Консумация на прясно мляко

11.07.17
08:34

Здравейте, така и не видях един точен отговор на въпроса, удачен ли е приема на прясно мляко за закуска с овес. Четох за прясно мляко преди лягане за след трен., че не е от най-подходящите храни, тогава кога? Искам да го вкарам в менюто си и например да го ям за закуска с овеса и протеина. Целта ми е поддържане/сваляне на мин. кг и КБ ми е средно 2600 калории дневно, вмества се отвсякъде в менюто ми. Притеснява ме тази лактоза, за която всички говорят и за това, че бързо се натрупва бързия въглехидрат от прясното мляко в мастните депа. Какъв е вашият опит с този така вкусен продукт. Също така обмислям и леко сиренце да си вкарам в менюто, за някоя друга полезна мазнина, че от зехтин, яйца и риба взе да ми писва.

Чакам Вашите мнения с нетърпение!

11.07.17
12:05

Срещаш различни мнения, защото на всеки муи се отразяват различно млечните продукти. Аз не съм им фен. Както не съм фен и на яденето на въглехидрати сутрин, особено в период на изчистване.

Освен това - какво количество мляко дискутираме?
Една чаша или литри?
Ако млякото не ти носи стомашен дискомфорт, не виждам проблем да се консумира.

Иван

11.07.17
12:47

“1,5% прясно мляко” от магазинната мрежа е всичко друго, но не и мляко, млечен продукт - може. Казвам ти го, като човек, който работи и с млекопроизводители, и то най-добрите в БГ, а и извън.

Мнението беше редактирано от Иван на 11.07.17 12:48.

11.07.17
22:02

Говорим за едно мюсли и в кафето мляко, максимум 200мл. Иначе го консумирате вие, през деня или късно вечер. Уж с нисък процент мазнини, чудех се пред витрината вчера дали 1,5 или 3,8 процента, но ако този процент не е толкова от значение и това с по-високия процент е “по-истинско” мляко ще си взимам от него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1