Тънка талия, голям ханш. Как да се оправи ?

KD

24.08.17
16:14

Здравейте приятели! Та за това нещо, за което ще пиша съм писал в други форуми и тук преди, но винаги ми казват да кача килограми, но с качване на килограми не се получава.. Та значи имам тънка талия и по-широк ханш и точно над ханша при паласките се е образувала една топка мазнина, която ме дразни супер много, защото съм развит навсякъде по тялото и това ми загрозява всичко.. И примерно както по-долу на снимките ще видите, момчето което прави стомашен вакуум, формата на корема му е буквално | |, а на другата снимка, която е  моята е /\ и супер много ме дразни това, сякаш има някаква топка мазнина.... Та въпроса ми е с какви упражнения мога да го оправя или с какви храни.. Това ми е най-проблемната зона в цялото ми тяло и може би никога не е била както искам да е... Мечта ми е да го оправя, и силно се надявам, че някой от вас ще ми даде полезни съвети, защото 90% от темите, които съм писал по тази тема ми публикуват само излишни и безполезни мнения. Благодаря ви предварително...

Темата беше редактирана от Konstantin Delchev на 24.08.17 16:17.

KD

24.08.17
16:16

Без да искам пуснах два пъти снимките, извинявам се за което.

казано от Konstantin Delchev на 24.08.17, 16:14:

Здравейте приятели! Та за това нещо, за което ще пиша съм писал в други форуми и тук преди, но винаги ми казват да кача килограми, но с качване на килограми не се получава..

Здравей!
Добре са ти казвали, но не просто килограми, а по-точно - да качиш активно тегло. Казваш, че с качване на килограми не се получава. Ти колко килограма качи и прикачената твоя снимка след качването на килограми ли е?

Та значи имам тънка талия и по-широк ханш и точно над ханша при паласките се е образувала една топка мазнина, която ме дразни супер много, защото съм развит навсякъде по тялото и това ми загрозява всичко..

Ханшът ти не е широк - поне от това, което се вижда на снимката, макар и в неподходящ ъгъл да е. Не искам да го приемаш негативно, но има накъде да се развиваш и въпреки че си показал снимка на корема си, си личи, че цялостно ще е добре да качиш. Иначе нямаш топка мазнина и нищо не ти се загрозява. Всичко ти е нормално, просто си по-слаб.

Иначе за момчето, с което се сравняваш - първо, видимо има повече активно тегло и второ, нормално е различните хора да имат различна структура + ти сравняваш различни снимки/положение на тялото/ъгъл на снимане.

Та въпроса ми е с какви упражнения мога да го оправя или с какви храни.. Това ми е най-проблемната зона в цялото ми тяло и може би никога не е била както искам да е... Мечта ми е да го оправя, и силно се надявам, че някой от вас ще ми даде полезни съвети, защото 90% от темите, които съм писал по тази тема ми публикуват само излишни и безполезни мнения. Благодаря ви предварително...

На колко години си? Как тренираш сега?
Съветвам те да тренираш редовно и цялото тяло, да се храниш добре и да се стремиш да покачиш активното си тегло. Не търси несъществуващи проблеми. Бъди постоянен и ще видиш, че след време по друг начин ще виждаш нещата. 🙂

KD

24.08.17
23:01

На 14 съм и тренирам 7 дни в седмицата, по 2 пъти в седмицата всяка мускулна група, а коремът през ден. Качил съм 4 килограма за 2 месеца горе долу. Всички ми казват, че е нормално, но има къде къде по мършави и скелести хора от мен и това там не им е така, дори имам такива приятели. Знам, че генетиката и костната ни структура е различна, но не мога да намеря най-точната причина за това.

Carbohydrate

25.08.17
20:09

сега още расте организма ти и ще претърпи доста изменения....Сега е идеалното време за формирането му. Продължавай с тренировките, всичко ще си дойде на мястото 🙂

KD

26.08.17
17:43

Благодаря ти, Carbohydrate, точно такива коментари обичам да чувам. Иначе все пак някакви упражнения за това ще помогнат ли ?

Carbohydrate

26.08.17
18:07

казано от Konstantin Delchev на 26.08.17, 17:43:

Благодаря ти, Carbohydrate, точно такива коментари обичам да чувам. Иначе все пак някакви упражнения за това ще помогнат ли ?

Разбира се, твоите тренировки, които правиш. Имам син на 15 години и е същата структура, уча го да се набира...вече може 2 пъти..почти))...Тренирай и всичко ще си дойде

KD

26.08.17
20:52

Тренирам от 2 години, а от 8-9 месеца по-интензивно, имам голям напредък, но все още ме мъчи както виждате на снимката.. Мен ме съмнява, че това се получи защото 2014 отслабнах 5 килограма с гладуване и станах skinny-fat , пооправих го като качих мускулна маса, но острани на корема явно не мога да кача толкова много, правя корем с тежести и стомашни вакууми. Аз съм уверен, че ще го оправя в бъдеще с търпение и здрави тренировки.. Но все пак докато това стане ще ми е неприятно.. Трябва да спомена, че ям много, ама много въглехидрати на ден и не толкова много протеин поради финансови причини... Но след годинка като почна да работя ще го оправя. Прочетах, че паласките се появяват, когато приемаш твърде много въглехидрати, а аз това правя..

Мнението беше редактирано от Konstantin Delchev на 26.08.17 21:10.

26.08.17
21:44

казано от Konstantin Delchev на 26.08.17, 20:52:

Аз съм уверен, че ще го оправя в бъдеще с търпение и здрави тренировки

Всичко си го знаеш и ще стане, но може би ти липсва точно търпение и увереност. На 14 години не си това, което ще бъдеш на 18-22-30. Много неща ще се променят, но ще се променят към по-добро, ако спортуваш и не се храниш безразборно, и към по-лошо, ако не го правиш. Прегледах ти всичките мнения - за разстояние между гърдите, подкожни мазнини и т.н., притесненията са ти нормални за възрастта и излишни, но това няма как да го знаеш сега. Те обаче, притесненията, те водят към нещо по-добро, за теб, а и за всеки - да се грижи за тялото си, защото си е само негово. Това е като да си вземеш домашен любимец и да го умориш от мързел и простотия 🙂 Така, че, виждаш резултатите, но бързаш и не отчиташ преходната си възраст. Не случайно ти цитирах мнението, което е отговора. Прочети си го пак.
Колкото до въглехидратите, белтъчините и парите, една вафла струва повече от 2-3 яйца, а едно безалкохолно повече от 2 л. мляко. Ти родители нямаш ли - те носят отговорност за теб, изискай от тях адекватна хранителна култура за децата им. Ако не - ще се спасяваме някак, има начин, ще помагаме.

KD

26.08.17
22:14

Благодаря ти много за мнението ! Оценявам го.. А до товя за родителите ми, те никога не са водили както мен здравословен начин на живот и мислят диетите и смятането на калории, белтъчини, мазнини и въглехидрати за мания и ми казват, че съм луд и няма как да и го обясня... Просто не слушат. Тъпчат ме с всякви боклуци и затова очаквам с нетърпение да порасна, не защото искам, а защото ще работя и аз ще мога да си купувам продуктите.

26.08.17
22:44

Като начало, може да вкараш варени яйца в менюто си през деня - не са скъпи, варят се вечерта и през следващите 2-3 дена можеш лесно да ги разнасяш и консумираш навсякъде, където си - у дома, на училище и т.н. Същото се отнася и за плодовете, като добро начало са зелената ябълка и банана, например, вместо някой сникърс или чипс - по-евтини са. Лесно е да кажеш на вашите да се купи нещо такова, защото не е скъпо и едва ли ще имат нещо против. Малко по малко ги натискай за такива, дребни неща, едно по едно, както и си преценявай джобните, какво ще е по-добро за теб - безалкохолно или кофичка кисело мляко която да разклатиш и с 2 дупки да изпиеш, чипс или плод. Смятане на хранителен състав е излишно, когато избора е вредно или храна.

KD

26.08.17
23:14

Аз съм един от малкото хора, които никога не пият, не пушат, не пия газирано, не ям никви чипсове и вредни храни, една чашка бира през живота си не съм изпил. Но въпроса е, че ям твърде много тестени изделия. Аз с удоволствие давам парите си за полезното, отколкото някви чипсове, алкохол и сникерси 🙂

И да попитам, защото бях чувал, че повече от 2 жълтъка на ден не е полезно, дали е така ? Ако ям по 3-4 какво ще стане ?

Мнението беше редактирано от Konstantin Delchev на 26.08.17 23:14.

27.08.17
01:15

Нищо няма да стане, ако нямаш алергия към яйца, което щеше до сега да си разбрал

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1