Проблем с тегленето на яйцата

29.07.17
11:49

Здравейте!
Купувам си яйца размер L
(от 57 грама нагоре), но като изтегля с везна едно цяло яйце ми излиза 35 ??
Пробвах и с други неща, не е от везната. Някакви идеи?

Темата беше редактирана от Петьо на 29.07.17 11:50.

29.07.17
12:30

Понякога зависи как ги опаковат - измери цялата опаковка и раздели на броя яйца за да видиш дали има такава разлика; ако да, значи производителя лъже. Другата възможност е да са стари - черупката на яйцата освен че е пропуска въздух, пропуска и малки количества влага, съответно след като е снесено яйцето, количеството белтък бавно започва да намалява и се увеличава въздухът в яйцето - затова и старите яйца изплуват на повърхността, поставени във вода.

29.07.17
12:36

Мерси за съвета!  🙂
Като  изтеглих опаковката всички излязоха точно.

Мнението беше редактирано от Петьо на 29.07.17 12:36.

29.07.17
12:43

Човек, от 35 до 57 е почти двойна разлика, за да излязат точно средно аритметично трябва наред с 35-грамовите яйца да имаш и 79 -грамови, което е повече от два пъти по- тежко яйце...

Най- вероятно наистина са стари, или просто съвсем не са L, ами и за М не могат да минат. Виж им срока на годност и ако са в срок, можеш да се оплачеш на продавача.

29.07.17
12:50

Нещо везната винаги съм забелязвал, че като меря яйца по едно ми излиза малко, а пък като сложа всички ми излязоха 692 грама.

29.07.17
13:08

Има ти нещо на везната според мен. Както и да е, важното е че няма измама и си поемаш нутриентите 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1