров на 26.06.17 10:27.

казано от Антон Димитров на 26.06.17, 10:26:

Ползвам доста ниски килограми тъи като раменете са малки  и доста разделени мускули. Отлична форма се изисква при всяко упражнение. Също използвам 5 секунди на репетиция. 2 нагоре 1 задържам 2 надолу. Друг тип упражнения на моите рамене не работят.

Раменете наистина са малки мускули, но много повече ползи ще извлечеш, ако зарежеш всичките видове повдигания напред, настрани, наляво-надясно, както и тези преси зад врат, с широк хват и т.н. а вместо това направиш една тежка военна преса в 5-6 серии по 3-4 повторения. Друго не ти трябва за рамото.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.06.17 14:35.

Благодаря за Съвета.

Аз не целя да вдигам за сила, а по скоро гледам да раздвижа мускули които отдавна не са били тренирани.  Движенията настрани и напред, при забавяне, задържане и бавно отпускане ме натоварват до степен, която се изморявам и се задъхвам. Определено виждам резултати с моя подход към момента. Като напредна малко може и да го пробвам.

Тренировките ми не може даже да се наричат тренировки, а са по скоро физиотерапия. Тази седмица ще повдигна килограмите.

Фитнес 26.06.2017

Почнах да вкарвам химията и резултатите са много по добри но пък се чувствам смачкан.
Хапването също използва заместители тъи като имах недостиг на протеин проявяващ се като бавно възстановяване и липса на сила и желание (тези неща сега ги няма до такава степен).

Започнах с една ракиена чаша Л карнитин и вчера за пръв път осъзнах как трябва да се ползва ефективно тази добавка.

Хапване - Протеин 2 scoops + Ябълка
Обяд - 300гр пилешко филенце + Шопска салата + Пърленка
Вечеря - Салатка +150гр свинско + 1 картоф.
Преди  тренировка - 1500мг+ Л Карнитин
Протеин - 2 scoops преди лягане.

Фитнес - Бицепс + Гръб
Чукчета 3х10х7.5кг
Preacher Barbell Curl 3x10= 2x10x20kg 1x10 30kg

Seated Wide Grip Pull Down
3x10x 30kg
Seated Narrow Grip Cable Row
3x10 x 40kg
Мечка
3x10x 20kg
Triceps shrugs front
3x10x20kg
Triceps Shrugs behind back
3x10xBAR

Мнение на 27.06.16 - Стабилна тренировка, покаченият протеин ме възстановява бързо и почти не чувствам болки в покой. Почна ли да стягам или да напрягам мускулите обаче болката я има което ме радва.

Сериозен проблем е липсата ми на енергия, приемането на Л Карнитин ме изморява адски много тъй като чувствам жега от вътре и се потя 2 пъти повече, чак треньорът възкликна.

Губи ми се въздуха и се задъхвам но бях предупреден за това тъи като Л карнитина започва да оксидизира въглехдиратите, а след тях мазнините и се нуждае от допълнително въздух.

Взех карнитин след тренировка което също беше преди лягане. Събудих се много преди алармата и не беше трудно ставането. (реших да се излежа защото съм мързел). Вече със ставането каточели цялата енергия изчезна и почна стабилната умора която ме тресе дори и сега. Приспива ми се, уморен съм и съм изключително тромав, което мисля, че е нормално тъи като енергията ми идва след като обядвам.

Бих искал мнения на хора които ограничават въглехидратите, а именно колко продължително го правят, дали имат Cheat Day и ако имат съвети относно облекчението на тази зверска умора.

Здравейте, тъи като на мен ми се случи да ми се завие свят днес ( а се мисля за много здрав) бих искал да споделя какво направих аз да се възстановя до 1 час.

Горещината ни кара да се потим, чрез тази пот се изкарва и доста вещества които са необходими за правилното функциониране. Сутринта започна много да ме втриса и треперех от студ (като навън е 35 градуса). Излизайки навън по сако аз не се изпотих дори когато бях директно срещу слънцето. Ходейки напред почна да ми се вие свят и очите ми се затваряха сами. Леко залитнах напред преди да се озъзная но за моя радост не паднах на земята.

Отпадналост, темперетура, страшно глаболие и обезводняване.

Отпадналостта е често причина на ниска кръвна захар (аз не съм експерт по медицина, но съм чел достатъчно, че да знам какво да правя). Веднага си купих 1 студена нормална кола за да се вкара захарта, която е бърз въглехидрат + кофеин. Успя да ме повдигне.

Винаги нося със себе си Парацетамол, въпреки че не сам фен на това всяка болка да се третира с хапче. Срещу темперетура и главоболие е доста ефективен.

Преди да се случи тази глупост бях изпил 1.5 литра вода девин и си мислех, че имам достатъчно. което далеч не беше така.

След като вкарах бързия въглехидрат седнах на 1 сандвич бар и си поръчах пърленка с пилешко филе. Пърленката е от пълнозърнест хляб и отпуска бавна и постоянна енергия.

В момента съм Вир вода но за щастие не се стига до припадане. Поуката за мен е, че пред слънцето няма прошка,

П.С- Пиене на бърз въглехидрат (захар) и последствие бавен въглехидрат + протеин и парецетамол ще ви стабилизират ако се чувствате отпаднал/а или тръгнете да припадате или да ви причернява.

Днес няма да има пост и фитнес. Инфектирах си кракът и немога да стана от кревата

28.06.17
08:36

По-добре е да правиш само едно чийт ядене в определен ден, отколкото цял ден мръсно хранене.

Инфекцията продължава, но мисля че я побеждажам. Ще изгубя над 5 тренировки общо. Тъи като имам много силна треска се обезвдонявам постоянно и ми беше казано да ям сладко и солено. Сигурно съм изгубил килограми тъи като немога 1 малка франзела да хапна за цял ден. Малко което изям после искам да го повърна.

Инфекцията премина, или поне по-лошото от нея. На легло 6 дни , никакъв фитнес, никакъв режим. Еризипелът е проклета зараза. Не съм се мерил, но прогресът сигурно е занулен и ще почваме от начало.

Устремен съм да стигна горе упоменатата цел и започвам отново, там от където оставих последно.

Фитнес + Режим почваме пак от утре.

06.07.17
14:10

А как стана тази инфекция? Удари ли се някъде? От рана?

При мен се получи заради спукан лимфедем (което е мехур съдържащ течност от лимфните възли (боклуци, токсини,)). Не ми е ясно какво точно го инфектира, но ми казаха че спука ли се, затварянето му става доста по-бавно от нормална рана.

Как се е е спукал незнам. Но ако имате малки мехурчета по краката не ги пипайте и потърсете медицинска помощ или ще се окажете като мен.

06.07.17
22:35

Еризипелът е стрепто-/стафилококова инфекция (обикновено не знаят каква, ама на всичко с булозна изява му викат Еризипел). Нещо през устата вземаш ли или само на локални караш?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1