Българското участие на олимпиадата

Темата е заключена.

25.02.06
15:59

В часовете извън залата хвърляте ли по едно око как се развива участието на българите на олимпиадата?! Как оценявате представянето им до момента? И дали някога ще ни порасне държавата, че да защитава интересите на спортистите ни?! Визирам по специално поредната гавра с българската танцова двойка Албена Денкова и Максим Стависки, които заслужаваха да се качат на почетната стълбичка. И също така безуспешния опит да се отнеме сребърня медал на Евгения Раданова в шорт трека (да стискаме палци довечера на Раданова).

25.02.06
20:56

За съжаление държавната ни политика спрямо родния спорт е под всякяква критика!Според мен най-малко са ни виновни МОК или другите международни спортни организации.Собствената ни държава погубва собствените си спортисти.То с всяка изминала олимпиада медалите ни прогресивно намаляват независимо дали става дума за летни или зимни олимпииски игри,и за това сме си виновни ние.Вярно е че винаги ще се намери някой да ни подложи крак,но то кога не е било така.Искам само да кажа,че когато ние се научим да си уважаваме  собствените си спортисти тогава и света ще започне да ни зачита.Иначе шефове и министри много ги бива на приказки и очаквания.При тези условия дори това че имаме някакви медали си е голямо постижание.

25.02.06
22:21

Представянето ни е очаквано слабо<

Гледах Албена Д. и Максим С. беше много гровно това което стана в иначе доста красивия им спорт. И това беше очаквано.  Ето един пример: какво ще стане ако съдиите ощетят Русия? -Голям скандал Какво ще стане като ощетят България? -Голямо нищо. :)

Освен ако не се научат да ивпълняват безмоторно летене, надали ще имат добро класиране, било и няпълно заслужено. :)

ОСтаналите... примерно биатлона, напълно нормално. За окаяната база с която разполагат в Бг...

Ставявам примерно с условията за зимен спорт във Франция... разликата е от земята до небето.

Ciao

25.02.06
22:45

Нещо ни няма по зимните спортове. Таях надежда за Денкова- Ставийски ама гадните съдии пак ни изместиха, всички ще се подиграват вече като намаме и 1 член в МОК като Батето, Стефка не може да го замести

26.02.06
15:03

Освен ако не се научат да ивпълняват безмоторно летене, надали ще имат добро класиране, било и няпълно заслужено.

Програмата и им бе най-сложна от на всички останали двойки и беше изпълнена перфектно (твърдя го защото съм пряко свързана с този спорт).

ОСтаналите... примерно биатлона, напълно нормално. За окаяната база с която разполагат в Бг...

Ставявам примерно с условията за зимен спорт във Франция... разликата е от земята до небето.

Абсолютно си прав! Но мисля, че проблема в биатлона ни е свързан със стрелбата.
А относно базите трагедия е меко казано. Те за това добрите ни спортисти отдавна не тренират тук.

Нещо ни няма по зимните спортове

Не е точно така! Имаме доста талантливи деца, които обаче немогат да се развиват пълноценно. Още от малки в подготовката им трябва да фигурират международни стартове, трябва да има специалисти треньори, условия за подготовка и още и още.... И само тези, които намерят начин да излязат извън България просперират като танцовата ни двойка и Евгения Раданова. Представяте ли си ако имах ме всичко необходимо за развитие на спортовете колко силна страна щяхме да бъдем!
С риск да ядосам феновете на футбола ще кажа, че там се вкарват “грешни пари”. Толкова много пари отиват там, а другите спортове направо на “фотосинтеза” го карат. Питам защо? Нима подкрепата на другите ни спортисти няма да оправдае финансите?

26.02.06
20:26

Трагично се представихме тази година. Не си спомням да сме се представяли по-зле.

26.02.06
21:21

На 26 място сме по медали - едно сребро на Раданова

RE

26.02.06
23:52

Представянето ни-много много зле.Еми тва е просто не сме добри в зимните спортове и тва е.Сега дано Ицето поне класира национаите по футбол.

28.02.06
00:05

[quote author=“buhtata”]

Освен ако не се научат да ивпълняват безмоторно летене, надали ще имат добро класиране, било и няпълно заслужено.

Програмата и им бе най-сложна от на всички останали двойки и беше изпълнена перфектно (твърдя го защото съм пряко свързана с този спорт).

Нещо ни няма по зимните спортове

Не е точно така! Имаме доста талантливи деца, които обаче немогат да се развиват пълноценно. Още от малки в подготовката им трябва да фигурират международни стартове, трябва да има специалисти треньори, условия за подготовка и още и още.... И само тези, които намерят начин да излязат извън България просперират като танцовата ни двойка и Евгения Раданова. Представяте ли си ако имах ме всичко необходимо за развитие на спортовете колко силна страна щяхме да бъдем!
С риск да ядосам феновете на футбола ще кажа, че там се вкарват “грешни пари”. Толкова много пари отиват там, а другите спортове направо на “фотосинтеза” го карат. Питам защо? Нима подкрепата на другите ни спортисти няма да оправдае финансите?

Е то даже не е нужно да си точно в бранша за да видиш за какво иде реч...
Успех и здраве на Албена и Максим, да направят каквото могат, пак да става каквото им пуснат кирливите съдии. Надявам се да ги гледам след няколко седмици на световното.

Бухто /егати ника дето го имаш  :wink: / ключовата дума и по двата параграфа по които си писала е: ПАРИ /каква изненада а?:D /

За това не тренират децата на Бг. Пример: Знам какво е дереджето в ски училището в Чепеларе- Скъб

За това се влагат и парите във фотбола. Търсенето определя предлагането, а за зимния спорт българнина в общи линии го боли... левия кант.  :D

Жалко, както обикновено.

Аз лично мога да каже, че човек веднъж обикне ли планината и ските /примерно/, оттърване после от манията няма.  :D

Поздрави

28.02.06
12:36

Бухто /егати ника дето го имаш  /

Нали?! :lol:  :lol:  :lol:  Само дето не ми отговаря на физиката (засега :lol: ), както едно “приятелче” от тук предположи докато спорихме по една тема :wink:

За това се влагат и парите във фотбола. Търсенето определя предлагането, а за зимния спорт българнина в общи линии го боли... левия кант.

Е хубаво, но аз не говоря само за зимните спортове (за които си прав),а и за всички останали. Да не говорим и за федерациите, които просто....нямам думи. Работят против интересите на състезателите.

25.03.06
17:13

Най-накрая дойде и нашия ред за признание, Албена Денкова и Максим Стависки са СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ . Време беше на финала на кариератата си да получат отдавна заслуженото признание. Честно казано не вярвах, че това може да се случи след безобразното съдийство на олимпиадата, където им дадоха наказетелни точки за брилянтното изпълнение на волната програма. Трябваше да чакаме водещите държави в този спорт да си направят комплекти от всички медали за да дойде и нашия ред. Много жалко...нали....!!?
Но нека все пак да се порадваме и на малкото ни борбени спортисти, които достигат все пак върха :D

25.03.06
20:36

Да им е честит златния медал!Честно казано не съм очаквал.Най-накрая и те получха признание!

26.03.06
00:26

Най накрая не можаха да ги прекарат

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1