28.08.17
02:25
Здравейте искам на попитам какъв хранителен режим трябва да си изготвя, за да може да го комбинирам с бягане и да отслабна с 4 кг.
28.08.17
14:02
Здравей Бони,
Препоръчвам да прочетеш тези две статии:
Как да отслабна? Гид за нетрениращи (I част)
Как да отслабна? Гид за нетрениращи (II част)
В тях добре е обяснено какво, как и защо и ще ти дадат добър стартов набор от съвети и информация. Нека частта от заглавието “за нетрениращи” не те подлъгва. Съветите са изцяло приложими и за спортуващи хора или както ти в случая възнамеряваш да започнеш да тичаш.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.08.17 14:03.
28.08.17
14:53
Благодаря ти много за тези две статии към които ме насочи. Да те попитам само ако съчетая също така бягането с някакви упражнения и в същото време пия Л-карнитин преди тренировка и протеин който запазва мускулната маса а гори мазнините. Дали ще има по голям ефект.
28.08.17
15:32
Ако добавиш и други упражнения към тичането това със сигурност ще допринесе за по-добър ефект, все пак ще изразходваш повече енергия/калории.
Л-карнитинът няма да навреди, но за твоята цел от 4 кг не бих казал, че си заслужава да взимаш хранителни добавки целящи подпомагане на отслабването.
Протеинът като хранителна добавка може да е от полза, но зависи от храненето ти. Ако смяташ, че няма да можеш и не успяваш да си набавяш достатъчно протеин от храната (менюто ти не е богато на животински храни), можеш да добавиш 30-40 грама дневно от хранителна добавка. При всички случаи е много добра идея да поддържаш по-висок прием на протеин.
28.08.17
15:35
Благодаря ти много за отделеното време.
За Л-карнитина данните от изследванията са противоречиви и няма ясно научно доказана полза от него.
В друго изследване съм чел че тренирането със съпротивление (тежести, ластици) и прием на достатъчно протеин запазва максимално мускулите при режим със силно намалени калории.
Мнението беше редактирано от Димо на 28.08.17 15:43.
28.08.17
21:48
Кога е най подходящото време за тренировка сутрин или вечер?
28.08.17
22:06
Съобрази се основно с 2 неща:
- кога ти се чувстваш най-добре да тренираш
- кога имаш възможност (сутрин или вечер, а може и да комбинираш)
Доста хора се чувстват добре при тренировки сутрин, на гладно.
Аз например не съм от тях и обичам да тренирам по обяд.. варианти много, важното е да спортуваме, да се чувстваме добре и да сме постоянни. 🙂
16.09.17
14:17
Може ли да ми дадете някакви насоки какви упражнения мога да правя за да сваля дупето и бедрата си?
Мнението беше редактирано от Бони Желева на 16.09.17 14:24.
Клекове, напади, като цяло всички упражнения трябва да правиш...
Ако искаш да премахнеш мазнините ти трябва калориен дефицит
казано от Бони Желева на 28.08.17, 14:53:
и протеин който запазва мускулната маса а гори мазнините. Дали ще има по голям ефект.
Това, което мислиш за протеина е абсолютна заблуда
Протеина е макронутриент. Има го и в храната. Суроватъчния протеин се използва като добавка, за да си набавиш нужното количество протеин
А за л-карнитина - пари в коша
Мнението беше редактирано от Tumbac на 16.09.17 21:57.
17.09.17
00:19
Можеш ли да ми кажеш какво мога да ям за да може хем да имам сили за тренировките хем да сваля 3 кг. Висока съм 160 тежа 53 кг.
Мнението беше редактирано от Бони Желева на 17.09.17 00:39.
Трябва да се научиш да си броиш калорийния прием.
Гледай да си на висок прием на мазнини
17.09.17
12:20
Примерно ако ям:
Сутрин: 2 лъжици мюсли и малко кисело мляко;
Обяд:пилешко месо със салата;
Следобед:някакъв плод;
Вечеря:пилешко месо пак със салата
Това горе долу става ли ?