02.03.06
12:23
Много хора сега след като видяха че Про Голд не струва се чудят какво да си купят.Сега пред мен са двата каталога на едни от най добрите марки в света : ОПТИМУМ И СКАЙТЕК.
ето и кои продукти са доказано добри.
100%Whey Isolate Scitec
protein 20
fat 1
carbs. 2
цена около 45-50 за килограм.
Protein Delite Scitec доза 30 грама
Protein 19.5
fat 0.75
carbs 6.8
aminogen 100 mg.
цена около 55-60 лева за кг вкус:страхотен
Anabolic Whey Scitec
protein 21.5
fat 2
carbs 3
протеина съдържа и изолат и цонцентрат цена между 40-45 лева за кг.вкус страхотен.
100%Whey за него без коментар всички знаят че е добър .Само малко вкуса куца и цената е около 60-65 лева за кг.
Разликата в цените е такава защото всяка по голяма разфасовка идва по евтино и зависи от каде я копуваш .АЗ купувам скайтек от Бургас и там цените са с 3-5 лева по евтини от Жълто Варна .А Оптимум навсякъде мисля че е една и съща цената.Спокоино може да се изпозлва някои протеин концентрат вечер разбит с кисело мляко за да се забави усвояването .Защото на тези фирми казеина е по скъпичък дори и от суроватката:)
разбира се има и други фирми кото са добри аз споделям моят опит с тези 2 .Другите фирми като UNIVERSAL ,ULTIMATE NUTRITION ,BSN,SPORTS ONE ,CYTO SPORT,ISS,MUSCLE TECH,MAX MUSCLE,TWINLAB,PROLAB,LABRADA,INSTALONE,WEIDER,BIO TECH,MLO,ЕАS и др. Това са фирми на които каквото пише на етикета поне 90 % ще го има :)))
02.03.06
12:34
Вкусовете на Сайтек са от най-добрите въобще!
За Delite: Аминогнът е 100мг, а цената е 54 лева за 920 гр. :wink:
Аз мисля да ползвам продуктите на UNIVERSAL защото са по достъпни като цена сравнение с Оптимум !!!
в момента ползвам млечно-яйчен на цитоген(cytogen) и на вкус е страхотен, а за резултат - по-нататък.пия го от десетина дена.цена 52лв/кг. доза 30гр.протеин - 22
1 кофичка кисело мляко500мл прясно + 3 белтъка = около 25-30 гр. млечно-яйчен протеин, което излиза около левче, т.е. 30 лв. на месец. Поправете ме ако греша нещо със сметките.
02.03.06
16:09
и аз мисля да си земам вече протеини че от тия гейнари бая мазно от 67 станах 72.Ама пак са много скъпи за менен 50 лева за 1 кило което стига за 16 дена и то няма смисъл да пиеш 1 кило поне 2/3 че да има ефект да качишб 3/4 кг ММ
Ами на мен в момента най-изгодни в момента ми се струват Мусаши
2.5кг 85% за 96лв. тва е 38лв за кг. Но не се знае дали и вносните отговарят на написаното на етикета по простата причина че вносителите пак могат да отварят и да мешат нишастета пълнители и тн.Например опаковките на П&Б доста приличат на тези на АББ (креатина) т.е. винаги могат да отворят или фалшифицират опаковките на вностните фирми и да мешат наволя - само желание им трябва.
02.03.06
18:51
в момента съм на гейнър и 100% Whey на P&B Labs, сега качвам маса, ама като дойде време за релеф ще си проличи и те колко са качествени. Миналата година, преди околко 10 месеца “чистих” с Нутрим, веднага си пролича разликата, когато ми писна и си взех 100% Whey - Optimum
02.03.06
19:37
Аз не вярвам на Мусаши.И теса като Нутрим за мен .
03.03.06
11:03
[quote author=“ivaivalito”]Аз не вярвам на Мусаши.И теса като Нутрим за мен .
Eee,как ще правиш такова сравнение.внасят се от Австралия.контрола там е много по голям .
03.03.06
13:59
За Скайтек не знам .На оптимум имат млечно яичен или Казеин не съм сигурен но е досапоскъп дори и от суроватката.За нощен просто си купи Съроватъчен концентрат не изолат разтваряй го в кисело мляко или Портокалов сок и си ок.:))))И фъстъчено масло е добре и ще забави усвояването .
05.03.06
15:33
казеина момчета е един от най скъпите протеини,ама това е заради начина на обработка.пийте амино киселини с глутамин или сурватъчен с вода но 1 час преди лягане .няма кой знае колко да катаболиризате :wink:
Друго нещо не гледайте заглавието на един протеин а отзад на етикета на 100гр, кое и колко съдържа като например THE WHEY 100%
е сега искате да ми кажете че е на 100гр има 100гр. протеин ли
това е поредната търговска заблуда,но е добър няма спор Ванилията е с най висок % около 81гр. има на 100гр.Друго - MUSASHI са 100% истински и не прават шашми.там като съотношение цена качество мога да кажа че си е далавера особенно кофата на 85% си е на 100гр. 85 протеин почти няма въглехидрати и ептем мазнини.А на който са му скъпички нека на P&B LABS да си вземе за един кг струва 33.80
което си е добре ,внясят се отвън а тук само се опаковат,добър е защото лично го пиех по време на диета по 80-90гр. дневно и да ви кажа работи си перфектно,изимитирали са формулата на оптумум the whey 1:1 и май е така аз съм ги пил и двата и не открих разлика в подкожните си мазнини и диетата и програмата ми беше една и съща.ама следващата ще ми е пак с оптимум ей така за кеф и все пак щатското си е щатско :wink:
05.03.06
15:44
А разликата между Protein Delite & 100% WHEY Delite каква е? Кой от двата беше 54 лв?
05.03.06
15:44
Аз съм върло проъив Мусаши .Защо .А ми защото първо я намери Мусаши къде се продава в САЩ или поне в ББ.КОМ не ги тачат много а и дали са ги чували.И другото което те били австралййски,а ми кажете тогава други австралийски добвки а ?????Защото” Австралия е голяма сила в добавките”“”“
06.03.06
22:39
Не искам да се застъпвам било за MUSASHI или някоя друга фирма ,но да ти кажа че австралийците са напред колкото американците,те са маниаци на тема природа,опазване,чист въздух и т.н.Мусасши са много популярни в Англия също и в щатите ги има били са спонсори на
CHICAGO BULL 91,92,93 май тогава бяха шампиони а :wink:
Дориан Йеитс и то е бил лице на Мусаши 2 години
DALAS COWBOYS и те са спонсорирани от Мусаши.Мусаши имат 3-тата по големина фабрика в света за производство на хр. добавки.Държат първо място по продажби в Южна Америка за напитки по 8-9 милона само в Бразилия на година се продават.Но ще спра-даните са ми лични тъй като съм живял там и съм го видял с очите си.OPTIMUM NUTRITION I LEE LABRADA са другите лидери на пазара,а UNIVERSAL е след тях тъй като малко поизостават на последък в близките 3-4 години нямат нови продукти и разработки и лежат на стара слава и инерция.Ако така продължават нищо чудно да станат като MLO-след 3-4години.А бяха едни от най великите през 90-те години
Това е заместителя на нощния протеин така ли?
Заместителят на нощния протеин са 200 грама обезмаслена извара, 2 цели яйца и 2 белтъка. Яйцата се сваряват след това всичко се разбърква в една голяма купа и се изкусва с една лъжица това е ;)
12.03.06
07:47
МММ да които няма толкова на месец допълнителни за нощен протеин или само казеин или 92% на мусаши които и той стана за кило 69лв.Но пак е по ефтин от оптимум за 90лв. 900гр. :shock:
аз лично пия аминокиселини на прах вечер преди лягане с мед когато съм в маса с вода когато чиста само увеличавам грамажа.но пък пия суроватъчен към 8-9 вечерта и сутрин съм добре,значи работят.Но всяко тяло си е индивидуално.Трябва да експериментирате за да видите кой трик работи за вас.Даже и с глутамин съм ги пил пак преди лягане когато повечко финанси имам,но си трябват опеделено сериозни дози за да има ефект за мен 70кг. пия по 7-8 грама разклонена верига и 10 глутамин преди лягане.А от протеина по 80-90 грама дневно.Не съм маниак на масата а на релефа да не се смеете на килата ми.Аз обичам да си виждам пресата и да ми стават дрехите от лятото :wink:
jay cutler,братле кой ще ти се се смее все пак си се състезавал :) А сега е нормално да си по малко кила ако не зобкаш.
Сега по темата:Отдавна и аз се отказах от про голда преди лягане.Сега около 40-60 мин преди лягане бъркам едно кисело ,мляко с 100гр извара и малко краставичка за вкус.Непосредствено преди да легна праскам 7-8гр глутамин(една хубава с връх чаена лъжичка и съм ок).Сутрин ставаш,пиеш една суроватка и чак толкова няма да ти се “изядат” мускулите.
Между другото брат ми преди си пиеше на Оптимум суроватката преди лягане.На мене ми беше смешно ама на пича му се отразяваше добре (заедно с другите добавки на Оптимум които пиеше през дена).
Поздрави на всички.И не се отказвайте от вечерното хранене поради факта,че про голда се оказа ГЕЙнерче:)
24.03.06
21:57
[quote author=“FRANKO1”]в момента ползвам млечно-яйчен на цитоген(cytogen) и на вкус е страхотен, а за резултат - по-нататък.пия го от десетина дена.цена 52лв/кг. доза 30гр.протеин - 22
Много съм любопитен за качеството на CYOGEN-a. Днес минах през магазина в Безистена на 2-рия етаж и видях че 4 кила CytoPro беше около 100 - 110 кинта. Това са 114 дози. Излиза под 1 лев дозата а 20 г от нея я дават протеин. Ако знам че е качествен бих си направил партия с някой приятел за една кофа.
Та че франко, братле, като го изпиеш драсни да споделиш как е матр’яла