Как да кача килограми

15.08.17
04:43

Здравейте ,казвам се Владимир на 15г от Пловдив и дойдох тук, за да взема малко полезни съвети относно килограмите

Висок съм 1:83
Тежа 58 кг

Обикновенно се храня със всичко по много ,но не успявам да вдигна и 1 кило.Миналата година Ходих на фитнес 3 месеца и се отказах,защото не виждах смисъл , но дойде и този момент в ,който много искам да започна пак но много хора казват ,че генна е проблемът в моя случей. Ако може да ме посъветвате с нещо относно вдигане на килогрсми или храненето или някакъв режим

Благодаря Предварително😁

Владо, щом не покачваш теглото си, значи не ядеш достатъчно. Като обем храната може и да е много, но това съвсем не означава, че съдържа достатъчно енергия/калории, нужни за покачване на теглото.

Като за начало, напиши моля те какво си ял през последните 1-2 дни, като гледай да бъдеш максимално подробен, за да може да преценим добре къде е проблемът.

15.08.17
10:53

Напълно съгласен с Тихомир.

И аз съм виждал доста тийнейджъри, които твърдят че ядат много, а като почнеш да им смяташ храната, излиза съвсем не толкова много (както и обратното съм го виждал - “ама аз почти не ям”, като се опише подробно, друго излиза). С’я че си има някои дето по- лесно качват и други, които по- трудно качват и това е така, при теб явно повече воля и старание ше се иска.

15.08.17
17:59

Значи си ектоморф,т.е качваш трудно.Премери се и умножи килограмите ти по 40.Така ще видиш колко калории ти трябват на ден,за да качваш маса.Започни да си записваш какво ядеш и като грамаж,защото има и онлайн калколатори за калории и ще ти трябват.Увеличаваш въглехидратите.Ядеш по 5-6,че и 7 пъти на ден и ще стане.Ето ти калкулатор и гледаш да следиш храната си и изчисляваш на калкулатора.
https://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter

казано от bicepssslover на 15.08.17, 17:59:

Значи си ектоморф,т.е качваш трудно.Премери се и умножи килограмите ти по 40.Така ще видиш колко калории ти трябват на ден,за да качваш маса.Започни да си записваш какво ядеш и като грамаж,защото има и онлайн калколатори за калории и ще ти трябват.Увеличаваш въглехидратите.Ядеш по 5-6,че и 7 пъти на ден и ще стане.Ето ти калкулатор и гледаш да следиш храната си и изчисляваш на калкулатора.
https://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter

Това не е вярно. Първо, формулата ти Хкг. х 40=? е крайно погрешна. В случая момчето тежи 58кг х 40= 2320ккал, което е абсолютно недостатъчно за покачване на килограмите. Веднага обяснявам защо. За да поддържа основната обмяна на веществата, респ. функциите на целия организъм, му трябват грубо около 2000ккал за 24 часа. Останалите 320ккал, ако ще да си седи цял ден вкъщи и да се мести само от дивана на леглото, пак ще ги изгори. Уравнението ти издиша някъде. 
Второ, за ектоморфа никъде не съм видял, че трудно качват мускулна маса при правилен тренировъчен процес и хранене. Освен това, индивиди с ектоморфна структура ( висок, слаб, къс труп, дълги горни и долни крайници, астеничен) могат да преминават в различни компоненти на ектоморфната структура - ектоморфен мезоморф, ектоморф- мезоморф, мезоморфен ектоморф, балансиран ектоморф, ендоморфен ектоморф. Определянето на соматотипа не става толкова лесно 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1