Проблем с храненето

Здравейте тук съм от доста време и с интерес следя някой дневници,но причината да пускам тази тема е друга ,ще кажа накратко за себе си винаги съм била пълно момиче от една година тренирам и с огромни лишения отслабнах доста проблема беше че не отслабнах както трябва с балансиран режим а с много големи лишения това доведе до някой здравословни проблеми с който още се боря.Стигнах килограмите който искам въпреки че се стремя да сваля още мазнини,но проблема е друг.Имам проблем с емоционалното хранене искам да се храня здравослно харесва ми тъкмо когато си мисля че всичко е наред се стига до епизода с преяждането след това гладуването обвинението и т.н знам че това не е форум за лична драма но просто искам да споделя проблема си и искам просто някой който е преминавал през това да ми даде съвети как се справя с този проблем.Това е нещо което пречи доста на живота ми  ще съм благодарна ако някой който е преминал през тези наистина лоши моменти да сподели как се е справил с този проблем.Предварително благодаря

Dizzy

26.06.17
18:28

Аз още не съм се справила напълно, но мога да ти кажа как съм намалила броя на тези епизоди:
1. Гледам дефицита да не ми е сериозен.
2. След натъпкване повече не правя дни на “компенсация”, а директно се връщам към обичайно хранене.

Преди, когато балансираното хранене ми беше чуждо, много ми харесваше да имам 1 ден седмично, в който да си позволявам всичко. Постепенно тези дни се стопиха, защото вкусовите ми възприятия се превъзпитаха с времето. Не знам дали обясних добре.

Това с вината трябва да го преосмислиш и анализираш. Заради храната ли е или заради нещо друго?

Има и още един трик - усетиш ли, че ще ти падне пердето скоро, се подготви като си накупуваш калорични, но полезни храни - мед, тахани, кокоси.... натъркаляй си домашни бонбони, купи си много плодове, направи си домашна торта, крем карамел, пица или друго, но да е домашно приготвено. Вината ще е наполовина, заради забавени резултати, но не и заради боклуците, с които си претоварила тялото от джънк. Хубаво и слънчево лято ти желая!

Bart Simpson

26.06.17
19:07

Аз пък когато огладнея и не ми е време или съм изял всичко за деня,ям една ябълка,люпя малко семки,наливам и едно кило вода.
Обаче за втората част с вината,е там ме хвана и мен шубето преди седмица,изядох нещо в плюс и като почнах да се вайкам, на ум де,да не чуе съпругата ми, че ш спя в колата.Та стана ми гадно бая,поогледах се повъртях се и кат се засмях и си викам, е#а колко е голема вселената,па я за един картоф се вая.Та така,по-отгоре,по-малко стрес на тая тема и един път седмично зареждай психологическото хранене.
Преди месеци Dizzy ми каза,че ще забравя всуса на хляба,те,не ми се яде вече.

.

Това с вината трябва да го преосмислиш и анализираш. Заради храната ли е или заради нещо друго?

Вината я изпитвам след преяждане защото го правя и с здравословни храни и с не толкова полезни но проблема идва че не мога да изям една вафла и да спра,трябва да ми стане тежко и чак тогава мога да спра т.е когато дойде и дискомфорта.Просто губя контрол над храненето си.Благодаря за хубавите съвети ще се опитам да ги приложа и да си върна контрола 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1