01.10.17
14:54
Тъй като мисля да правя един mini cut и ще трябва да режа доста калориите, а не мога да я карам на ниски калории, предложете ми някаква добавка за потискане на глада?
Edit: От един сайт за добавки ми препочъраха йохимбин и гарциния Камбоджа?
Да си взема ли 1 от двете да пробвам.
Може и плацебо ефекта да ме удари 😄
Темата беше редактирана от Tumbac на 01.10.17 15:07.
Пробвай със зелен чай. Ама истински китайски зелен чай, не слабителния чай/билка сание, на която в България ѝ викат зелен чай (щото като търговски трик е в зелени кутии и да ползват че хората са чували че зеления чай е много полезен). На мен китайския зелен чай, който китайците пият от хилядолетия ми действа потискащо на апетита.
Йохимбина не съм чувал да потиска апетита, само че засилва малко метаболизма и може да ти засили ерекциите. Гарциния е от измислените билки, няма научни доказателства че прави каквото и да е.
01.10.17
17:53
Начи има една мн ефективна добавка за потискане на глада, на хапчета е, малко по-едри - кюфтета им викат, ама са малко калорични. Обаче като приемеш 4-5 хапа и после никъв апетит нямаш...
Кюфтета си правя, но на 1500 калории - трудно ще се заситиш.
Ако можех да се самоконтролирам, нямаше да имам нужда от добавка.
Намерих решението и то е броколи микс в блендъра на крем супа - 600 грама излиза като обем, 70 калории и ме засища доста
Това е другото, че ти смесваш калории от изядената храна с чувството за глад. Не винаги едното е правопропорционално на другото. Има много храни, които засищат без да са много калорични. Както и обратното. Но ти питаше конкретно за добавка за потискане на апетита, та това и коментирах.
Проблема ми не е точно такъв, аз мога да ям много зеленчуци, но не мога да спра да ям висококалорична храна. Дори да не съм гладен, пак ми се яде...
казано от Валери Гочев на 01.10.17, 18:38:
Ако можех да се самоконтролирам, нямаше да имам нужда от добавка.
А защо не можеш? Някой друг ли командва мисловната ти дейност? 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.17 21:03.
01.10.17
20:32
половин ябълка и шепа трици + вода
казано от Валери Гочев на 01.10.17, 19:03:
Проблема ми не е точно такъв, аз мога да ям много зеленчуци, но не мога да спра да ям висококалорична храна. Дори да не съм гладен, пак ми се яде...
Случвало ли се е някога да не можеш да ядеш - примерно да не си вкъщи и да нямаш пари или подобна ситуация да видиш как ти се отразява физически и психически ако не ядеш примерно 1 ден? Ако не ти премалява и да припадаш, значи е в ума ти. Ако не си болен от булимия примерно, значи е обикновена лакомия. Която лакомия се контролира с воля. Намираш си достатъчно силен стимул и мотивация или заместител на удоволствието от храната - хващаш си приятелка, намираш си поглъщащо хоби (pun intended 😄 ) увеличаваш социалния живот, или динамична работа да не ти остава време да мислиш да ядене. Това са само идеи.
По принцип през деня нямам проблем, но вечер, когато нямам какво да правя, започвам да мисля за храна и се изкушавам.
Fasting-а би ми бил от полза, но не съм от хората, които могат сутрин да не ядат
02.10.17
09:58
Какво, според теб, различава хората, които сутрин не могат да не ядът, от тези, които могат да не ядът?