01.10.17
09:17
Здравейте, въпросът ми е колко процента подкожни мазнини трябва да имам, за да си личът плочките ми без да ги стягам и дали е здравословно?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.10.17 19:19.
01.10.17
09:32
В общия случай, под 12-13% започват да си личат много добре без да ги стягаш и да е нужно светлината да пада под определен ъгъл.
Има обаче и някои случаи, макар и по-редки, при които дори и на 10% плочките не си личат добре, особено ако самите коремни мускули са супер слабо развити или не са развити въобще.
И да, до към 9-10% излишни мазнини е напълно здравословно. Вече към 6-7% играта започва да загрубява.
01.10.17
09:35
Благодаря за бързия отговор!
01.10.17
12:55
А аз мога ли да питам как да си измеря моя процент подкожна мазнина? Къде, как и колко струва. Благодаря предварително !
01.10.17
13:54
http://fitbg.net/body-fat-calculator.html
Тегло:78
Ръст:182
Талия:82
Ханш:87
Подкожни мазнини в килограми: 9.32
Подкожни мазнини процент:11.95 (9.95 защото калкулатора дава +2 % грешка заради типа телосложение, кости и прочие)
Мнението беше редактирано от Божидар Христов на 01.10.17 13:55.
01.10.17
14:36
казано от Божидар Христов на 01.10.17, 13:54:
http://fitbg.net/body-fat-calculator.html
Според мен в доста от случаите с калкулатора може сериозно да се подведеш. Например на мен с горепосочения калкулатор ми показва, че следва да съм с над 32 % подкожна мазнина.......може и така да е. Обаче като гледам по снимки как изглеждат хора с подобен процент-не, че гледам нереално, ама нищо общо нямам като визия. Май с калипера е най-точно и не случайно, тъй като се мерят кожни гънки на много места.
ПС.....на един друг калкулатор ми го дава 25.8 %. Доста голямо разминаване м/у двата!
Мнението беше редактирано от Деян на 01.10.17 14:54.
Зависи от количеството ти мускулна маса дали ще се виждат без да ги стягаш.
Ако имаш големи коремни мускули, дори на висок процент ще се виждат
01.10.17
15:29
казано от Валери Гочев на 01.10.17, 15:10:
Ако имаш големи коремни мускули, дори на висок процент ще се виждат
Хаха, Валери......вижда се едно шкембе и увиснали цици:-) Но въпреки това, разликата межу талията /шкембето/ ми и гръдната е близо 20 см., а сравнено с раменната обиколка, 32 см., в полза на последните разбира се:-)))))
казано от Konstantin Delchev на 01.10.17, 12:55:
А аз мога ли да питам как да си измеря моя процент подкожна мазнина? Къде, как и колко струва. Благодаря предварително !
Купи си пластмасов китайски калипер от olx.bg или от алиекспреса, или от майпротеин -
десетина лева са, потърси онлайн видеа как се мери и как се смята, не е рокет сайнс. Хинт-хинт бб-тийм - можете да си поръчате брандирани (или дори небрандирани) калипери и да продавате в онлайн магазина.
И пак имай предвид че това е ориентировъчно и става да си следиш прогреса, не може да разчиташ че много вярно дава процента мазнини (което само по себе си е безпредметно, защото едва ли ще имаш начин да си отделиш мазнините от чистото месо и да си ги изтеглиш 😄 ).
01.10.17
18:39
Точно ей този калкулатор (http://fitbg.net/body-fat-calculator.html) ми дава, че съм 6,88 процента подкожна мазнина 😄 😄 😄 Нито съм близо до 6, нито съм 8. Както гледам по другите хора аз съм към 12 процента подкожна мазнина.
казано от Deyan на 01.10.17, 15:29:
казано от Валери Гочев на 01.10.17, 15:10:
Ако имаш големи коремни мускули, дори на висок процент ще се виждатХаха, Валери......вижда се едно шкембе и увиснали цици:-) Но въпреки това, разликата межу талията /шкембето/ ми и гръдната е близо 20 см., а сравнено с раменната обиколка, 32 см., в полза на последните разбира се:-)))))
Говоря за 13-14-15 %