Хранителен режим и тренировки

28.08.17
02:25

Здравейте искам на попитам какъв хранителен режим трябва да си изготвя, за да може да го комбинирам с бягане и да отслабна с  4 кг.

Здравей Бони,

Препоръчвам да прочетеш тези две статии:
Как да отслабна? Гид за нетрениращи (I част)
Как да отслабна? Гид за нетрениращи (II част)

В тях добре е обяснено какво, как и защо и ще ти дадат добър стартов набор от съвети и информация. Нека частта от заглавието “за нетрениращи” не те подлъгва. Съветите са изцяло приложими и за спортуващи хора или както ти в случая възнамеряваш да започнеш да тичаш.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.08.17 14:03.

28.08.17
14:53

Благодаря ти много за тези две статии към които ме насочи. Да те попитам само ако съчетая  също така бягането с някакви упражнения и в същото време пия Л-карнитин  преди тренировка и протеин който запазва мускулната маса а гори мазнините. Дали ще има по голям ефект.

Ако добавиш и други упражнения към тичането това със сигурност ще допринесе за по-добър ефект, все пак ще изразходваш повече енергия/калории.

Л-карнитинът няма да навреди, но за твоята цел от 4 кг не бих казал, че си заслужава да взимаш хранителни добавки целящи подпомагане на отслабването.

Протеинът като хранителна добавка може да е от полза, но зависи от храненето ти. Ако смяташ, че няма да можеш и не успяваш да си набавяш достатъчно протеин от храната (менюто ти не е богато на животински храни), можеш да добавиш 30-40 грама дневно от хранителна добавка. При всички случаи е много добра идея да поддържаш по-висок прием на протеин.

28.08.17
15:35

Благодаря  ти много за отделеното време.

28.08.17
15:43

За Л-карнитина данните от изследванията са противоречиви и няма ясно научно доказана полза от него.

В друго изследване съм чел че тренирането със съпротивление (тежести, ластици) и прием на достатъчно протеин запазва максимално мускулите при режим със силно намалени калории.

Мнението беше редактирано от Димо на 28.08.17 15:43.

28.08.17
21:48

Кога е най подходящото време за тренировка сутрин  или вечер?

Съобрази се основно с 2 неща:
- кога ти се чувстваш най-добре да тренираш
- кога имаш възможност (сутрин или вечер, а може и да комбинираш)

Доста хора се чувстват добре при тренировки сутрин, на гладно.
Аз например не съм от тях и обичам да тренирам по обяд.. варианти много, важното е да спортуваме, да се чувстваме добре и да сме постоянни. 🙂

16.09.17
14:17

Може ли да ми дадете някакви насоки какви упражнения мога да правя за да сваля дупето и бедрата си?

Мнението беше редактирано от Бони Желева на 16.09.17 14:24.

16.09.17
21:55

Клекове, напади, като цяло всички упражнения трябва да правиш...

Ако искаш да премахнеш мазнините ти трябва калориен дефицит

16.09.17
21:57

казано от Бони Желева на 28.08.17, 14:53:

и протеин който запазва мускулната маса а гори мазнините. Дали ще има по голям ефект.

Това, което мислиш за протеина е абсолютна заблуда
Протеина е макронутриент. Има го и в храната. Суроватъчния протеин се използва като добавка, за да си набавиш нужното количество протеин

А за л-карнитина - пари в коша

Мнението беше редактирано от Tumbac на 16.09.17 21:57.

17.09.17
00:19

Можеш ли да ми кажеш какво мога  да ям за да може хем  да имам сили за тренировките  хем да сваля 3 кг. Висока съм 160 тежа 53 кг.

Мнението беше редактирано от Бони Желева на 17.09.17 00:39.

17.09.17
09:49

Трябва да се научиш да си броиш калорийния прием.
Гледай да си на висок прием на мазнини

17.09.17
12:20

Примерно ако ям:
Сутрин: 2 лъжици мюсли и малко кисело мляко;
Обяд:пилешко месо със салата;
Следобед:някакъв плод;
Вечеря:пилешко месо пак със салата
Това горе долу става ли ?

18.09.17
21:02

По-важно е количеството, защото например казваш 2 лъжици мюсли. Това може да са 40, може да са и 80 грама мюсли, а калоричноста е различна...
Затова представи менюто си в грамажи

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1