Протеин + бцаа + аминокиселини: добра ли е комбинацията и как да ги приемам?

31.05.11
13:56

Здравейте, ще карам направо.Спрях се на протеин Optimum Nutrition Gold Standart и мисля да го комбинирам с Optimum nutrition bcaa 1000mg mega size new - 400 caps + Optimum nutrition l-glutamine powder
Въпросът ми е : не са ли прекалено много аминокиселините, които приемам и така да се набутам с парите? и добра ли е комбинацията и как да ги приемам.Моля без глупави коментари относно моята интелигентност и т.н. ако знам всичко няма да питам.

Благодаря за отговорите предварително!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 31.05.11 23:22.

31.05.11
14:44

По-добре БЦАА на прах, капсулите винаги са доста по-неизгодни.
Вместо глутамин бих взел креатин, ако ти е за пръв път, започни с монохидрат.
Приемът варира според това кога тренираш, колко често се храниш.. в общия случай, най-важният прием на протеин е сутрин, преди и след тренировка.
Ако имаш по-големи интервали между храненията може да използваш протеина за заместител, но във всеки случай е най-добре това да е изключение, а не част от режима, храната винаги е по-добър вариант (освен в случаите горе).
Бцаа-то е достатъчно 5гр преди и 5гр след тренировка. Глутаминът по същия начин.
Ако избереш креатин - 10тина дни 4 приема на ден по 5 грама (зареждаща фаза) и след това 2 приема по 5 гр заедно бцаато и протеина (преди и след тренировка). В почивните дни може 5гр сутрин след храна да вкарваш, макар че може и без него.
Успех!

31.05.11
14:56

Благодаря за бързия отговор.Не искам да взимам креатин, за да не задържам вода, целта ми е да качвам маса и да горя мазнини в същото време(извинявам се, че не споменах по-рано).Искам да знам мога ли тези 3те да комбинирам :) или ще предозирам?
Една доза от протеина съдържа:
24гр. ПРОТЕИН
  - 5,5гр. BCAA’s
  - 4гр. глутамин

затова питам има ли смисъл да добавя бцаа + глутамин,

Топене на излишните мазнини + покачване на ММ, ако имате предложения какви продукти точно да съчетая ще съм ви благодарен много, разполагам с около 220 лева :)

HE

31.05.11
16:38

казано от Мартин Наков на 31.05.11, 14:56:

Топене на излишните мазнини + покачване на ММ, ако имате предложения какви продукти точно да съчетая ще съм ви благодарен много, разполагам с около 220 лева :)

Тогава и върбите раждат круши, а мармота продължава да работи неуморно! Дали хората щяха да редуват основен период и такъв за релеф ако ставаше така тази работа - да се качва чиста мускулна маса и на ред с това да се горят мазнини?
Цялата тема е супер излишна и неуместна при наличието на толкова информация предъвквана няколко години и разнищвана до неузнаваемост + 1000 теми засягащи комбинацията от изброените продукти.
Човек обикновено преди да се спре на комбинация от продукти ги проучва по отделно, като комбинация изчислява необходимите му според килограмите съставки и едва тогава прави избора си. Или това е много трудоемко или автора го мързи да прочете наличното с тонове инфо във форума, а може и да се чувства прекалено специален, та му се ще да получи персонален отговор и някой друг да му предъвче нещата и да не се напряга много? Специално за съдържанието на ВСАА и глутамин в продуктите е коментирана толкова много пъти, че чак ми се драйфа някой като го зададе, както и останалите въпроси от темата ти! Тук не видях нещо което да не е коментирано до откат във форума, а статии с подробни обяснения за приема, принципно действие и спец. за новаци във фитнеса има толкова много, че стигам до извода, че на никой не му се чете, а чака всичко на готово!

Георги Рачев - Много ми е интересно как точно изчисли колко ВСАА трябва да приема автора на тази така лишена от смисъл тема и то само в тренировъчни дни, след като не е посочил елементарни данни за себе си? Няма да споменавам, че монохидрата ако е решил да орелефява ще е голям майтап. Друг е въпроса, че на така поставена тема и такъв отговор е в повече!

31.05.11
16:53

Търсих определени неща и не ги открих, затова и реших да попитам! както писах по-нагоре не ми трябва някой да обяснява колко знам, дали съм мързел и т.н. явно е трудно да подминеш темата като не ти се пише, толкова писа, а нищо не каза.Не искам да се заяждам или нещо подобно.Ще потърся още информация.. български форум - постоянно те критикуват, английски форум - отговарят ти като хората. :)

все пак мерси за отговорите

31.05.11
17:03

казано от Мартин Наков на 31.05.11, 16:53:

Търсих определени неща и не ги открих, затова и реших да попитам! както писах по-нагоре не ми трябва някой да обяснява колко знам, дали съм мързел и т.н. явно е трудно да подминеш темата като не ти се пише, толкова писа, а нищо не каза.Не искам да се заяждам или нещо подобно.Ще потърся още информация.. български форум - постоянно те критикуват, английски форум - отговарят ти като хората. :)

все пак мерси за отговорите

Тук крутикуват но са обективни,поне този най заяждащия се :)
Ти знаеш ли какво са ми казвали във АНГЛИЙСКИ форуми?ТО било нормално да се пие монохидрат БЕЗ почивка,така целогодишно...така че,всеки форум си има плюсове и минуси

В протеина,аминокиселините не са свободни,сиреч,ще достигнат до клетиките след 1-4 часа,свободните достигат за 2-3 минути при празен стомах,там е разликата

Според много изследвания,статии и хора свободния левцин вършел “чудеса” така че стака ти е добър,без креатина разбира се

31.05.11
17:03

Когато  се спираш на някаква продукти,обикновено би трбвало да го правиш с някаква идея и ясно виждане,кое,по-колко и кога.
Сега малко по-конкретно.Всеки продукт може да се дозира според твоите нужди.

31.05.11
17:29

Откакто пуснах темата ровя във форума и се опитвам да открия точен отговор, но много много и много мнения и все различни, обърках се доста.. все пак намерих една схема

Сутрин : протеин + бцаа + глутамин
Преди трен : бцаа
След трен: протеин + бцаа + глутамин
Преди лягане : глутамин

някой да ме ориентира относно дозите и ако е правилна схемата

88 кг съм 183-4 см, бях 135 кг до преди година и 5-6 месеца, имам си хранителен режим, ако някой желае може да го публикувам, моля някой по-компетентен, при добра воля да ми отговори, защото съм наистина объркан и затруднен :)
Искам да изчистя каквото ми е останало и да не губя ММ, това ми е целта :)

Благодаря отново за предишните мнения, но ако може нещо по-конкретно :)

31.05.11
23:18

BCAA-то преди тренировка и вечер може
Глутаминът след тренировка и вечер също може
Протеинът преди и след тренировка, може и сутрин ако нямаш достатъчно количество белтъци в закуската

Т.к. искаш да не губиш ММ, докато дозичистваш, ти трябват въглехидрати. Сутрин комплексни (например овес), и бърз въглехидрат след тренировка, но не фруктоза! защото целта е да презаредиш гликогена в мускулите, а не в черния дроб. Аз лично използвам 50:50 смес от декстроза и малтодекстрин. Но не прекалявай с количеството все пак, нормата се движи около 0,5-0,8 х кг, според това дали чистиш или качваш, така че се придържай към долната граница, т.е. около  50гр. бърз въгл. след тренировка ;)

01.06.11
08:31

Това ми трябваше, благодаря много!

27.09.17
10:48

Модерация: Мнение без връзка с темата.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.09.17 11:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1