22.07.17
11:05
Здравейте,
имам съмнение, че съм разтегнала сухожилие в областта на ингвиналната гънка. Болката се влошава с всеки изминал ден. Днес ми е трети. Свиването на крака в тази обаст е болезнено и много трудно. Болката иридира към долната част на гръбнака (лубмбалните прешлени) (поносима е) и надолу по протежение на крака чак до стъпалото. Някой страдал ли е по подобен начин и какво бихте ми препоръчали? Благодаря 🙂
пс: засега не забелязвам оток или други признаци на възпаление освен болката.
Здрсвей,
според мен имаш възпален ( компресиран ) нерв. Преглед при невролог е моя съвет.
Тази ирадираща болка от кръста до стъпалото гарантирам, че не е сухожилие.
22.07.17
13:58
Благодаря за отговора 🙂
Мислех си за сухожилие понеже упражненията, които правих предполагат това. Болката започна имено след едно разтягане. Сега си извадих учебниците по медицина и започнах да проучвам, хаха. Мислех да отида на ортопед-травматолог, сега мисля за невролог 😄
За съжаление обаче нямам възможност в близките дни да посетя качествен лекар. Ще се радвам на още мнения и съвети и да успокоите паниката ми, хаха.
22.07.17
16:22
Интересно, не знаех, че сухожилията можели да се разтягат 😄 Досега живеех с мисълта, че функцията им е да предават силата на мускула към костта, което някак си не се връзва с идеята за разтягане на сухожилието.
22.07.17
17:57
Ъъ, вярно, че анатомията съм я минала сякаш преди десетилетия, но кво? Извинете, ако съм невежа. Знанията ми са позакърнели, а по отношение на фитнеса съм лаик. Освен това брат ми, доста по-вещ в тази област, ме насочи именно към това.
пс: имам нужда от адекватни отговори, не от иронични недомлъвки.
Това, че болковият синдром е след разтягане, не означава , че е сухожилие на 100 %. В случая със сигурност не е. Щади се, избягвай резки движения и такива които провокират болка. Въоражи се с търпение 🙂
22.07.17
20:11
Благодаря 😊
25.07.17
21:38
Ъпдейт.
Било е нерв, наистина. Нечовешката болка като по чудо се изпари след като му върнах мястото, лол. Благодаря за насоката! 😊