Упражнения за сваляне на ръце?

07.02.13
09:41

Здравейте!От скоро тренирам и не съм много на ясно с тренировките и отделните упражнения.Искам да попитам какви упражнение трябва да правя за сваляне на ръце?Силовите упражнения подходящи ли са?Желанието ми е ръцете ми да отслабнат, а не да станат мускулести.Благодаря!

07.02.13
10:48

Можеш да свалиш от цялото тяло, като тичаш на дълги разстояния (6-10км). Като цяло жените не качват много мусколатура, така че не разбирам какво се цели.

Мускулести няма да станат, ще станат оформени, а от време на време хората бъркат двете понятия. Като цяло женският организъм не е предразположен към отделянето на толкова много хормон на растежа, за да стане мускулесто, така че няма никакъв проблем да се упражняваш с тежести.
Поздрави! :)

07.02.13
14:05

Представи си една вана, пълна с вода. Ти питаш: как да източа дясната половина на ваната, искам водата да седи само вляво. Е, сама разбираш, че няма как да стане. Същото е и с тялото: мазнините си отиват от цялото тяло: ръце, крака, цици...

07.02.13
17:31

казано от Piro_VD на 07.02.13, 10:48:

Можеш да свалиш от цялото тяло, като тичаш на дълги разстояния (6-10км). Като цяло жените не качват много мусколатура, така че не разбирам какво се цели.

Да не забравяме, че при кардио тренировките, организмът привиква с натоварването и започва да изразходва все по-малко калории и горенето на мазнини става по-неефктивно.
В тази връзка се чудя, кое е за предпочитане за да се отслабне- кардио или тренировка с тежести? А може би комбинация от двете...?

И храната, комбинация от трите, да не забравяме, че именно храната е причината да си качил мазнините. При неправилно хранене може да тренираме като животни и пак да не получаваме ефекта, към който се стремим.

07.02.13
21:59

Благодяря ви много за мненията!Извинявам се, ако въпросът ме е бил глупав или не на място!

08.02.13
10:46

казано от Владислав Андонов на 07.02.13, 13:22:

Мускулести няма да станат, ще станат оформени, а от време на време хората бъркат двете понятия. Като цяло женският организъм не е предразположен към отделянето на толкова много хормон на растежа, за да стане мускулесто, така че няма никакъв проблем да се упражняваш с тежести.

бъркаш хормоните ;) но за мускулестото женско тяло си прав - на жените изобщо не им е лесно да го постигнат.
според мен, комбинацията от силови и кардио тренировки е най-удачна

08.02.13
11:03

казано от Влади Монев на 07.02.13, 17:31:

Да не забравяме, че при кардио тренировките, организмът привиква с натоварването и започва да изразходва все по-малко калории и горенето на мазнини става по-неефктивно.

Аз пък се чудя, що колата ми гори все по-малко, пък тя взела да привиква към натоварването, гОрката. За да преместиш един камък от една точка до друга, е необходимо едно и също количество енергия, независимо от това колко пъти преди това си извършвал това действие, същото е и с кардиото.

и започва да изразходва все по-малко калории...

И така, докато занимаващия се активна кардио дейност, в крайна сметка не се превърне в перпетуум мобиле. :D

08.02.13
11:07

казано от Valdis на 08.02.13, 11:03:

Аз пък се чудя, що колата ми гори все по-малко, пък тя взела да привиква към натоварването, гОрката. За да преместиш един камък от една точка до друга, е необходимо едно и също количество енергия, независимо от това колко пъти преди това си извършвал това действие, същото е и с кардиото.

И така, докато занимаващия се активна кардио дейност, в крайна сметка не се превърне в перпетуум мобиле. :D

Понятието адаптация да ти говори нещо? ...и да, тя не е приложима при автомобила ти.

08.02.13
11:14

казано от Маргарита Манева на 08.02.13, 11:07:

Понятието адаптация да ти говори нещо? ...

Мдам, говори ми, само че това, не ми изяснява по никакъв начин как адаптацията е причина да гориш по-малко калории за едно и също количество работа.

Мнението беше редактирано от Valdis на 08.02.13 11:15.

08.02.13
11:17

На мен пък не ми изяснява как отнесе горното към колата си...?
Изказването за калориите не съм коментирала.

08.02.13
11:25

Беше шега, с която се опитах да визуализирам абсурдността на по- горното твърдение? А това, че е абсурдно явно си го схванала, но останалото ти е убягнало.

08.02.13
11:50

Valdis абсолютно прав си за изразходваната енергия, просто аз малко неточно съм се изразил в горния си поуст. Имах предвид, че като се адаптира организма към натоварването, изгаря по-малко калории от натрупаните мазнини, от които искаме да се отървем, а не общото количество калории под формата на енергията, необходима за извършване на една и съща работа.
Все пак физиката си точна наука! :)

08.02.13
13:55

Стана дума за моята слабост: кардиото и смятам да се намеся :)
И смятам, че Влади Монев е прав, но само до някъде.
Да, организмът свиква. Ако в началото да избягаш 2 км със средна скорост 10 км/ч ти е струвало неимоверни усилия, пулсът е в границите на 80-90% от максималния и енергията, която се гори е доста при такова натоварване. Представете си сега същият този човек след няколко месеца тренировки. Ще бяга 2 км спокойно с 10 км/ч, че даже ще може и да си пее. Пулсът му ще се вдига едва до 50-60% от максималния. Ще гори много по-малко енергия отколкото в началото преди да е натрениран. Докато колата на Valdis ще гори едно и също количество бензин и сега и след 1 година.
Там, където ще допълня Влади Монев: едва ли има толкова тъп човек, че да кара само на едно и също натоварване с месеци наред без да промени нищо: я продължителност, я интензивност...
Заради това е важно да следим прогреса си, да редуваме тренировките, да “изненадваме” тялото. Не само със силовите упражнения, ами и с кардиото.

08.02.13
14:52

...организмът привиква с натоварването и започва да изразходва все по-малко калории...

Ъ-ъ-ъ... Ко речи?
ПП: Валдис вече го е казал. Извинявам се за СПАМ-а.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 08.02.13 14:59.

казано от FRANKO на 08.02.13, 10:46:

казано от Владислав Андонов на 07.02.13, 13:22:

бъркаш хормоните ;) но за мускулестото женско тяло си прав - на жените изобщо не им е лесно да го постигнат.
според мен, комбинацията от силови и кардио тренировки е най-удачна

Оф правилно, омотах се, при мъжете беше в следствие на андрогенните хормони нали или пак се бъркам..?

31.07.17
10:13

И така, докато занимаващия се активна кардио дейност, в крайна сметка не се превърне в перпетуум мобиле. 😄

Не е много коректно сравнението понеже колата ти няма да стане по-мощна и по-издръжлива с карането , а човекът е малко по-различна машина.

Мнението беше редактирано от Tyler Galabov на 31.07.17 10:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1