02.07.17
00:49
Здравейте, името ми е Георги на 14г. 177см.Играя баскетбол и искам да си вдигна отскока за да мога да забивам на стандартен кош 3 метра и 5 сантиметра. Мога да забивам на кош 2м и 80см.Не желая да вдигам тежести.Аз до преди година си вдигах отскока с тренировки на прасец, но от скоро отскока не ми се вдига.Знам, че съм малък и още не ми е време, но все пак ИСКААААММММ!!!!
02.07.17
10:16
Нисък си за забивки, няма как с този ръст да забиваш. Аз навремето едвам забивах с моите 187 см.
03.07.17
00:58
казано от Ice Mountain на 02.07.17, 10:16:
Нисък си за забивки, няма как с този ръст да забиваш. Аз навремето едвам забивах с моите 187 см.
Аз пипам таблото на нормален кош (3м и 5см) и не мисля, че ми остава много.Тренирам баскет и треньора също казва че ми е рано.
03.07.17
10:07
За да отскочиш вертикално нагоре, трябва да генерираш достатъчно мощност от мускулите на тялото, за да му придадеш момент и то да продължи да се движи в посока, обратна на силата на гравитацията (нагоре).
Мощността е максимално генериране на сила за минимално кратко време. Ключовите моменти тук са два - силата, която можеш да генерираш и времето, за което можеш да я генерираш. Второто е общо взето даденост - някои хора се раждат по-”експлозивни” от други, тъй като активирането на моторните единици на мускулите е генетично обусловено от скоростта, с която нервната система активира мускулните влакна и това качество май не може да се тренира.
Виж - силата - нея можеш да я тренираш. Как се тренира сила - най-вече с тежести. Така че, ако искаш да забиваш - трябва да тренираш с тежести. Има и други начини, но най-ефективния и лесен начин е с щанга.
Научи се да клякаш с лост на гръб/гърди, да дърпаш тяга, да обръщаш. Не бързай с големите килограми, те ще дойдат постепенно, колкото по-силен ставаш. Важното е да научиш правилната техника и да си постоянен.
Успех!
03.07.17
19:19
казано от Георги Иванов на 03.07.17, 00:58:
казано от Ice Mountain на 02.07.17, 10:16:
Аз пипам таблото на нормален кош (3м и 5см) и не мисля, че ми остава много.Тренирам баскет и треньора също казва че ми е рано.
Правилно е казал, че ти е рано. Още повече, че на този етап има далеч по-важни неща в играта от забиването. А за истинско забиване трябва поне китката да изкараш над ринга.
В кой отбор тренираш?