21.10.17
09:21
Здравейте , искам да ви попитам за някакъв хранителен режим или диета за отслабване.
Тренирам всеки ден волейбол и правя кардио упражнения. Висока съм 170 и тежа 56 кг .Искам да отслабна с 5-6 кг. Ще се радвам да ми дадете някакви съвети
21.10.17
11:09
И пусна втора тема защото?
Нека позная отговора в миналата не ти хареса нали?!😄
21.10.17
11:14
Да си висока 170 и да си 56 килограма е дори под нормата... Защо искаш още да сваляш ? Сигурен съм, че така си супер, просто искаш да впечатлиш някого..
23.10.17
07:13
казано от Konstantin Delchev на 21.10.17, 11:14:
Да си висока 170 и да си 56 килограма е дори под нормата... Защо искаш още да сваляш ? Сигурен съм, че така си супер, просто искаш да впечатлиш някого..
Всъщност тренирам и трябва да тежа 51 кг и не се харесвам тези килограми ..никой не искам да впечетля.
Мнението беше редактирано от Misaki_Mao на 23.10.17 08:21.
Предположение: Висока си 56 кг и въпреки това имаш мазнини които искаш да махнеш ?
Или просто си си харесала 50 кг като цифра?
23.10.17
10:50
Има нещо централно неясно тук.
Да си 50 kg при ръст 170 cm не е добра идея, особено ако ще играеш волейбол. За този спорт ти трябват сила и екслозивност. От къде да дойдат, ако нямаш нужната мускулна маса в съответния тонус? Как да си 50 kg, ако имаш нужната мускулатура, за да играеш на желаното ниво?
Кой и как прецени, че трябва да отслабваш?
Дъщеря ми докато тренираше плуване в спортното беше 60кг на 173см с 8% телесни(водиха ги редовно да им ги мерят мазнините)правеше 20набирания в серия,50 лицеви...
Тренерите и настояваха да падне на 55-56кг????щото била като щангист и дебела???!!!
Та няма да се учудя и тук да има нещо подобно.
23.10.17
11:13
казано от Petya на 23.10.17, 10:37:
Предположение: Висока си 56 кг и въпреки това имаш мазнини които искаш да махнеш ?
Или просто си си харесала 50 кг като цифра?
Имам мазнини около корема, които искам да махна.
Мнението беше редактирано от Misaki_Mao на 23.10.17 11:16.
23.10.17
11:15
казано от Кольо Пияндето на 23.10.17, 10:50:
Има нещо централно неясно тук.
Да си 50 kg при ръст 170 cm не е добра идея, особено ако ще играеш волейбол. За този спорт ти трябват сила и екслозивност. От къде да дойдат, ако нямаш нужната мускулна маса в съответния тонус? Как да си 50 kg, ако имаш нужната мускулатура, за да играеш на желаното ниво?Кой и как прецени, че трябва да отслабваш?
Ами някои от съотборничките ми и приятели ми казват че трябва да сваля и аз самата мисля че трябва да сваля.
23.10.17
11:21
казано от Misaki_Mao на 23.10.17, 11:15:
Ами някои от съотборничките ми и приятели ми казват че трябва да сваля и аз самата мисля че трябва да сваля.
Да разбирам, че те са компетентните хора, които трябва да преценят това? Треньорът на какво мнение е?
Силно се съмнявам, че ако отслабнеш ще имаш повече сила, ще скачаш повече и ще си по-издържлива.
Защо искаш да свалиш? Защото искаш да скачаш по-високо?
23.10.17
11:29
казано от Кольо Пияндето на 23.10.17, 11:21:
казано от Misaki_Mao на 23.10.17, 11:15:
Да разбирам, че те са компетентните хора, които трябва да преценят това? Треньорът на какво мнение е?
Силно се съмнявам, че ако отслабнеш ще имаш повече сила, ще скачаш повече и ще си по-издържлива.
Защо искаш да свалиш? Защото искаш да скачаш по-високо?
Треньорът ми иска само да се стегна (т.е. да натрупам мускулна маса и да сваля излишните килограми) , за да може да скачам повече и да съм по - издръжлива.
Иначе искам да сваля за да се чувствам по-добре и да не изглеждам закръглена .
казано от Misaki_Mao на 23.10.17, 11:29:
Треньорът ми иска само да се стегна (т.е. да натрупам мускулна маса и да сваля излишните килограми) , за да може да скачам повече и да съм по - издръжлива.
Иначе искам да сваля за да се чувствам по-добре и да не изглеждам закръглена .
Т.е. време е за тежестите. А не да сваляш още с безкрайно кардио.
Мнението беше редактирано от Petya на 23.10.17 11:39.
23.10.17
11:39
Точно това се опитвам да ти обясня - ако ти направиш това, което иска треньорът, то няма как да тежиш 50 kg. Мускулатурата тежи, при това - повече от мазнините. Излишни килограми нямаш, несериозно е да се възприемаш за закръглена в момента. Нужно е да промениш съотношението между мускулна маса и мазнини, което е нещо до-о-оста различно от това да видиш 50 kg изписани на дисплея на кантара. Поговори с треньора за това как да тренираш (не е ясно и с какви възможности разполагате). Редно е да дадеш по-голям приоритет на силови тренировки и атлетика, кардиото можеш смело да го намалиш (да играеш волейбол е достатъчно).
Постарай се храненето ти да бъде качествено и да бъде достатъчно, за да не отслабваш. Трудничко е да ти се напише хранителен режим, по-добре е да потърсиш начин да подобриш сегашното си хранене.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.10.17 11:40.
23.10.17
11:57
казано от Кольо Пияндето на 23.10.17, 11:39:
Точно това се опитвам да ти обясня - ако ти направиш това, което иска треньорът, то няма как да тежиш 50 kg. Мускулатурата тежи, при това - повече от мазнините. Излишни килограми нямаш, несериозно е да се възприемаш за закръглена в момента. Нужно е да промениш съотношението между мускулна маса и мазнини, което е нещо до-о-оста различно от това да видиш 50 kg изписани на дисплея на кантара. Поговори с треньора за това как да тренираш (не е ясно и с какви възможности разполагате). Редно е да дадеш по-голям приоритет на силови тренировки и атлетика, кардиото можеш смело да го намалиш (да играеш волейбол е достатъчно).
Постарай се храненето ти да бъде качествено и да бъде достатъчно, за да не отслабваш. Трудничко е да ти се напише хранителен режим, по-добре е да потърсиш начин да подобриш сегашното си хранене.
Благодаря ти за съвета . Иначе се старая да ям здравословно (ям главно зеленчуци и плодове , не съм фенка НА месото ).
23.10.17
12:11
казано от Misaki_Mao на 23.10.17, 11:57:
Иначе се старая да ям здравословно (ям главно зеленчуци и плодове , не съм фенка НА месото ).
Да ядеш основно плодове и зеленчуци все още не прави храненето ти качествено и здравословно. Организмът на всеки човек (особено на активно трениращия!) се нуждае от достатъчно и качествени белтъчини, мазнини и въглехидрати, за да бъдат нещата както трябва. ОК, месото не ти е по вкуса, но има достатъчно начини да се храниш добре и без него.