04.05.12
17:49
Днес във фитнеса един човек ми каза да взимам аминокиселини, защото били много важни, а човешкото тяло не си набавя достатъчн, за тренировките. Аз много мразя химиите и т.н. и не искам да пия нищо попринцип, но се замислих. Може ли да ми кажете до колко е вредно и къде се намира в химиите. Имайте предвид, че за мен протеините също са химия. Моля помогнете максимално без гадни коментари. Благодаря предварително.
Но аминокиселините не само взимат участието в синтеза на ензими в тялото. Те оказват влияние и върху настроението, концентрацията, агресивността, съня, сексуалния нагон и повечето настроения.
Източник: Аминокиселини http://www.bb-team.org/articles/858_aminokiselini#ixzz1tueqVByF
Притеснява ме това най-вече но и всичко друго де.
04.05.12
17:56
Храната се състои от белтъчини, мазнини и въглехидрати.
Белтъчините се намират в месо, яйца, мляко и т.н.
Белтъчините са известни и с друго име - протеини. Синоними са, също като “играя футбол” и “играя мач”.
Когато белтъчините (=протеините), са направени на прах, то това е протеин на прах, или, както се казва във фитнес средите - протеин.
Ако протеинът (на прах) е яйчен, то това означава, че той е направен от яйца. Ако е млечен, то означава, че е направен от мляко.
Въпрос на лично убеждение е дали нещо, което е направено от храна, е химия или не.
Но човек, който купува в България храна от магазините да се плаши от протеин на прах е смешно, защото ядящият сирене, салам, кайма и т.н. от магазина всъщност поглъща много повече “химия”, отколкото ако си купи протеин на прах.
Аз лично бих разбрал притесненията на човек, който яде само каквото сам си е отгледал (зеленчуци иплодове в двора, месото и млечните - от обора). Човек, който купува ядене от магазина да се притеснява от протеините е смешно.
Белтъчините, които, както разбрахме, се наричат и с името протеини, са изградени от аминокиселини. Няколко от тях не могат да се синтезират в човешкото тяло, докато останалите могат да се синтезират от други аминокиселини.
Ако тренираш и не се храниш с достатъчно белтъчна храна, то най-вероянто тялото ти не си набавя достатъчно протеин. Или аминокиселини, след като разбрхаме, че протеинът е изграден от аминокиселини.
Знам за протеините и аминокиселините уча химия задълбочено :D. Благодаря за коментара и се извинчвам за некоректността. Въпросът ми е има ли някакво изменение на аминокиселините които не са приети с храната, а от хапчета и прахчета. Също така нужно ли е или с яйца и месо се постига същото, защото както баща ми така и учителят ми по химия, който аз питах по този въпрос каза, че като това от природата няма и колкото по-малко химия толкова по-добре. Моля обяснете ми, защото не знам на кого да вярвам, а не искам да ми се прецакат органите пениса или т.н. Благодаря предварително.
Как ще си прецакаш х*я от аминокиселини,прочети малко преди да говориш тотални глупости.
Мнението беше редактирано от Stoil на 04.05.12 18:26.
казано от Nikifor14 на 04.05.12, 18:02:
Знам за протеините и аминокиселините уча химия задълбочено :D.
Продължавай да учиш, за да не задаваш такива въпроси.
Иначе да, може и само на храна да караш ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 04.05.12 18:29.
казано от Nikifor14 на 04.05.12, 18:02:
Моля обяснете ми, защото не знам на кого да вярвам, а не искам да ми се прецакат органите пениса или т.н. Благодаря предварително.
Пич по твойта логика 90% от хората в залите ще са импотентни, а заведенията ще са тъпкани само с жени... е те това е свЕт дето да ти става!!!
Мнението беше редактирано от gotcha на 04.05.12 18:34.
Нее моля обяснете ми сериозно какъв е ефекта и какви са загубите(проблемите). Не се хващайте за всяка дума моля отговорете ми сериозно.
04.05.12
22:28
Oranje ти го разясни много точно протеин и амино не са Химия.Химия са анаболи(стероиди) и тн.Пример вечер предилягане пия 30гр казеин в 300мл мляко или с други думи ям 250 грама извара (грубо казано),правяго защото не ми се яде извара,затова се наричат хранителни добавки :P
Вече ще се повторя, но най-нежелания ефект от приема на такава “химия” добавки е ПОУМНЯВАНЕТО - т.е. ставаш по-умен (всичко го казвам иронично защото има и хора, които не си напрягат мозъчето да вникнат в написаното).
Моля да бъда извинен, но се дразня от толкова нагли и неграмотни хора, ако коментара се прецени за излишен да бъде премахнат !
малък хуй, прецакване на органи и т.н. ПАЗИ БОЖЕ
Ефекта е по-добро възстановяване след тренировка, а загубата е само в джоба.
30.06.17
10:57
вчера си купих бцаа и докато ровех за мерилка вътре намерих 1 малко пакетче като захарче за кафе какво е това
30.06.17
11:01
Това е за отнемане на влагата, не си го слагай в кафето! 🙂
30.06.17
13:52
нищо не пише.Нещо като гранули е какво е силикагел?
01.07.17
23:36
казано от Dimitar Nikolov на 30.06.17, 13:52:
нищо не пише.Нещо като гранули е какво е силикагел?
Влагоабсорбиращи кристали.
02.07.17
03:49
Момчето според мен е на не повече от 14 години.... Силно му препоръчвам да ползва търсачката във сайта преди да задава глупави въпроси.