Мнение за кетъринг

Някой дали е ползвал услугите на тази фирма ?: https://k.dietata.com/
Идеята е, че ти изготвят индивидуално меню, съобразено с целите ти, нужните калоии, телесни мазнини и т.н. и ти доставят нужната храна за целия ден в кутии.
Знам, че на запад тези услуги отдавна са популярни и спортуващите си ги ползват. При нас как ще е положението? Мнения?

Carbohydrate

07.07.17
19:17

жалко, че не предлагат и алкохол към тези 140 лв)...някъв малц, например 12 годишен

07.07.17
19:32

За 25 лева на ден...
Треньорката трябва да врътва по един дудук на седмица минимум, че да има сметка.

Здрасти! Не съм запозната конкретно с тази фирма, но принципът ми е известен.

Моето виждане е, че това е много, много краен вариант за хора, които:
- имат доста добри доходи и не ги бърка, че храната им за 4 дни ще струва 140 лв; сметни си колко ще излезе на месец;
- не могат по никакъв начин да отделят 20 минути за пазар и още 30 минути за готвене, сложи го час, в който час биха могли да си направят храната за 2-3 дни напред;
- имат време за готвене, но не им се занимава + имат пари и не ги бърка дали ще ги дадат за хранене в ресторант или на фирма, която ще им достави кутиите до вратата;
- и прочее сходни сюжети.

07.07.17
19:47

Пак същата тема...еми - съставят ти меню според личните претенции, готвят, опаковат, доставят (и в почивни дни)...колко да струва? 5 лв/ден?
Сериозно е питането ми: каква е дневната сума, която бихте платили за подобен род личен готвач?

Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.17 21:27.

07.07.17
19:53

казано от Margi на 07.07.17, 19:47:

Пак същата тема...еми - съставят ти меню според личните претенции, готвят, опаковат, доставят (и в почивни дни)...колко да струва? 5 лв/ден?
Сериозно е питането ми: каква е дневната сума, която бихте платили за подобен род лен готвач?

Според зависи. Какво ще ми носят? Пилешко с ориз, или телешко филе с трюфели.
Факт е, че голяма част от разходите ще са за доставка, та не очаквам високо качество от продуктите.

Иначе 25 лева е едно ходене на ресторант за двама. Не скъп ресторант. Как ще ми доставят 4 ястия за тази цена с добро качество?
За София и Варна притесненията са ми за качеството. На село за тия пари ще ми готвят супер храна, ама ... на село... а на село 25 лева на ден са много много.

Carbohydrate

07.07.17
19:55

ко се чудя, като има хора да дават по 1500 лв на месец за стероиден цикъл)))

Ами цената не е чак толкова висока, АКО разбира се продуктите наистина са качествени. Ако ме хранят със сьомга и телешки стекове като на картинките от сайта им се замислям. Все пак това си е храна за цял ден, изчислена според нуждите ти и би трябвало да отпаднат разходи за добавки като протеин. Като сложим и огромното облекчение от нужда за пазаруване, разкарване по магазини, готвене не ми се струва толкова лош вариант

Carbohydrate

07.07.17
20:10

ами, всичкото това изчисление и помощ няма да те направят фитнес модел, поради една проста причина...може да имаш да си платиш, но без напъване във зала не става, то и в тоалетната без напъване не става)))

07.07.17
20:18

Ами, ако за теб цената е приемлива, пробвай ги един път и прецени сам.
Ако наистина са качествени - ок.
Ако не ти хареса, ами просто не поръчвай пак.

То напъването е ясно. Но съм се убедил, че хранителния режим е най-важното нещо в спорта. Лично за мен е и най-трудна част всеки ден да си осигуриш качествена храна.

казано от Георги Георгиев на 07.07.17, 20:05:

Ами цената не е чак толкова висока, АКО разбира се продуктите наистина са качествени. Ако ме хранят със сьомга и телешки стекове като на картинките от сайта им се замислям. Все пак това си е храна за цял ден, изчислена според нуждите ти и би трябвало да отпаднат разходи за добавки като протеин. Като сложим и огромното облекчение от нужда за пазаруване, разкарване по магазини, готвене не ми се струва толкова лош вариант

Има и нещо друго - количествата, които ще ти доставят. Едно е на macro снимка, друго е като пристигне. 🙂
Може да се окаже, че не ти стига и да трябва да си купуваш още неща, отделно от това.

Ако търсиш качество, най-добре е сам да си пазаруваш продуктите. При добро проучване и предварителен план, както и с повече организация, пазаруването не е мъчение. Готвенето също може да се сведе до минимум, като време прекарано в кухнята.

Както и да е, де, звучиш като да си ок с идеята и с предложената цена за услугата, не знам защо се допитваш до други хора. Ако за теб грижата за собствената храна е досадно/натоварващо / изтощително, то опитай веднъж с кетъринг и прецени сам за себе си дали ще ти е окей в дългосрочен план.

В моите очи, както казах, е краен вариант.

Ще ги тествам скоро и ще дам отзиви 🙂

Неколкократно са ни предлагали да участваме в такъв бизнес под една или друга форма. Развиването му у нас е много несигурно начинание и тези, които успяват до момента, го правят с много компромиси. Все още не сме намерили начин да го направим по-добре и да има смисъл от цялото занимание.

Ако ~1000 лв. на месец за абсолютно готово хранене не са по джоба, не сме в таргета на този модел. И тук някъде ни става ясно колко бутикова е нишата. Впрочем, тя е бутикова все още в САЩ, какво говорим за тук.

Carbohydrate

07.07.17
20:27

казано от Георги Георгиев на 07.07.17, 20:21:

То напъването е ясно. Но съм се убедил, че хранителния режим е най-важното нещо в спорта. Лично за мен е и най-трудна част всеки ден да си осигуриш качествена храна.

да, ама не 🙂.......ето пример от леката от колоезденето май беше във бившия СССР: подрастваши надежди, като дойдоха в сборная, се установи, че имат супер мускули да работят толкова, колкото трябва, но сърцата им не могат да го издържат...увредени са от неправилни тренировки.....
Та, 150 лег, за чист мъж в категория 80-90 кг си е МС от всякъде )))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1