28.02.06
19:30
Правя НВД в момента , но не мога да намеря колко въглехидрати има оцета. Някой знае ли дали може да се добавя или ..... ???
А за захарта - аз си позволявам по 80-90 г. въглехидрати дневно (поне така пише в темата за НВД , че трябва да се прави) лошо ли е ако една част от тези грамове е захар (за кафе например или 3в1)?
Не е добре, защото бялата захар (най-използваната) е с висок гликемичен индекс а когато си на НВД би трябвало да избягваш такива храни
@SpiRTeR - a със захарина как стои въпроса ? (за кафето)
Аз го пия чисто, но просто ми е любопитно.
28.02.06
22:46
За захарта - 10х
А за оцета някой знае ли нещо ?
28.02.06
22:51
[quote author=“AlfaR”]
какво ше изчисляваш за оцета,той се ползва в неаначителни количества и няма да ти обърка сметките .ок
захарина е отрова за мен, май нямаше никаква хран. стойност но като че ли беше канцерогенен не съм сигурен
аз лично пия кафето горчиво и така даже ми е по-вкусно
вече не мога да понасям чиста захар само мед, но кафето го свикнах горчиво
[quote author=“AlfaR”]За захарта - 10х
Ето малко инфо (за 100 гр) :lol:
Винен: Б=0; В=6; М=0; ккал:15
Ябълков: Б=0; В=5,9; М=0; ккал:14
Оцетът, в частност ябълковия, е добър защото увеличайки киселиността в храносмилателната система, намалява общия гликемичен индекс на приетата храна . Поради тази причина ябълковия оцет се счита за добър партишънинг агент, тоест вещество благоприятстващо съотношението мускули/мазнини. Чел съм също че не бива да се консумира самостоятелно, а заедно с други храни, най-добре към салата примерно.
02.03.06
19:35
Благодаря много за отговорите
[quote author=“Pars”] Чел съм също че не бива да се консумира самостоятелно, а заедно с други храни, най-добре към салата примерно.
засега не смятам да го пия :D:D
02.03.06
21:40
Я стига сте го плашили.Разбирам да се явява на състезание а то какво,човека си вдига за кеф.Нищо няма да ти навреди ако приемаш малко захар с кафето,все пак се живее един път:).Не се престараваи.