Вид тренировка

12.10.17
12:56

Здравейте! Искам да си кажете мнението за кръгова тренировка и сплит(серийна) тренировка. Какви са плюсовете и минусите при 2те и коя е по- добра за изграждане на мускулна маса? Благодаря!

ДЕ

12.10.17
13:01

казано от Nickolay Chanev на 12.10.17, 12:56:

Здравейте! Искам да си кажете мнението за кръгова тренировка и сплит(серийна) тренировка. Какви са плюсовете и минусите при 2те и коя е по- добра за изграждане на мускулна маса? Благодаря!

Сплит не значи серийна, то всяко упражнение обикновено се прави в серии. При сплита имаш разделение на мускулните групи, които тренираш в различни дни. Как ще ги разделиш, е въпрос на цели, възможности, напредък и т.н. То не пречи да тренираш в сплит и пак да е кръгово. Например разделил съм мускулните групи така, че в понеделник правя гърди, гръб и корем. Ако искам и да ми е кръгово, правя една серия на лежанката, после една серия дърпам за гръб и накрая серия коремни преси .............. ето ти един кръг.
Ако си начинаещ, не се мятай на сплитове, а тренирай цяло тяло 3 пъти седмично през ден.

Мнението беше редактирано от Деян на 12.10.17 13:03.

12.10.17
14:20

казано от Deyan на 12.10.17, 13:01:

казано от Nickolay Chanev на 12.10.17, 12:56:

Сплит не значи серийна, то всяко упражнение обикновено се прави в серии. При сплита имаш разделение на мускулните групи, които тренираш в различни дни. Как ще ги разделиш, е въпрос на цели, възможности, напредък и т.н. То не пречи да тренираш в сплит и пак да е кръгово. Например разделил съм мускулните групи така, че в понеделник правя гърди, гръб и корем. Ако искам и да ми е кръгово, правя една серия на лежанката, после една серия дърпам за гръб и накрая серия коремни преси .............. ето ти един кръг.
Ако си начинаещ, не се мятай на сплитове, а тренирай цяло тяло 3 пъти седмично през ден.

Аз тренирам от почти една година. Досега правих серийна тренировка с цяло тяло, т.е. Набирания- 3х10, Кофи- 3х10 и т.н.
Сега се чудя дали да не поразнообразя като почна да правя кръгова, т.е. Набирания, след това веднага кофи, после друго и това е 1 кръг. И така примерно да правя по 3-4. Как мислите Вие? 🙂

Пробвай една класика

8 кофи+8 набирания и 30-45 секунди почивка между повторенията и така 8 серии.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1